2023-03-27

Вихованці Центру освіти та піклування Mr. Leader пройшли тестування і отримали «Азбуку лідера»

Висококваліфіковані фахівці-психологи провели тестування вихованців інноваційного дитячого садочка, що функціонує на базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Унікальна методика тестування допомагає визначити і розвинути траєкторію розвитку дитини. Від засновника бренду Mr. Leader малюки отримали подарунки – «Азбуку лідера».

Вихованці Центру освіти та піклування Mr. Leader пройшли тестування і отримали «Азбуку лідера»

Упродовж тижня (з 13 по 17 березня) малюки проходили тестування за особливою методикою, розробленою провідними психофізіологами та біологами країни, яку нещодавно презентували представники компанії Mr.Leader. Впровадженню цієї методики була присвячена робоча зустріч із засновником бренду Mr.Leader, народним депутатом України, Головою підкомітету з питань раннього розвитку та дошкільної освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Володимиром Вороновим. Інноватор у сфері дошкільної освіти обговорив з адміністрацією, вихователями Центру новітні методики навчання та особливості психологічного тестування дітей дошкільного віку. Унікальну методику тестування психофізіологічного стану головного мозку дітей 4-6 років презентувала психологиня Анна Воронова, яка провела комплексне навчання з практичним психологом університету Євгенією Хоменко щодо використання даної методики у роботі з вихованцями «Центру освіти та піклування про дітей дошкільного віку» Mr.Leader POLTAVA POLYTECHNIC

Практичний психолог індивідуально з кожним вихованцем проводив тестування, яке допомагає визначити наступні показники: функціональний стан нервової системи, швидкість реакції вибору, рухливість нервових процесів та працездатність головного мозку, розвиток вербальної оперативної пам’яті, розвиток зорової оперативної пам’яті.

Розшифрування результатів здійснюється висококваліфікованими спеціалістами у місті Києві, тому вважаються об’єктивними та високоточними. Отримані показники дають змогу визначити освітню траєкторію розвитку дитини, адаптувати методи її виховання в інноваційному дитячому садочку, використовуючи особистісно-орієнтований підхід до кожного вихованця та розуміючи особливості його розвитку.

Проведене тестування є одним зі складових унікального пілотного проєкту, проведеним освітнім брендом Mr. Leader серед вихованців Центру освіти та піклування про дітей дошкільного віку, що діє на базі Полтавської політехніки.

«Нова українська дошкільна освіта формується у першому в Україні центрі дошкільної освіти та виховання на базі закладу вищої освіти!

За нетривалий період функціонування (близько 6 місяців) простежуємо вагомі результати роботи. Впроваджена в центрі освітня програма «Освіта і піклування» є унікальною та прогресивною методикою з повним мультимедійним забезпеченням і методичним комплексом, цікавими темами, що формують різнобічні життєві компетентності дітей. Вихователі центру, проводячи інтегровані заняття, розвивають креативність, емоційний та соціальний інтелект дітей.

Вихованці «Центру освіти та піклування про дітей дошкільного віку» Mr.Leader у дбайливих руках фахівців факультету філології, психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Університет-лідер виховує українців-лідерів!» – прокоментував ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко.

Ректор університету передав вихованцям «Центру освіти та піклування про дітей дошкільного віку» Mr.Leader POLTAVA POLYTECHNIC подарунки від засновника бренду Mr.Leader – «Азбуки лідера». Це не просто буквар, а унікальний підручник з лідерства для читачів у віці від 5 років.

У простій та доступній формі відображені 33 (за кількістю букв алфавіту) найбільш важливих поняття, які допоможуть дитині осмислити сутність лідерства. Ілюстрації у цій незвичайній книзі розвивають в дитині образне та асоціативне мислення. Тож заняття за «Азбукою лідера» дозволить не лише вивчити літери та звуки, а й стимулюватимуть розвиток сприйняття, уваги, пам'яті, мовних навичок, творчих здібностей, лідерського мислення і формуванню активної життєвої позиції.

Книга увійшла до переліку підручників і посібників, рекомендованих Міністерством освіти і науки України та має відповідний гриф.

Нагадаємо, у жовтні 2022 року перший в Україні Центр освіти та піклування про дітей дошкільного віку на базі ЗВО відкрили у Полтавській політехніці, а вже згодом Центр освіти і піклування про дітей дошкільного віку Полтавської політехніки відзначив перший маленький ювілей.

Нещодавно Вчена рада університету затвердила положення і фахівці анонсували відкриття в університеті першого на Полтавщині ґендерного центру, а також обрали мовного омбудсмена.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»