2023-05-16

Ректор Полтавської політехніки Володимир Онищенко презентував успішні кейси діяльності Центру освіти і піклування про дітей дошкільного віку Mr.Leader

Ректор Полтавської політехніки, професор Володимир Онищенко взяв участь у роботі круглого столу «Сучасний заклад дошкільної освіти: лідерство, діджиталізація, майбутній капітал (на прикладі гірського регіону)», який відбувся на базі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Очільник політехніки презентував успішні кейси ефективної діяльності Центру освіти і піклування про дітей дошкільного віку Mr.Leader, поділившись «секретами» виховання маленьких лідерів.

Ректор Полтавської політехніки Володимир Онищенко презентував успішні кейси діяльності Центру освіти і піклування про дітей дошкільного віку Mr.Leader

15 травня 2023 року ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко взяв участь у роботі круглого столу «Сучасний заклад дошкільної освіти: лідерство, діджиталізація, майбутній капітал (на прикладі гірського регіону)», який відбувся на базі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

У масштабному науково – освітньому івенті взяли участь ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, доктор політичних наук, професор Ігор Цепенда, народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак, заступник керівника офісу Президента України, доктор юридичних наук Олексій Дніпров, Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий, президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень, народний депутат України, голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина, народний депутат України, голова підкомітету з питань раннього розвитку та дошкільної освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Володимир Воронов, народний депутат України, член Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій, голова підкомітету з питань загальної середньої, інклюзивної освіти та освіти на тимчасово окупованих територіях Олена Лис, голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації – начальник ОВА, доктор наук з державного управління Світлана Онищук, заступник голови Івано – Франківської обласної ради, кандидат економічних наук Микола Палійчук.

Наукову дискусію модерувала керівниця Центру раннього розвитку дитини та дошкільної освіти Інституту проблем виховання Національної академії педагогічних наук України, доктор педагогічних наук, доцент Ольга Рейпольська.

Під час засідання круглого столу очільник Полтавської політехніки презентував доповідь «Досвід впровадження інноваційної системи «Освіта та піклування» (Education and Care) Mr.Leader» та поділився ефективними кейсами діяльності Центру освіти та піклування про дітей дошкільного віку, що з жовтня 2022 року успішно діє на базі Полтавської політехніки.

За словами Володимира Онищенка, під час соціологічного опитування весною – влітку 2022 року у Полтавській політехніці визначили ключову потребу у дошкільному закладі для дітей працівників та студентів політехніки, тому вирішили діяти одразу – на базі відкритих надсучасних спеціальностей та навчально – наукових лабораторій факультету філології, психології та педагогіки створили майданчик для обміну та реалізації інноваційних практичних кейсів.

«Приємно вражає широке науково – освітнє та професійне представництво і формат даного заходу, де учасники активно обмінювалися передовими практиками у сфері виховання справжніх молодіжних лідерів.

Щиро вдячний за запрошення відвідати такий класний високопрофесійний івент народним депутатам, зокрема членам Наглядової ради університету Володимиру Воронову та особливо своєму колезі та другові, ректору Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігору Цепенді за надану можливість презентувати успішний кейс створення та результативної діяльності Центру освіти та піклування про дітей дошкільного віку, що активно функціонує на базі Полтавської політехніки.

Відзначу, ідея створення у структурі університету Центру інноваційного розвитку та виховання маленьких лідерів виникла ще кілька років тому. Підтримав університет в інноваційних прагненнях народний депутат України, голова підкомітету з питань раннього розвитку та дошкільної освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Володимир Воронов.

Від моменту генерації остаточної ідеї до її успішної реалізації було зроблено 5 кроків та пройшло всього два місяці!

Обговорили, підписали угоду про співробітництво з брендом Mr.Leader, наші фахівці вивчили позитивний практичний досвід, презентували концепцію та офіційно відкрили інноваційний Центр освіти та піклування про дітей дошкільного віку на базі політехніки.

Поділюся ключовими меседжами виступу – наша успішна формула виховання маленьких лідерів - це, насамперед, безпекові умови + відмінна матеріально – технічна база + комфортні умови креативного розвитку маленьких вихованців з використанням унікальних методик навчання!

