2022-05-23

Полтавська політехніка підписала договір про співпрацю з ННЦ «Інститут судових експертиз імені М.С. Бокаріуса»

20 травня між Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» в особі ректора Володимира Онищенка та Національним науковим центром «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М. С. Бокаріуса» в особі директора Олександра Клюєва підписано договір про співробітництво в освітній та науковій сферах та реалізацію програм академічної мобільності.

Полтавська політехніка підписала договір про співпрацю з ННЦ «Інститут судових експертиз імені М.С. Бокаріуса»

Національний науковий центр «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М. С. Бокаріуса» – одна з найстаріших державних судово-експертних установ України і пострадянського простору, заснована відомим судовим медиком і криміналістом Миколою Сергійовичем Бокаріусом. Наступного року установа святкуватиме сторічний ювілей, а за цей час були накопичені унікальний досвід і сформована потужна наукова школа, яка готує високопрофесійних експертів. Інститут має у своєму арсеналі обладнання і методики, аналогів яких немає і в Європі. На навчання прибувають експерти-криміналісти з усього світу, у тому числі з американського континенту. На жаль, через війну зусилля експертів спрямовані на встановлення завданої шкоди і пошук доказів злочинної діяльності ворога.

У церемонії підписання договору під час засідання Вченої ради з нагоди Дня науки взяли участь ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко та директор Національного наукового центру «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М. С. Бокаріуса» Олександр Клюєв.

«Долаючи виклики війни і потрясінь в країні, Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» продовжує свою активну діяльність та посилює свої партнерські стосунки з провідними українськими науковими та освітніми установами. Тож цьогорічний День науки в умовах війни, без перебільшення, історичний. Маємо за честь візит доктора юридичних наук, професора, заслуженого юриста України Олександра Миколайовича Клюєва з делегацією харківських колег.

Основними напрямами співробітництва між нашим університетом та  Національним науковим центром є реалізація спільних науково-дослідних проєктів, організація спільних наукових та культурно-освітніх заходів, науково-практичних та науково-методичних конференцій, взаємне стажування наукових та науково-педагогічних кадрів. Також договір передбачає залучення науково-педагогічних працівників університету до виконання експертиз та експертних досліджень інституту, зокрема інженерно-будівельного, нафтогазового профілю і в сфері захисту навколишнього середовища. Робота над прикладними розробками і експериментальними дослідженнями буде з особливим ентузіазмом.

Взаємний обмін досвідом і співпраця – безцінний, і я радий, що Полтавська політехніка як науково-освітній центр Полтавщини має той потенціал, у якому зацікавлені такі провідні установи міжнародного рівня, а нам це, в свою чергу, дозволяє підвищувати якість освітніх послуг. Тож наші підписи стоять на нових сторінках історії розвитку наших наукових центрів! Все буде Україна!» – прокоментував ректор Володимир Онищенко.

Завідувач лабораторії теоретичних досліджень, редакційно-видавничої та науково-методичної діяльності, доктор юридичних наук, доцент Антон Полянський та завідувачка сектору Полтавського відділення ННЦ ІСЕ Тетяна Єгорова у складі делегації були присутні наживо. В онлайн-режимі долучилася заступниця директора з наукової роботи, доктор юридичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України Елла Сімакова-Єфремян.

«Ректор Полтавської політехніки, професор, заслужений працівник освіти України Володимир Онищенко не тільки сьогодні гостинно прийняв учасників делегації ННЦ ІСЕ, а й забезпечив місцями у гуртожитку тих наших співробітників, яких вимушено евакуйовано до міста Полтави.

Договір спрямований на науково-дослідний, науково-методичний та освітній взаємообмін і втілення результатів цієї співпраці у практичну діяльність з метою сприяння розвиткові теоретичного й методологічного наукового підґрунтя, запровадження досягнень провідних вітчизняних та міжнародних наукових шкіл і підвищення ефективності та якості виконуваних установами науково-дослідних робіт. Укладання цього Договору покликане активізувати співпрацю між ННЦ ІСЕ і Полтавською політехнікою, удосконалити обмін досвідом між установами, підвищити рівень проведення різних видів досліджень. Пріоритетні напрями можливих форм співробітництва: інженерно-транспортні та транспортно-товарознавчі, будівельно-технічні та земельно-технічні, лінгвістичні, психологічні, екологічні  та інші види досліджень.

Партнерство із Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» сприятиме налагодженню зв’язків між представниками різних сфер науково-практичної діяльності та ще більшому єднанню наукової спільноти, що є нагальною потребою в умовах повномасштабної війни Росії проти України, а також задля подальшого відновлення нашої держави після перемоги над ворогом. Разом ми переможемо! Слава Україні!» – подякував директор ННЦ «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М. С. Бокаріуса» Олександр Клюєв.

Делегація ознайомилась із роботою Національного університету імені Юрія Кондратюка та його науковими школами, відвідала навчальні аудиторії і Народний музей історії Полтавської політехніки.

Полтавська політехніка має угоди про партнерство та співпрацю в освітній, науковій сферах, науково-технічне співробітництво з провідними українськими університетами і державними установами, зокрема з Полтавським НДЕКЦ МВС України, Державною службою геології та надр України, Державною аудиторською службою України, Національною академією наук України.

Нещодавно фахівці Держаудитслужби пройшли курс підвищення кваліфікації за програмою «Виконання робіт і контроль у будівництві»,

 

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»