2022-11-09

Полтавська політехніка підписала меморандум про співпрацю з Полтавською обласною прокуратурою

Під час засідання Вченої ради Полтавської політехніки ректор Володимир Онищенко та прокурор Полтавщини Антон Столітній підписали меморандум про співпрацю між Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та Полтавською обласною прокуратурою.

Полтавська політехніка підписала меморандум про співпрацю з Полтавською обласною прокуратурою

7 листопада відбулося планове засідання Вченої ради Полтавської політехніки, у якому взяв участь керівник Полтавської обласної прокуратури, доктор юридичних наук, професор Антон Столітній.

«Відкриваючи кожен новий напрям підготовки у нашому багатопрофільному університеті, в першу чергу, ми велику увагу приділяємо співпраці зі стейкхолдерами, установами і організаціями, які можуть надавати оцінку якості практичної підготовки наших студентів, які навчаються, зокрема, на спеціальності «Право».

З Полтавською обласною прокуратурою ми маємо вже більш ніж трирічну історію співпраці. Неодноразово наші фахівці, зокрема ННІ архітектури, будівництва та землеустрою, надавали свої експертні висновки та заключення стосовно об’єктів, які фахівці правоохоронних органів справедливо повертають у власність держави.

Також неодноразово відбувалися зустрічі зі студентами і особисто Антон Володимирович ділився своїм професійним досвідом. Плануємо продовжувати такі майстер-класи та зустрічі для наших студентів, тому що вони починають вивчати нові професійні дисципліни. Тому ми закріпили співробітництво між нашими установами і підписали меморандум про співпрацю з Полтавською обласною прокуратурою.

Це важливо в умовах війни, коли відбуваються руйнування, як критичної, так і цивільної інфраструктури. Тож студенти різних спеціальностей, зокрема будівництва, енергетики, землеустрою та інших високотехнологічних спеціальностей, повинні бути обізнаними із законодавчою базою для відбудови та розвитку повоєнної України!

Будемо плідно втілювати цей меморандум про співробітництво і наповнювати його реальними справами!

Наближаємо перемогу і працюємо над оновленням країни!

Слава Україні!» – прокоментував ректор Полтавської політехніки, доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко.

Керівник Полтавської обласної прокуратури Антон Столітній та ректор Полтавської політехніки Володимир Онищенко урочисто підписали документ про співпрацю між Полтавською обласною прокуратурою та Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

«Колеги, ми співпрацюємо уже декілька років, а сьогодні закріплюємо ті відносини, які склалися між двома нашими організаціями. Ми дуже часто звертаємось до вас щодо надання експертних висновків, зокрема дякуємо ННІ архітектури, будівництва та землеустрою. З нашого боку відбувались майстер-класи і спілкування зі студентами – молодь повинна окрім теорії слухати практиків, бо це спрощує початок трудової діяльності», – зазначив прокурор області Антон Столітній.

Договір про співпрацю між університетом та Полтавською обласною прокуратурою передбачає впровадження в освітній процес практичного, професійного досвіду, залучення співробітників органів прокуратури до викладацької діяльності, організацію і проведення практичного ознайомлення здобувачів вищої освіти із завданнями й функціями органів прокуратури, підвищення рівня професійних знань, стажування та підвищення кваліфікації державних службовців, працівників, викладачів, студентів, підготовку спеціалізованої літератури у правовій сфері тощо.

Нагадаємо, що у 2018 році було підписано договір про співробітництво з фіскальною службою в Полтавській області, 2010 рік – Аналітичний центр «Бюро економічних і соціальних досліджень», у 2019 році підписано договір з Головним територіальним управлінням юстиції у Полтавській області, у 2020 році ми підписали договір про співробітництво з Полтавським науково-дослідним експертним криміналістичним центром МВС України, меморандум про співробітництво з Управлінням Державної служби якості освіти у Полтавській області, у 2021 університет підписав договір про співробітництво з Територіальним управлінням ДБР і Державною аудиторською службою України, а в 2022 році – з Національним науковим центром «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М. С. Бокаріуса».

Раніше політехніка приєдналася до міжнародного освітнього проєкту Ukraine Global Faculty.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»