2023-05-19

Молодим науковицям політехніки вручили дипломи лауреатів Премії Верховної Ради України

12 травня у місті Києві відбулася урочиста церемонія нагородження лауреатів Премії Верховної Ради України для молодих вчених 2021 року. Науковиці Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» - лауреати премії отримали дипломи та почесні знаки за роботу «Мінімізація впливу загроз економічній безпеці України в умовах пандемії».

Молодим науковицям політехніки вручили дипломи лауреатів Премії Верховної Ради України

12 травня 2023 року відбулася урочиста церемонія нагородження лауреатів Премії Верховної Ради України для молодих вчених 2021 року. Дипломи та почесні знаки лауреатам премії у присутності народних депутатів, представників Комітету з питань освіти, науки та інновацій вручив особисто голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук. Спікер українського парламенту привітав молодих вчених з вагомими науково – освітніми та професійними досягненнями та подякував за готовність продовжувати плідну науково – дослідницьку діяльність в Україні, незважаючи на непрості сучасні виклики в умовах російської агресії.

«Важливо, аби ви зберегли той запал, бачення, підтримку один одного, світлі ідеї, які народжуються у вас зараз», - відзначив під час вручення спікер Верховної Ради України, акцентуючи увагу на тому, що саме молоді вчені творять сучасну науку, динамічно рухають її розвиток уперед, постійно перебуваючи у центрі інноваційних змін. За словами Руслана Стефанчука, Верховна Рада України спільно з Комітетом з питань освіти, науки та інновацій роблять та продовжуватимуть робити усе можливе задля всебічної підтримки вітчизняної науки. Зокрема, збільшено обсяг премій, проводяться зустрічі з представниками наукової спільноти країни, а молодих науковців долучають до практичних дискусій та ухвалення законотворчих рішень.

На думку заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергія Колебошина, завдяки зусиллям наукової еліти нашої країни поняття «молоді вчені» стало не оксимороном, а абсолютною реальністю.

Відповідно до Постанови Верховної Ради України №2833 -ІХ/ від 13 грудня 2022 року «Про присудження Премії Верховної Ради України молодим ученим за 2021 рік»  за роботу «Мінімізація впливу загроз економічній безпеці України в умовах пандемії» премії Верховної Ради України для молодих учених присудили:

  • Світлані Онищенко – доктору економічних наук, професору, професору кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування, Заслуженому діячу науки і техніки України, Лауреату Премії Президента України для молодих вчених, Лауреату Державної премії України в галузі науки і техніки, Член-кореспонденту Академії економічних наук України;

  • Олександрі Маслій – кандидатці економічних наук, доцентці, доцентці кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування, Лауреату Премії Президента України для молодих учених, стипендіатці міського голови Полтави, стипендіатці Кабінету Міністрів України для молодих учених, члену Ради молодих учених Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»;

  • Аліні Глушко – кандидатці економічних наук, доцентці, доцентці кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування, Лауреату премії Президента України для молодих вчених, члену Ради молодих учених Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

«Щиро вітаю наших молодих вчених з почесними державними нагородами!

Визнання науковців Полтавської політехніки на високому державному рівні – це результат ефективної багаторічної діяльності потужної наукової школи «Безпекоорієнтоване управління економікою: держава, регіон, підприємство» Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Варто відзначити, що ця наукова робота стала єдиним представленим дослідженням з економічної науки, яке отримало почесну відзнаку Верховної Ради України. Визнання вагомих здобутків молодих вчених Полтавської політехніки українським парламентом слугує яскравим маркером динамічного та ефективного розвитку економічної освіти в одному з кращих класичних університетів нашої країни!

Високо ціную вагомий внесок цілої плеяди всебічно розвинених особистостей, науковців, випускників нашого університету у становленні сучасної, практико-орієнтованої науки. Спільними зусиллями ми впевнено тримаємо власний науково – освітній фронт, створюючи нові креативні ідеї, які неодмінно сприятимуть справі примноження економічного потенціалу та повоєнного відновлення нашої країни.

Бажаю молодим колегам подальших професійних успіхів!

Ваша особиста перемога на високому державному рівні увійшла до славетної історії Полтавської політехніки. Пишаємося та щиро радіємо вагомим здобуткам!», – привітав лауреатів ректор університету, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки Володимир Онищенко.

 

Варто відзначити, що в 2021 році конкурс на здобуття Премії Верховної Ради України для молодих вчених став найчисельнішим за всю історію існування українського парламенту – надійшло 95 наукових робіт від 160 номінантів. Зазвичай кожна робота готується цілою групою науковців. За результатами конкурсу перемогло 30 робіт від 59 номінантів.

Нагадаємо, нещодавно у Національній академії наук України вручили нагороди лауреатам Премії Президента України для молодих учених.

Раніше аспірант політехніки став лауреатом Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка