2021-05-26

Політехніка підписала Меморандум про співпрацю та партнерство з Територіальним управлінням ДБР

25 травня між Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» в особі ректора Володимира Онищенка та Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим у місті Полтава, в особі директора Дениса Маньковського підписано Меморандум про співпрацю у науково-освітній сфері та протидії злочинності.

Політехніка підписала Меморандум про співпрацю та партнерство з Територіальним управлінням ДБР

Місією Державного бюро розслідувань є встановлення справедливості у суспільстві шляхом незалежного, всебічного розслідування злочинів задля притягнення винних до відповідальності, незважаючи на їх посади, зв’язки та ресурси. У підслідності ДБР – найвищі посадовці, судді, працівники правоохоронних органів, ті, хто вчинив військові злочини. Це люди, які мають можливість впливати на перебіг кримінального провадження та уникати покарання, через що суспільство не довіряє роботі правоохоронних органів та судової системи. Слідчі ДБР працюють під гаслом «Нехай здійсниться правосуддя, щоб не загинув світ».

Для студентів та викладачів Полтавської політехніки партнерство з Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим у місті Полтава – це додаткова можливість підвищення рівня професійних знань та підвищення кваліфікації, впровадження до освітнього процесу передового науково-професійного досвіду, залучення науковців-правників, фахівців з публічного управління, підготовка наукових праць та нове цікаве партнерство у сфері наукової, навчальної, інформаційної діяльності.

«Підписання Меморандуму про співпрацю та партнерство з Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим у місті Полтава передбачає всебічне сприяння та підтримку у підготовці та проведенні спільних науково-методичних семінарів, конференцій, круглих столів, тренінгів, інших заходів з актуальних питань у сфері протидії злочинності.

Укладаючи дану угоду, прагнемо продемонструвати нашу готовність залучати нових партнерів до розробки та модернізації освітньо-професійних програм у якості стейкхолдерів, брати участь у розробці та проведенні наукової експертизи нормативно-правових актів, надавати практичні пропозиції щодо вдосконалення правового регулювання. Також передбачається залучення наших фахівців до протидії різним видам злочинності, зокрема сертифікованих експертів-науковців під час розслідування зловживань при виконанні робіт на будівництвах доріг, об’єктів соціального та інфраструктурного призначення тощо. Важливим буде і стажування для студентів спеціальності «Право». Ми відкриті до співпраці та продуктивного професійного спілкування!» – прокоментував ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко.

Меморандумом передбачається надання відповідних консультацій, висновків, рекомендацій, підготовці методичних матеріалів з проблемних питань у сфері протидії злочинності фахівцями Територіального управління Державного бюро розслідувань та науковців Полтавської політехніки, можливість проходження виробничої практики та стажування на базі Територіального управління, ознайомлення студентів, викладачів із завданнями та функціями ТУ ДБР у місті Полтаві з дотриманням вимог чинного законодавства України.

«На нашу думку, результативні спільні зусилля, спрямовані на підготовку та перепідготовку наших фахівців, залучення до стажування обдарованої студентської молоді посилить кадровий та науково-інформаційний потенціал нашої служби. У свою чергу працюватимемо над практичною складовою якісної підготовки випускників Полтавської політехніки. Сподіваюся, наша співпраця невдовзі почне успішно реалізовуватися», – зазначив директор Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтава, Денис Маньковський.

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – один з провідних українських університетів, що має ряд укладених чинних угод про співпрацю та науково-освітнє парнерство з органами Національної поліції України, Департаментом кіберполіції, Управлінням патрульної поліції у Полтавській області, Полтавським науково- дослідним експертно-криміналістичним центром МВС України, Головним територіальним управлінням юстиції в Полтавській області, Міжнародною Асоціацією Поліграфологів, органами місцевого самоврядування.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»