2023-05-08

Політехніка співпрацюватиме з Науково-дослідним інститутом правового забезпечення інноваційного розвитку Національної академії правових наук України

8 травня між Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та Науково-дослідним інститутом правового забезпечення інноваційного розвитку Національної академії правових наук України підписано Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю. Науково-освітнє та професійне партнерство відкриває широкі можливості у сфері правової підтримки та супроводу стартапів і участі співробітників наукової установи в роботі Стартап-школи Полтавської політехніки.

Політехніка співпрацюватиме з Науково-дослідним інститутом правового забезпечення інноваційного розвитку Національної академії правових наук України

Насичений робочий тиждень розпочався з масштабної науково – освітньої події, яка, безсумнівно, потрапить до найяскравіших сторінок інноваційної діяльності одного з кращих класичних університетів нашої країни.

8 травня під час засідання ректорату Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулася урочиста церемонія підписання Меморандуму про взаєморозуміння та співробітництво між Полтавською політехнікою та Науково-дослідним інститутом правового забезпечення інноваційного розвитку Національної академії правових наук України.

Почесну історичну місію виконали ректор університету, доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко та директор Науково-дослідного інституту правового забезпечення інноваційного розвитку Національної академії правових наук України, кандидат юридичних наук, доцент Сергій Глібко, які відзначили важливість та актуальність підписаної науково-освітньої партнерської угоди у сфері інноваційного забезпечення діяльності, дослідження проблем наукової та науково-технічної діяльності.

За словами ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професора Володимира Онищенка, університет вже наповнює зміст діючої угоди реальними практичними кейсами, адже така співпраця відкриває широкі науково-освітні можливості та професійні перспективи для науковців, студентської молоді та випускників не лише правничих спеціальностей. Серед пріоритетних напрямків співпраці – правова підтримка та супровід стартапів, участь науковців Науково-дослідного інституту правового забезпечення інноваційного розвитку Національної академії правових наук України у роботі Стартап-школи Полтавської політехніки, проведення спільних науково-освітніх та просвітницьких заходів, співробітництво у сфері освіти, науки, наукометрії та наукових досліджень. А науково-педагогічні працівники Полтавської політехніки зможуть скористатися умовами партнерства для налагодження плідної професійної комунікації та підвищення власної кваліфікації.

«В історії університету відкрита нова сторінка у сфері конструктивного діалогу з провідними державними та науковими установами нашої країни – Полтавська політехніка співпрацюватиме з Науково – дослідним інститутом правового забезпечення інноваційного розвитку Національної академії правових наук України!

Приємно поспілкуватися, обмінятися набутим досвідом, напрацювати комплексний план спільних дій та почути про наші вагомі здобутки з вуст шанованих колег!

Даний Меморандум стане новою сходинкою вже розпочатої співпраці у рамках роботи Стартап – школи Полтавської політехніки, у сфері підтримки та супроводу студентських стартапів та інформаційно – консультаційного співробітництва.

Викладачі нашого університету зможуть отримати ефективні поради з питань удосконалення освітніх програм за спеціальністю 081 «Право». А студенти – юристи проходитимуть виробничу практику на базі установи - стейкхолдера.

Проте не зупиняємося на досягнутому та розширюємо спектр залучених до співпраці спеціальностей, адже дане партнерство відкриє широкі можливості для майбутніх будівельників, фахівців ІТ – сфери, студентів та випускників інших спеціальностей. Серед ключових меседжів нашої співпраці – багатовекторність, тому ми продовжуємо будувати ефективну комунікацію, залучаючи всі, без винятку, структурні підрозділи нашого університету.

Твердо переконаний, що потужний динамічний ріст, багатовекторність діяльності університету, інноваційні підходи до налагодження тісної науково – освітньої співпраці стануть надійною запорукою нашого активного, наповненого реальними кейсами партнерства!», – прокоментував важливість події у житті університету очільник Полтавської політехніки.

За словами директора Науково – дослідного інституту правового забезпечення інноваційного розвитку Національної академії правових наук України, кандидата юридичних наук, доцента Сергія Глібка, невипадково ключовими меседжами плідної науково – освітньої співпраці залишаються інноваційне забезпечення господарської та науково – технічної діяльності.

«Наш науково – дослідний інститут співпрацює з багатьма провідними закладами вищої освіти, державними установами, у тому числі науковими парками. Даний Меморандум відкриває перед нами величезні перспективи – завдяки налагодженому діалогу ми зможемо реалізувати власні напрацювання та поділитися корисними кейсами як краще та успішніше реалізувати стартап – проєкти. Крім того, у наших працівників є колосальний педагогічний досвід, більшість з них пройшли практику викладання на базі Харківського національного університету внутрішніх справ, Харківського юридичного університету імені Ярослава Мудрого та викладають у закладах вищої освіти за сумісництвом. Наш інститут також досить тісно займається видавничою діяльністю, видаючи монографії, фахові наукові видання, практичні посібники та два наукові журнали – з права та економіки, тому пропонуємо долучитися до наших проєктів.

Науково – освітня співпраця з Полтавською політехнікою як одним з кращих багатопрофільних класичних університетів країни продиктована високою результативністю та показниками відмінної ефективності науково – дослідницької діяльності колективу університету. Готові підхопити будь - які передові проєкти та активно долучитися до їхньої успішної реалізації», - відзначив Сергій Глібко.

Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю між Полтавською політехнікою та Науково-дослідним інститутом правового забезпечення інноваційного розвитку Національної академії правових наук України передбачає інформаційне та організаційне забезпечення спільно проведених заходів, інформаційно-консультаційне співробітництво з питань наукових робіт, статей та їхнього розміщення у Міжнародних наукометричних базах даних, співробітництво щодо розробки та удосконалення освітніх програм за спеціальністю 081 «Право», проходження на базі установи практики студентами – правниками.

З метою реалізації положень підписаного Меморандуму та відповідно до узгоджених напрямів співпраці, з урахуванням існуючих ресурсів, в тому числі наукових, науковці Науково – дослідного інституту правового забезпечення інноваційного розвитку Національної академії правових наук України проводитимуть консультації, розроблятимуть та надаватимуть відповідні пропозиції та необхідні практичні рекомендації, організовуватимуть та проводитимуть необхідні тематичні заходи, залучаючи науковців Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» до роботи редакційних колегій та рецензування фахових наукових видань. Координаторкою по реалізації угоди з боку Полтавської політехніки виступила кандидатка економічних наук, заступниця директора Навчально – наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Ірина Крекотень.

Нагадаємо, Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – один з провідних українських університетів, що має ряд укладених чинних угод про співпрацю та науково-освітнє парнерство з правоохоронними органами та державними установами – Територіальним управлінням Служби судової охорони в Полтавській області, Національною поліцією України, Департаментом кіберполіціїУправлінням патрульної поліції у Полтавській області, Полтавським науково-дослідним експертно-криміналістичним центром МВС України, Головним територіальним управлінням юстиції в Полтавській області,  Полтавською обласною прокуратурою, Міжнародною Асоціацією Поліграфологів, Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим у місті Полтава, Національним науковим центром «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М. С. Бокаріуса», Управлінням Державної служби якості освіти у Полтавській області, Державною аудиторською службою України, органами місцевого самоврядування.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»