2021-10-28

Працівникам міськвиконкому вручили сертифікати про підвищення кваліфікації

28 жовтня Полтавський міський голова Олександр Мамай та ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко вручили співробітникам Управління з питань містобудування та архітектури, Полтавського міського управління земельних ресурсів та земельного кадастру і Департаменту з питань реєстрації виконавчого комітету Полтавської міської ради сертифікати про підвищення кваліфікації.

Працівникам міськвиконкому вручили сертифікати про підвищення кваліфікації

З 4 по 19 жовтня працівники Управління з питань містобудування та архітектури Полтавської міської ради, Полтавського міського управління земельних ресурсів та земельного кадастру і Департаменту з питань реєстрації навчалися та підвищували кваліфікацію у онлайн-форматі за спеціальними короткостроковими програмами з урахуванням професійних інтересів. Курси з підвищення кваліфікації та навчальні тренінги для посадовців провели науково-педагогічні працівники Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

«Продовжуємо успішно реалізовувати Меморандум про співпрацю між Полтавською міською радою та Полтавською політехнікою, зокрема у сфері підвищення кваліфікації посадових осіб управлінь, департаментів та служб нашого міста. Вже вдруге Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» стає частиною програми підвищення кваліфікації і люди, що сумлінно виконують власні обов’язки та забезпечують ефективну роботу різних ланок соціально-економічного життя нашого міста, змогли підвищити професійний рівень та отримати практичні знання.

Незважаючи на карантинні обмеження, знайшли зручний формат навчальних занять, без відриву від виконання посадових обов’язків. Науково-педагогічні працівники Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права і Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою на «відмінно» впоралися з поставленою задачею, відповідально та злагоджено попрацювали на спільний результат. Сподіваюся, отримані практичні кейси стануть в нагоді та сприятимуть ще більшому професійному успіху кожного слухача і прислужаться на благо Полтавській громаді. Твердо переконаний, що наступні спільні проєкти Полтавської політехніки та міськради не за горами. Бажаю міцного здоров’я, натхнення та професійних звершень!» – привітав ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко.

За словами Полтавського міського голови Олександра Мамая, навчатися ніколи не буває пізно, а людський розум потребує інтелектуальної праці та невпинної роботи над професійним розвитком: «Щиро дякую нашим стратегічним партнерам – Полтавській політехніці за професійну комунікацію, ерудованість та готовність підтримати спільні ініціативи. Без сумніву, наша співпраця сприятиме наповненню реальними справами змісту підписаної угоди, а наші працівники винесуть для себе корисні знання. Наші працівники поповнили свої знання з різних тем, необхідних їм під час виконання своїх службових обов’язків. Вітаю кожного з проходженням ще однієї сходинки до успіху та знань!».

Тренерська команда кафедри публічного правління, адміністрування та права, кафедри менеджменту і логістики, кафедри містобудування та архітектури, кафедри будівництва та цивільної інженерії Полтавської політехніки навчали співробітників Управління з питань містобудування та архітектури Полтавської міської ради, Полтавського міського управління земельних ресурсів та земельного кадастру, Департаменту з питань реєстрації за декількома тематичними програмами.

Зокрема, працівники Департаменту з питань реєстрації підвищували власний професійний рівень за двома спеціальними короткостроковими програмами – «Запобігання корупції» та «Тайм-менеджмент». У рамках програми «Запобігання корупції» викладачі кафедри публічного правління, адміністрування та права підвищували професійні компетенції посадовців у сфері правових та організаційних засад запобігання корупції, виявлення та припинення її проявів, усунення наслідків корупційних діянь, формували вміння і навички щодо протидії та профілактики корупції як невід’ємної складової процесу реформування системи публічного управління України тощо.

Основи планування власної професійної діяльності працівники Департаменту з питань реєстрації опановували за програмою «Тайм-менеджмент», реалізованою тренерами кафедри менеджменту і логістики Полтавської політехніки.

Посадовці Управління з питань містобудування та архітектури Полтавської міської ради підвищували кваліфікацію за чотирма тематичними програмами з урахуванням професійних інтересів – «Лідерство та ефективні комунікації», «Запобігання корупції», «Сучасні вимоги до нового будівництва, експлуатації та реконструкції будівель і споруд» та «Роль органів місцевого самоврядування в розробленні містобудівної документації на місцевому рівні та проєктної документації на будівництво об’єктів» (тематичний блок «Законодавчі засади просторового планування на рівні територіальних громад, впровадження новітніх методів проєктування будівель та споруд»).

За програмою «Сучасні вимоги до нового будівництва, експлуатації та реконструкції будівель і споруд», реалізованою викладачами кафедри будівництва та цивільної інженерії, слухачі ознайомилися з сучасними вимогами будівництва найрізноманітніших об’єктів, існуючою нормативно-правовою базою.

У рамках програми «Роль органів місцевого самоврядування в розробленні містобудівної документації на місцевому рівні та проєктної документації на будівництво об’єктів», реалізованої викладачами кафедри містобудування та архітектури, слухачі опанували сучасні практичні кейси з розробки проєктної документації на всіх етапах будівництва.

Працівники Полтавського міського управління земельних ресурсів та земельного кадастру опановували професійні знання за чотирма тематичними програмами – «Лідерство та ефективні комунікації», «Запобігання корупції», «Роль органів місцевого самоврядування в розробленні містобудівної документації на місцевому рівні та проєктної документації на будівництво об’єктів» (тематичний блок «Законодавчі засади просторового планування на рівні територіальних громад, впровадження новітніх методів проєктування будівель та споруд») та «Change management. Управління змінами».

Наразі триває процес підвищення кваліфікації для посадових осіб Управління капітального будівництва Полтавського міськвиконкому та Управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Полтавської міської ради.

Раніше 27 посадовців Полтавської міськради отримали сертифікати про підвищення кваліфікації.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»