2022-10-27

«Шлях до успіху»: учасники психологічної студії презентували палітру творчих захоплень

Викладачі та студенти кафедри психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» провели відкрите засідання психологічної студії «Шлях до успіху», присвячене студентським захопленням. Учасники студії презентували власні фотороботи, авторські вірші, малюнки, національну та стилізовану вишивку, в’язаний hand-made.

«Шлях до успіху»: учасники психологічної студії презентували палітру творчих захоплень

26 жовтня 2022 року на базі кафедри психології та педагогіки факультету філології, психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулося відкрите засідання психологічної студії «Шлях до успіху» – «Студентська палітра творчості», присвячене формуванню компетентностей студентської молоді презентувати власну особистість та неповторний світ захоплень. Активними учасниками засідання психологічної студії стали студенти спеціальностей 053 «Психологія» та 012 «Дошкільна освіта», які презентували власні захоплення художньою фотографією, авторські вірші, малюнки, національну та стилізовану вишивку, в’язаний hand –made. Неймовірно позитивні враження від споглядання мистецьких творів, танцю, розробок відеоігор отримали студенти-філологи, які захоплювалися високим рівнем, естетичністю та гармонійністю презентованих виступів.

Учасників і гостей психологічної студії «Шлях до успіху» привітали декан факультету філології психології та педагогіки Полтавської політехніки, кандидатка педагогічних наук, доцентка Анна Агейчева та завідувачка кафедри психології та педагогіки, доктор психологічних наук, професор Світлана Яланська, які побажали студентським талантам Полтавської політехніки подальших успіхів у реалізації креативних ідей та задумів, опануванні вибраного фаху.

«Вкотре переконуюся, що світ талантів наших студентів – невичерпний, яскраві презентації, виступи та декламація авторських поезій засвідчують, що творчість – то ваша стихія, ваше життя. Бажаю, щоб під час навчання в нашому університеті ви додали до власного внутрішнього світу нових яскравих барв, віднайшли нові прояви власного таланту та цікаво, з користю провели час. Щиро дякую за можливість хоча б на хвилиночку відволіктися від щоденних реалій та доторкнутися до світу прекрасного!», - прокоментувала очільниця факультету філології, психології та педагогіки Анна Агейчева.

Своєрідною «родзинкою» заходу стало творче вітання від найменшої учасниці психологічної студії, багаторазової переможниці міжнародних та всеукраїнських вокальних конкурсів Анни Соломашенко.

Найрізноманітніші творчі захоплення презентували студенти факультету філології, психології та педагогіки Ангеліна Крижка, Анастасія Твердоступ, Карина Алексєєва, Максим Постіл, Софія Федоренко, Вікторія Ксьонз, Тетяна Медуха, Інна Савченко, Анна Тумановська, Марія Нечиталюк та Альона Придатко, які представили власні вірші, фотороботи, малюнки, вишиванки, в’язані поробки, танцювальне мистецтво та результати творчої діяльності «Полтава в грі Minecraft», підготовлені в межах міжнародного проєкту.

Учасники поділилися власним досвідом реалізації творчих задумів, акцентували увагу на особистісних та процесуальних аспектах, зокрема, відзначили важливість креативного ресурсу молоді, роль творчості в гармонізації емоційного стану особистості, що є надзвичайно актуальним в умовах складних життєвих ситуацій.

У рамках засідання психологічної студії пройшла презентація колективного творчого доробку студентів спеціальностей 012 «Дошкільна освіта», 053 «Психологія» і науково-педагогічних працівників кафедри психології та педагогіки – завідувачки кафедри психології та педагогіки, доктора психологічних наук, професора Світлани Яланської, кандидатки психологічних наук, доцентки Ніни Атаманчук, кандидатки педагогічних наук, доцентки Лесі Клеваки та фахівця Олександра Корнілова. Креативною продюсеркою та натхненницею стала доктор психологічних наук, професор кафедри психології та педагогіки Наталія Сайко.

По завершенню засідання психологічної студії «Шлях до успіху» учасники та гості зробили фото на згадку і обмінялися позитивними враженнями.

Викладачі кафедри психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» запрошують всіх бажаючих до співпраці в межах роботи психологічної студії «Шлях до успіху», бажають студентській молоді нових креативних ідей, творчих досягнень та внутрішньої гармонії.

Раніше науковці-психологи назвали дієві прийоми психологічної самодопомоги, студенти-психологи і викладачі обговорили як організувати життєвий простір в умовах пандемії, вчилися боротися зі стресом та відновлювати психологічну рівновагу, науковці-психологи обговорили становлення особистості у європейському освітньому просторі, психологи провели віртуальну екскурсію політехнікою, науковці кафедри психології та педагогіки провели онлайн-семінар для фахівців по роботі з ризикованими підлітками, а психологи провідних університетів розглянули вплив сучасних реалій на розвиток молоді.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»