2022-10-07

Можливості та переваги волонтерських програм Європейського корпусу солідарності: науковиця-філолог ділиться добіркою

Голова Ради молодих вчених факультету філології, психології та педагогіки – кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри германської філології та перекладу Анна Павельєва успішно пройшла навчання на курсі «MOOC on the European Solidarity Corps» у рамках програми Erasmus+. Науковиця вивчала можливості та переваги волонтерських програм Європейського корпусу солідарності, презентувала власний досвід реалізації найрізноманітніших проєктів і ділиться актуальною добіркою можливостей

Можливості та переваги волонтерських програм Європейського корпусу солідарності: науковиця-філолог ділиться добіркою

Окремий вебінар був присвячений волонтерству та наданню гуманітарної допомоги під час війни та досвіду європейських громадських організацій та активістів, які допомагають українцям, що тікають від війни.

Поєднання онлайн-зустрічей та виконання практичних завдань і проходження тестів на платформі сприяло кращому засвоєнню матеріалу та дало можливість учасникам курсу познайомитись та поспілкуватись в режимі реального часу і обговорити волонтерство, спрямоване на допомогу біженцям з України. Учасники з інших країн висловлювали свою підтримку Україні та українцям.

Учасники курсу, які відвідали усі вебінари та виконали усі завдання на платформі, отримали сертифікати про закінчення першої частини проєкту, друга частина, в якій науковиця Анна Павельєва також бере участь, розпочалась на початку вересня і також триватиме кілька місяців.

Волонтерська програма від Erasmus+ ESC (European Solidarity Corps – Європейський корпус солідарності) дозволяє всім молодим людям у віці від 17 до 30 років проходити міжнародні волонтерства в організаціях або державних органах Європи, Африки, Азії чи Південної Америки періодом від 2 до 12 місяців. Перевагами програми є унікальна можливість отримати практичний  досвід роботи, познайомитись з місцевими жителями, їхньою  культурою, традиціями, поринути у нове мовне середовище, що дасть змогу вдосконалити навички іноземної мови та soft skills.  

По закінченню проекту учасникам надається сертифікат, що підтверджує проходження програми Європейського корпусу солідарності. Програми ESC повністю фінансуються: учасникам надається житло, харчування, а також покриваються всі транспортні витрати та витрати на страхування під час перебування за кордоном.

Актуальні можливості волонтерства за програмами European Solidarity Corps можна знайти на сайтах https://europa.eu/youth/go-abroad/volunteering/opportunities_en,,

salto-youth.net/
t.me/tviyprostir
t.me/studwaydiem

Раніше  викладачка  вивчала навички майбутнього, необхідні освітянам та науковцям, пройшла тренінг з цифрової трансформації молодіжних організацій, підвищила економічну грамотність  і знання трудового законодавства, вивчала міжнародний досвід та найкращі практики з переробки сміття, покращувала практичні навички презентації публічних промов, взяла участь в проєкті Erasmus+ в Туреччині та навчалась медіаграмотності у Лейпцигу.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»