2022-05-13

Фахівці Держаудитслужби пройшли курс підвищення кваліфікації за програмою «Виконання робіт і контроль у будівництві»

13 травня у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулось вручення сертифікатів фахівцям Державної аудиторської служби України. Курс підвищення кваліфікації за програмою «Виконання робіт і контроль у будівництві» пройшли 229 фахівців з усієї України.

Фахівці Держаудитслужби пройшли курс підвищення кваліфікації за програмою «Виконання робіт і контроль у будівництві»

З 09 по 13 травня 2022 року у рамках договору про співпрацю між Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка та Державною аудиторською службою України 229 працівників Державної аудиторської служби України та її регіональних структур пройшли навчання за спеціальною короткостроковою програмою підвищення кваліфікації «Виконання робіт і контроль в будівництві».

«Оцінка збитків, завданих ворогом, і планування відбудови України потребує професіоналів і специфічних знань, якими володіють наші науковці. Уже вдруге науково-педагогічні працівники університету провели підвищення кваліфікації. Щиро дякую голові Держаудитслужби Геннадію Плісу за співпрацю і державницький підхід щодо ліквідації наслідків збройної агресії росії, пов’язаних із пошкодженням будівель та споруд. Ми поділяємо такий відповідальний підхід і долучаємось до підготовки висококваліфікованих кадрів. Навчання організоване на високому рівні, за що окремо дякую колегам, і досягло очікуваного результату, тож з радістю вітаю учасників програми підвищення кваліфікації з отриманням документу, який засвідчує успішне завершення навчання. Впевнений, що у процесі навчання відбулося взаємне збагачення досвідом і обмін сучасними практиками.

В аудиторів і спеціалістів будівельної сфери попереду чимало робіт на об’єктах, пошкоджених або зруйнованих внаслідок надзвичайних ситуацій, воєнних дій або терористичних актів. Бажаю фахівцям подальших успіхів і використовувати отримані знання на благо України!» – привітав з успішним завершенням навчання ректор Володимир Онищенко.

«Ми плануємо продовжити співпрацю по профільних короткострокових програмах підвищення кваліфікації та по роботі над методичними нормативними документами», – зазначив Роман Бохін, директор департаменту контролю у сфері будівництва ДАСУ.

Укладачами програми є науковці Полтавської політехніки – Олександр Семко, д.т.н., професор, завідувач кафедри будівництва та цивільної інженерії, Олена Філоненко, д.т.н., доцент, професор кафедри будівництва та цивільної інженерії ННІ архітектури, будівництва та землеустрою, Ксенія Чичуліна, к.т.н., доцент кафедри економіки, підприємництва та маркетингу ННІ фінансів, економіки, управління та права. У якості тренерів були також залучені Андрій Дмитренко, к.т.н., доцент кафедри будівництва та цивільної інженерії і Володимир Ільченко, к.т.н., доцент кафедри автомобільних доріг, геодезії, землеустрою та сільських будівель.

Програма розкриває сім важливих і актуальних тем, зокрема контроль якості у будівництві, документальне підтвердження якості виконаних робіт, що оформляються в процесі будівництва об’єкту, визначення технічного стану будівель і споруд, особливості виконання будівельних та ремонтних робіт в умовах воєнного стану.

Раніше Держаудитслужба України залучила науковців політехніки до обговорення фінансового контролю у сфері будівництва, працівники Управління з питань містобудування та архітектури Полтавської міської ради, Полтавського міського управління земельних ресурсів та земельного кадастру і Департаменту з питань реєстрації пройшли курси підвищення кваліфікації.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»