Це ідеальне поєднання опіки та догляду за дітьми працівників та одночасно класний інноваційний майданчик для проходження практики студентами спеціальностей 053 «Психологія» та 012 «Дошкільна освіта».

Про успішність функціонування Центру красномовно свідчать відгуки батьків наших вихованців, які відзначають унікальність програм та гармонійний розвиток їхніх дітей у безпечних та комфортних умовах.

Говорячи мовою статистики, за 7 місяців діяльності Центру кількість вихованців зросла до 18 осіб. Наразі, у зв’язку з великим попитом готуємося до відкриття другої черги Центру піклування про дітей дошкільного віку, що відбудеться 1 червня!

Виховання свідомого громадянина України має починатися у ранньому віці. Тож попри війну разом зробимо дитинство наших дітей щасливим!», - прокоментував ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко.

За словами ректора, ідея Центру освіти та піклування про дітей дошкільного віку Mr.Leader зародилася у липні 2022 року, коли під час візиту народних депутатів України на відкриття локації нового спортивного майданчику гості відзначили відмінну матеріально – технічну базу університету та створення безпекових умов для студентів університету.

Вже 20 серпня 2022 року з метою забезпечення якісної практичної підготовки здобувачів вищої освіти спеціальностей 035 «Психологія» та 012 «Дошкільна освіта», підвищення рівня обізнаності населення щодо освіти та піклування дошкільників, напрацювання пропозицій щодо вдосконалення освітніх стандартів та піклування про дошкільників, реалізації інформаційних, освітніх програм з керівництвом компанії Mr.Leader було підписано Меморандум про науково – освітню співпрацю.

Участь фахівців політехніки у «Mr.Leader Brunch», заснованому благодійною організацією «Міжнародний фонд дошкілля майбутнього» дав можливість зібратися потужній команді однодумців навколо вирішення питань раннього розвитку дитини та дошкільної освіти.

Маленькі вихованці Центру освіти та піклування про дітей дошкільного віку Mr.Leader Полтавської політехніки навчаються за унікальними навчальними програмами, серед суттєвих преваг яких – новаторський характер, мультимедійна забезпеченість, легкість у використанні, орієнтованість на креативний розвиток, формування емоційного інтелекту кожної дитини. Унікальність програми також полягає в інтегрованості навчальних занять, спрямованих на різні види активності. Через проєктну діяльність відбувається розвиток практичних навичок, творчого потенціалу, формування відповідальної поведінки та швидкої соціальної адаптації завдяки сформованим лідерським якостям.

«У ході подальшої співпраці у рамках Меморандуму про співпрацю з Mr.Leader Полтавська політехніка стала майданчиком для апробації унікальної системи тестування, розробленої провідними психофізіологами міста Києва та впровадженої для вихованців Mr.Leader kids на визначення майбутньої освітньої траєкторії дитини. Отримані показники раннього розвитку дітей неодмінно врахують при подальшій виховній роботі з кожною конкретною дитиною.

Центр освіти та піклування про дітей дошкільного віку Mr.Leader Полтавської політехніки став дійсно успішним кейсом у університеті, де постійно дбають про догляд та освіту для маленьких вихованців, унікальним майданчиком – спеціалізованою лабораторією для студентів спеціальності 012 «Дошкільна освіта»», - підсумував власний виступ ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко.

Презентація колосального практичного досвіду діяльності першого в Україні Центру освіти та піклування про дітей дошкільного віку, що діє на базі провідного закладу вищої освіти викликала величезний інтерес та обговорення серед учасників.

Нагадаємо, вихованці Центру освіти та піклування Mr. Leader пройшли тестування і отримали «Азбуку лідера», вихованцям Центру освіти і піклування «Mr.Leader» влаштували анімоване казкове дійство,

Нещодавно молодим науковицям політехніки вручили Премії Верховної ради України, а молоді вчені політехніки обмінялися науково-освітніми кейсами та напрацюваннями у найрізноманітніших сферах.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»