2020-12-30

Університет співпрацюватиме з Міжнародною Асоціацією Поліграфологів

30 грудня між Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» в особі ректора Володимира Онищенка та громадською організацією «Міжнародна Асоціація Поліграфологів» в особі директорки Олени Клименко підписано Меморандум про співпрацю та парнерство.

Університет співпрацюватиме з Міжнародною Асоціацією Поліграфологів

Полтавська політехніка стала першим українським університетом, який уклав Меморандум про партнерство з «Міжнародною Асоціацією Поліграфологів». Студенти невдовзі вивчатимуть практичний досвід професійних поліграфологів Європи.

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – один з небагатьох закладів вищої освіти, який має партнерські угоди з представниками Національної поліції України та Управління патрульної поліції у Полтавській області, Полтавським науково- дослідним експертно-криміналістичним центром МВС України, об’єднаними територіальними громадами області, органами виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Для студентів та викладачів Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» співпраця з громадською організацією «Міжнародна Асоціація Поліграфологів» – це повне сприяння у підготовці та виконанні досліджень з використанням поліграфа, проведення спільних наукових конференцій, круглих столів, семінарів та навчальних тренінгів, методична допомога по підготовці, рецензуванню та виданні науково-методичних матеріалів, навчальних посібників, підручників, монографій, наукових статей та обмін інформацією з правових і організаційних питань.

«Підписаний меморандум – результат спільних наполегливих зусиль, спрямованих на посилення позитивного іміджу та лідерських позицій Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» серед провідних українських закладів вищої освіти.

З метою покращення практичної підготовки висококваліфікованих фахівців, відкривши та проліцензувавши спеціальність 081 «Право», намагаємося розвивати співробітництво у різних напрямках з правоохоронними органами, залучати до освітньої діяльності та сертифікованих досліджень судових експертів, криміналістів, представників кіберполіції.

Наша угода передбачає науково-освітнє партнерство у сфері проведення семінарських занять для студентів, круглих столів у онлайн та офлайн – форматах, залучення досвідчених поліграфологів для грунтовних досліджень на предмет академічної доброчесності. Сподіваюся на подальшу плідну співпрацю, плануємо посилювати її у різних площинах», - прокоментував ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко.

Підписання Меморандуму у сфері співпраці правової, інформаційної та міжнародної діяльності відбулося з урахуванням правових норм Конституції України, Законів України «Про освіту», «Про вищу освіту», «Про захист персональних даних» та інших законодавчо-правових актів.

«Щиро вітаю науково-педагогічний колектив та особисто ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професора Володимира Онищенка зі знаменною ювілейною датою – 90-річчям від дня заснування університету. Завдяки Вашому величезному ентузіазму, невтомній праці, невичерпній творчій енергії Полтавська політехніка тримає лідерські позиції одного з найавторитетніших університетів країни.

Серед пріоритетів інноваційного розвитку університету – сучасна молодь, виховання підростаючого покоління, надання освітніх послуг європейського рівня, у стінах політехніки блискуче поєдналися багатовіковий практичний досвід та освітні традиції.

Ми – відкриті до партнерства та співпраці, зі свого боку намагатимемося інтегрувати власні напрацювання у освітню сферу та якісну підготовку випускників різних спеціальностей. Бажаємо міцного здоров’я, успіхів та нових досягнень у почесній та нелегкій діяльності на благо українського народу!» – привітала голова громадської організації «Міжнародна Асоціація Поліграфологів» Олена Клименко. Іменною подякою вона відзначила високий професіоналізм та вагомі здобутки Полтавської політехніки – масштабного майданчика, де реалізується формула «наука+освіта+бізнес+влада» та успішно втілюють кращі інноваційні практики.

«В Україні зроблені лише перші кроки науково-освітньої співпраці у такій площині – парнерство з Асоціацією університетів, у рамках якого плануємо надавати методичну допомогу викладачам, сприяти формуванню практичних навичок у сфері поліграфології.

Наша співпраця з університетом дасть студентам різних структурних підрозділів можливість отримати додатковий фах поліграфолога, відкриє блискучі перспективи стати успішним випускником, що здатний поєднувати на практиці знання юриспруденції, психології, медицини та фізіології. Це наш спільний успіх, до якого ми пройшли тривалий шлях. Приємно, що Полтавська політехніка підтримала наша пропозицію та відкрита до продуктивного професійного спілкування», – підкреслив Максим Клименко.

Професійні поліграфологи проведуть кваліфіковані консультації та нададуть інформаційні висновки з актуальних і проблемних питань проведення експертних досліджень будь-якого рівня складності. Інтегровані навчальні курси матимуть змогу прослухати всі бажаючі – викладачі, студенти, юристи-практики.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»