2022-11-04

Центр освіти і піклування про дітей дошкільного віку Полтавської політехніки відзначив перший місяць роботи

Центр освіти і піклування про дітей дошкільного віку Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відзначив місяць своєї роботи. Ректор університету Володимир Онищенко, науково-педагогічні працівники факультету філології, психології та педагогіки, студенти університету та батьки вихованців влаштували для дітей свято.

Центр освіти і піклування про дітей дошкільного віку Полтавської політехніки відзначив перший місяць роботи

4 листопада Центр освіти і піклування про дітей дошкільного віку Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відзначив місяць своєї роботи. Рівно місяць тому в Полтавській політехніці відкрили перший в Україні Центр освіти та піклування про дітей дошкільного віку. За цей час центр уже має чимало досягнень, позитивних відгуків від батьків, науковців, студентів та від самих дітей. Викладачі влаштували справжнє свято з кіногероями і солодощами.

«Дорогі діти, колеги та студенти! Надзвичайно приємно, що Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» першим відкрив такий унікальний Центр освіти та піклування про дітей дошкільного віку.

Особливістю нашого Центру є те, що навчання і спілкування з дітьми відбувається відповідно до інноваційної методики «Mr. Leader». Місяць тому народні депутати, зокрема, Володимир Воронов, який є автором бренду «Mr. Leader» і засновником мережі Центрів освіти та піклування про дітей дошкільного віку, презентував свій унікальний проєкт.

Мені було дуже приємно почути, що діти просяться з самого ранку сюди в Центр, а потім не хочуть його залишати. Це свідчить про те, що тут зібрались правильні фахівці.

Я дякую Євгенії Хоменко і команді, яка опікується діточками, Анні Агейчевій як декану факультету філології, психології та педагогіки, кафедрі психології та педагогіки і особисто Світлані Яланській за те, що так добре ставитесь до дітей, і що наші студенти, які навчаються за спеціальністю «Практична психологія» та «Дошкільна освіта», мають можливість вивчати ці унікальні методики.

Від батьків я також чув, що ті діти, які ходили до звичайних садочків, отримали менше знань, ніж за місяць перебування у нашому Центрі. Це означає, що цей проєкт — дуже вдалий. Я вже зазначав, що в Україні реалізується проєкт «Нова українська школа», а ми реалізуємо проект «Новий український дитячий садочок» і разом з командою модернізуємо українську дошкільну освіту.

У нашому «дитячому садочку» уже перебувають 15 діток, але охочих стає все більше і більше з кожним днем! Тому ми будемо розширюватись, бо наш стартап має позитивні результати. Будемо надалі розвивати свої потужності та можливості, щоб якомога більше бажаючих змогли приводити своїх дітей до нашого Центру, де їх можуть багато чому навчити  наші науково-педагогічні працівники.

Дякую батькам за те, що довірили нам своїх дітей. Поки ЗСУ захищають всіх нас, ми робимо все можливе для гармонійного та інтелектуального розвитку дітей у безпечних та комфортних умовах. Дитячі мрії повинні збуватися! А у Полтавській політехніці мрії дійсно збуваються», – привітав присутніх ректор університету, доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко. Ректор подарував гру «Твістер» і тортик.

Центр є унікальною навчальною лабораторією для студентів спеціальностей «Психологія» та «Дошкільна педагогіка», яка функціонує при факультеті філології, психології та педагогіки. З символічною датою колектив привітала декан факультету філології, психології та педагогіки, кандидатка педагогічних наук, доцент Анна Агейчева.

«Мій короткий виступ починаю зі слів вдячності Володимиру Онищенку. Ви дійсно неймовірний. Я впевнена, що наші дітки дійсно забажають стати студентами нашого університету.

Я щиро вдячна батькам, вдячна команді за посмішки, за інноваційність. Мені здається, що найкраще, що ми можемо зараз дати нашим дітям – це надія на майбутнє, надія на нашу перемогу», – зазначила Анна Агейчева.

Протягом цього місяця викладачі кафедри психології та педагогіки активно долучали до проведення практичних та лабораторних занять у Центрі для дошкільнят студентів спеціальності «Психологія» та «Дошкільна педагогіка».

«Мене захоплює той факт, що вже місяць функціонує Центр освіти та піклування про дітей дошкільного віку. Він унікальний. Також захоплює й те, що центр функціонує на базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», чому завдячуємо ректору університету Володимиру Онищенку.

Дійсно, тут реалізується система, яка є надзвичайно оригінальною і рекомендованою Міністерством освіти і науки України. Це система, яка зорієнтована на інтелектуальні, емоційні, креативні сенсорні складові, тобто різнобічний розвиток особистості маленької дитини. І ми дякуємо нашим фахівцям, дякуємо викладачам кафедри психології та педагогіки, під керівництвом яких наші студенти, майбутні психологи, майбутні фахівці дошкільної освіти можуть здобувати hard skils, які необхідні фахівцям для забезпечення системності мислення, розвитку емоційного інтелекту, креативності. Вже протягом цього місяця наші студенти під час вивчення курсів «Психологія творчості», «Психологія дитячої творчості», «Вікова психологія» мали можливість отримати практичні навички й попрацювати з дітками.

Я бажаю всім творчого натхнення і хай мрії збуваються, як дитячі, так і дорослі», – зазначила завідувач кафедри психології та педагогіки, доктор психологічних наук, професор кафедри психології та педагогіки Світлана Яланська.

Від імені батьків мама вихованиці Центру Катерина Палій висловила безмежну вдячність за надану можливість для дітей ректору університету Володимиру Онищенку.

«Ми вам щиро вдячні за такий чудовий, креативний проєкт. Це мрія наших дітей, й наша мрія також. Діти з радістю поспішають до садочка й дійсно очікують зустрічі з нашими вихователями, студентами. І все це завдяки Вашій ініціативі, креативності й ідейності», – подякувала Катерина Палій.

Вихованці центру мають свої здобутки, розвивають свій творчий потенціал, беруть участь у різних видах активності, формують лідерські якості та особисті. Під час святкування діти продемонстрували свої таланти у декламуванні віршиків та хореографії, виконавши танок «Хай мрії збуваються». Сюрпризом для дітей стали розваги з акторами шоу-театру Євгенії Жако.

Раніше учасники психологічної студії «Шлях до успіху» презентували палітру творчих захоплень,  а також стали відомі переможці першого етапу ХІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»