2023-01-27

Політехніка співпрацюватиме з Територіальним управлінням Служби судової охорони в Полтавській області

26 січня між Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та Територіальним управлінням Служби судової охорони в Полтавській області підписано меморандум про співпрацю. Започатковане партнерство відкриває можливості співпраці у багатьох напрямках, у тому числі реалізації державних стратегій та програм на Полтавщині.

Політехніка співпрацюватиме з Територіальним управлінням Служби судової охорони в Полтавській області

26 січня під час засідання Вченої ради Національного університету  «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулася урочиста церемонія підписання Меморандуму про співробітництво, організацію взаємовідносин та забезпечення проходження практики здобувачів вищої освіти між Полтавською політехнікою та Територіальним управлінням Служби судової охорони в Полтавській області.

Судових охоронців Полтавщини представляли виконуючий обов’язки начальника Територіального управління Служби судової охорони в Полтавській області Олександр Гузь, провідний спеціаліст юридичної служби управління Валерія Квіта та провідний спеціаліст відділу по роботі з персоналом, прессекретар управління, випускниця університету 2011 року, Катерина Григоренко.

Почесну історичну місію виконали ректор університету, доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко та тимчасово виконуючий обов’язки начальника Територіального управління Служби судової охорони в Полтавській області Олександр Гузь.

За словами  ректора Національного університету  «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професора Володимира Онищенка, університет  вже найближчим часом планує наповнити зміст діючої угоди реальними практичними кейсами, адже така співпраця відкриває широкі науково-освітні можливості  та  професійні перспективи для науковців,  студентської молоді та випускників правничих спеціальностей. А науковці зможуть скористатися умовами партнерства для налагодження плідної професійної комунікації та підвищення власної кваліфікації.

«Розширюємо коло партнерів університетів, зокрема стейкхолдерів освітніх програм юридичних спеціальностей – Полтавська політехніка співпрацюватиме з Територіальним управлінням Служби судової охорони в Полтавській області! Служба судової охорони створена відносно недавно, проте ефективно реалізовує проєкти, спрямовані на забезпечення і захисту прав та свобод людини. Підписання Меморандуму відкриває шлях до співпраці між нами та нашими партнерами у багатьох напрямах, у тому числі реалізації державних стратегій та програм на Полтавщині.

Найближчим часом плануємо наповнити зміст даної угоди реальними практичними кейсами, адже така співпраця відкриває широкі науково-освітні можливості та професійні перспективи для науковців, студентської молоді та випускників правничих спеціальностей. А науковці зможуть скористатися умовами партнерства для налагодження плідної професійної комунікації, проводити спільні консультації, працювати над науково-дослідними проєктами та розробками з актуальних проблем економічного та суспільного життя країни, підвищення власної кваліфікації.

Для студентів і здобувачів вищої освіти всіх рівнів така співпраця – додаткова можливість вдосконалити власні практичні та професійні навички, пройшовши виробничу практику на базі управління. Також університет як професійне джерело висококваліфікованих кадрів всіляко сприятиме працевлаштуванню молодих фахівців та підвищенню кваліфікації уже досвідчених охоронців Феміди.

Вітаю наші установи з об'єднанням зусиль у відповідальній місії вдосконалення освітньо-наукової та правоохоронної сфери! Наша співпраця матиме гідне продовження!», – прокоментував важливість  події у житті університету очільник Полтавської політехніки.

За словами тимчасово виконуючого обов’язки начальника Територіального управління Служби судової охорони в Полтавській області Олександра Гузя,  даний  меморандум відкриває шлях до взаємодії та обміном досвідом у багатьох напрямках, а також до реалізації суспільно корисних ініціатив.

«Сьогоднішня подія – підписання меморандуму, що консолідує нашу вже розпочату співпрацю, – надзвичайно вагома, історично значуща в діяльності Служби судової охорони в Полтавській області, адже маємо грандіозні плани.  Переконані, що співробітники управління та науковці університету зможуть реалізувати найамбітніші задуми! Висловлюю слова щирої вдячності адміністрації та всьому науково-педагогічному колективу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» за всебічну підтримку та сприяння  ініціативам нашої команди. Для мене особисто дуже знаково перебувати  в стінах одного з кращих українських університетів та співпрацювати зі справжніми професіоналами своєї справи!», – відзначив Олександр Гузь.

Договір про співпрацю між  Полтавською політехнікою та Територіальним  управлінням Служби судової охорони в Полтавській області передбачає розробку, впровадження сучасних форм і методів навчання, сприяння практичному здійсненню міжнародних, загальнодержавних і регіональних програм, спрямованих на поліпшення науково-освітнього середовища у сфері організації здійснення правосуддя, проведення науково-практичних конференцій й інших аналогічних заходів, спільні дії з підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів, реалізацію соціальних проєктів та програм, інших заходів у рамках чинного законодавства.

Після урочистостей представники Територіального управління Служби судової охорони в Полтавській області відвідали Народний музей історії університету імені Надії Кочерги, де дізнались історію заснування та становлення Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

Нагадаємо, Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – один з провідних українських університетів, що має ряд укладених чинних угод про співпрацю та науково-освітнє парнерство з правоохоронними органами та державними установами – Національною поліцією України, Департаментом кіберполіціїУправлінням патрульної поліції у Полтавській області, Полтавським науково-дослідним експертно-криміналістичним центром МВС України, Головним територіальним управлінням юстиції в Полтавській області,  Полтавською обласною прокуратурою, Міжнародною Асоціацією Поліграфологів, Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим у місті Полтава, Національним науковим центром «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М. С. Бокаріуса», Управлінням Державної служби якості освіти у Полтавській області, Державною аудиторською службою України, органами місцевого самоврядування.

Раніше Полтавська політехніка приєдналася до міжнародного освітнього проєкту  Ukraine Global Faculty,  у рамках програми Twinning Initiative розпочала партнерство з Лондонським Метрополітан Університетом.

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені  Юрія Кондратюка»