2022-10-14

Аспірант політехніки став лауреатом Премії Верховної ради України

Голова первинної профспілкової організації студентів та аспірантів Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», PhD-студент спеціальності «Будівництво та цивільна інженерія» Олександр Дроботя став лауреатом Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування. Відповідну постанову про присудження десяти премій активним молодим громадянам оприлюднили на офіційному сайті парламенту.

Аспірант політехніки став лауреатом Премії Верховної ради України

Відповідно до Постанови Верховної Ради України від 6 жовтня 2022 року  «Про присудження у 2022 році Премії Верховної Ради за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування» Премію присуджено десяти активним громадянам, які сумлінно власною освітньою і професійною діяльністю, відкритою громадянською позицією сприяли процесам  державотворення, захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, розвитку парламентаризму та місцевого самоврядування, досягли значних успіхів у вирішенні соціальних і правових питань. Цьогорічні   Премії Верховної Ради України  присуджено п’яти військовослужбовцям Збройних Сил України, офіцеру Державної служби України з надзвичайного захисту, депутатам місцевих рад, державним службовцям, волонтерам, науковцям, керівникам громадських об’єднань.

Серед лауреатів — п'ять військовослужбовців Збройних Сил України та офіцер Державної служби України з надзвичайного захисту, депутати місцевих рад, державні службовці, посадові особи місцевого самоврядування, волонтери, науковці, керівники громадських об’єднань. Одним з десяти лауреатів Премії Верховної Ради України – голова первинної профспілкової організації студентів та аспірантів Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», PhD-студент спеціальності «Будівництво та цивільна інженерія»  Олександр Дроботя.  За його словами, висока парламентська нагорода слугуватиме додатковим стимулом працювати ще ефективніше на благо рідного міста, університету та всього українського народу.

«Хочу висловити слова щирої вдячності адміністрації, науково-педагогічному та студентському колективу, особисто ректору Полтавської політехніки, професору Володимиру Онищенку за створені сприятливі умови для професійного та особистісного зростання, всебічну підтримку та сприяння  молодіжним, профспілковим ініціативам, діяльності студентського  самоврядування. Спільними зусиллями реалізовуємо безліч цікавих молодіжних проєктів, мотивуємо молодь ставати впевненішою у власних силах, вивчати практики місцевого самоврядування і парламентаризму та брати активну участь у житті власної країни», – прокоментував Олександр Дроботя. Раніше він був обраний головою Молодіжної ради Полтавської обласної ради професійних спілок і членом Молодіжної ради Федерації профспілок України.

Премія Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування заснована у 2003  році з метою залучення молоді до процесів законотворення, морального і матеріального заохочення її кращих представників та присуджується особам до 35 років, молодіжним та, як виняток, дитячим громадським організаціям,  які  активно  сприяли процесам  державотворення, розвитку парламентаризму та місцевого самоврядування, досягли значних успіхів у вирішенні соціальних і правових питань. Щороку присуджується десять премій, грошова частина кожної становить п’ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, подання  про присудження Премії вноситься до  парламенту  Комітетом Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму.

Науково-педагогічний та студентський колектив Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» щиро вітає лауреата з високою державною відзнакою та бажає нових вагомих звершень задля добробуту і процвітання нашої молодої європейської держави!

Нагадаємо,  двоє студентів політехніки стали стипендіатами  парламенту, троє студентів університету і студентка коледжу отримали іменні стипендії Полтавської міської ради, а Вчена Рада університету підтримала кандидатури чотирьох молодих вчених на здобуття іменних державних стипендій.

Раніше молодим полтавцям вручили подяки міського голови та Молодіжної  ради Полтавської територіальної громади.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»