2023-03-02

МОМ України надала непродовольчу допомогу переселенцям, які проживають у студмістечку політехніки

Представництво Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні, Агентство ООН з питань міграції, надало гуманітарну допомогу внутрішньо переміщеним особам, які проживають у студмістечку Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Гуманітарний вантаж складався з непродовольчих наборів, які вимушені переселенці отримали персонально. Загалом організація надала допомогу на понад 350 тисяч гривень.

МОМ України надала непродовольчу допомогу переселенцям, які проживають у студмістечку політехніки

1 березня внутрішньо переміщені особи, які проживають в гуртожитках Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» отримали гуманітарну допомогу від Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні, Агентства ООН з питань міграції.

У рамках програми підтримки ВПО надано кілька сотень матраців, комплектів для утеплення, одинарних ковдр, NFI наборів, складних стільців, каністри. Також організація допомогла з облаштуванням укриттів, поповненням запасів засобів гігієни для переселенців та прибирання приміщень. Запити задовольнили повною мірою. Загальна вартість наданої допомоги – понад 350 тисяч гривень.

«Співпраця з Полтавською політехнікою почалась у січні 2023 року. Ми дуже вдячні за те, що університет оперативно відгукнувся, пані проректор Олена Філонич прийняла всю нашу делегацію. Я співпрацювала як представник відділу надання непродовольчої допомоги. Мені було дуже приємно та комфортно, за що я дуже вдячна.

Ми швидко підготували відповіді на всі потреби, все погодили, верифікація пройшла ідеально, всі дані надані вірно. Ми зі свого боку намагалися максимально швидко доставити всі товари, які були потрібні. Я сподіваюся, що наша допомога буде корисною для людей, які переїхали в Полтаву з інших регіонів і проживають зараз на території гуртожитків університету, і що вона дійсно покращить умови ВПО і студентів з регіонів, де відбуваються бойові дії», – зазначила проєктний асистент проєкту з надання непродовольчої допомоги Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні, Агентства ООН з питань міграції в Полтавській області Євгенія Козун.

Міжнародна організація з міграції (МОМ) почала роботу в Україні у 1996 році. МОМ надає комплексну відповідь на гуманітарні потреби мігрантів, внутрішньо переміщених осіб, людей, що повернулися, та місцевих громад шляхом безпосередньої гуманітарної допомоги та проєктів у сфері розвитку.

Нагадаємо, народні депутати України – засновники ГО «ВПО України» зустрілися зі студентами-переселенцями, які навчаються у Полтавській політехніці.

Раніше у Полтавській політехніці відкрито зразковий Пункт Незламності і студентський хаб.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»