2021-10-08

Посадовці міськради отримали сертифікати про підвищення кваліфікації

8 жовтня Полтавський міський голова Олександр Мамай і ректор Полтавської політехніки Володимир Онищенко вручили посадовим особам Виконавчого комітету Полтавської міської ради сертифікати про підвищення кваліфікації.

Посадовці міськради отримали сертифікати про підвищення кваліфікації

27 працівників Виконавчого комітету Полтавської міської ради у період з 13 вересня по 24 вересня 2021 року підвищили свою кваліфікацію за спеціальними короткостроковими програмами з урахуванням професійних вподобань. Курси підвищення кваліфікації провели науково-педагогічні працівники Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

«Приємно, що угода про співпрацю між міськрадою і Полтавською політехнікою, підписана навесні цього року, результативно працює, зокрема успішно реалізували проєкт з підвищення професійної майстерності працівників міськвиконкому. Навчання відбувалось у сучасних умовах, а працівники поєднували виконання своїх функціональних обов’язків з навчанням. Колектив Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління і права сумлінно виконав свої зобов’язання, команда тренерів попрацювала якісно. Приємно, що міськрада так заохочує професійний розвиток колективу і бажаю стати у цьому взірцем для інших колег по всій Україні. Переконаний, що наступні спільні проєкти міськради і політехніки будуть не менш успішними, а отримані знання і навички ви використаєте на благо Полтавської громади», – привітав ректор, професор Володимир Онищенко.

«Немає меж для самовдосконалення, а навчання завжди корисне для збагачення життєвого досвіду. Дякую колективу Полтавської політехніки, вітаю наших співробітників з досягненням і бажаю продовжувати співпрацю на високому рівні», – побажав міський голова Олександр Мамай.

Команди тренерів з кафедри публічного управління, адміністрування та права, кафедри автомобільних доріг, геодезії, землеустрою та сільських будівель і кафедри українознавства, культури та документознавства навчали працівників міськради за чотирма тематичними програмами.

Викладачі кафедри публічного управління, адміністрування та права у рамках програми «Запобігання корупції» підвищували рівень професійної компетентності щодо правових та організаційних засад запобігання корупції, виявлення та припинення її проявів, усунення наслідків корупційних діянь, формували вміння і навички щодо протидії та профілактики корупції як невід’ємної складової процесу реформування системи публічного управління України тощо.

Правові та організаційні засади забезпечення та застосування гендерної рівності, виявлення та припинення дискримінації за ознакою статі, її проявів, усунення наслідків, знання законодавства, способи підвищення ефективності впровадження гендерних підходів у професійну діяльність фахівці вивчали за програмою «Гендерна рівність».

Викладачі кафедри українознавства, культури та документознавства у рамках програми «Документаційне забезпечення управління» допомогли оновити та поглибити знання щодо особливостей та специфіки електронного документообігу та електронних офісів, а також долати психологічні бар’єри у процесі впровадження інновацій.

За програмою «Особливості просторового розвитку територіальних громад», реалізовану викладачами кафедри автомобільних доріг, геодезії, землеустрою та сільських будівель, слухачі підвищили знання сучасних наукових аспектів планування розвитку територій територіальних громад для впровадження їх на практиці, розробки містобудівної докумнтації на місцевому рівні, аналізу соціально-економічної сутності земельних відносин і системи землеустрою, формування стратегії територіального розвитку громад.

Наразі триває процес підвищення кваліфікації для Управління з питань містобудування та архітектури Полтавської міської ради; Полтавського міського управління земельних ресурсів та земельного кадастру; Департаменту з питань реєстрації, Управління капітального будівництва Полтавського міськвиконкому, Управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Полтавської міської ради.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»