2023-11-22

На базі політехніки відбулися майстер-класи зі складання міжнародних іспитів Pearson

Представниця авторизованого центру світового лідера у проведенні сертифікованого електронного тестування Pearson Тетяна Гайдученко провела майстер – класи зі складання міжнародних іспитів Pearson для науково – педагогічних працівників, студентів та аспірантів Полтавської політехніки.

На базі політехніки відбулися майстер-класи зі складання міжнародних іспитів Pearson

Знання іноземних мов – це ключ до успіху в сучасному світі освітніх та професійних інновацій. Володіння іноземними мовами у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» визнано одним із пріоритетів та стратегічних векторів  інтеграції закладів вищої освіти України до світового наукового, освітнього та культурного простору. В основу організації процесу вивчення іноземних мов в університеті покладено Рекомендації Ради Європи з метою досягнення загальних рекомендованих кваліфікаційних рівнів, що забезпечують ефективну комунікацію у європейському та світовому просторі.

Викладання іноземної мови в університеті є безперервним та спрямованим  на послідовний і комплексний розвиток усіх компетентностей, необхідних для успішного здійснення іншомовної комунікації в академічній, професійній та соціально-суспільній  сферах спілкування.

Для викладачів, студентів та аспірантів провідного класичного університету були проведені майстер - класи зі складання міжнародних іспитів Pearson. Представниця  авторизованого центру  Тетяна Гайдученко  наголосила:  «Pearson – світовий лідер у проведенні сертифікованого електронного тестування з представництвом в  понад  175 країнах. Перевагами сертифікації для освітян та студентів є те, що сертифікат визнається майже у всіх країнах світу, роботодавці прагнуть наймати  сертифікованих фахівців. Крім того, це реальне заощадження часу та ресурсів викладача на підготовку й перевірку тестів, мінімізація впливу людського фактору. Розроблений командою іспит PTE Academic, якому довіряють університети у всьому світі, швидкий і простий у проходженні, що дозволяє мінімізувати стрес як у студентів, так і викладачів».

Зауважимо,  Полтавська політехніка створює широкі можливості для якісного опанування іноземних мов. Це сучасні мовні центри, потужне технічне забезпечення, інноваційні методики викладання, перспективи покращення рівня володіння іноземними мовами на інтенсивних та розмовних курсах. Студенти університету мають можливість обирати вивчення інших іноземних мов з переліку вибіркових дисциплін – німецьку, французьку, польську мови,  брати участь в програмах академічних обмінів, зокрема Erasmus+, NAWA, DAAD та інших.

На переконання науково-педагогічних працівників та студентів Полтавської політехніки,  володіння англійською  мовою – вже не унікальна практична  звичка, а необхідність, тому з кожним роком все більше навчальних предметів в університеті студенти опановують англійською мовою. Професійно-орієнтований підхід до викладання іноземних мов в Полтавській політехніці передбачає формування у студентів здатності до іншомовного спілкування у професійних, ділових, наукових сферах та ситуаціях, бути конкурентноспроможними  на сучасному  ринку праці. Здобувачі вищої освіти вивчають іноземні мови у міждисциплінарній співпраці з науково-педагогічними працівниками кафедр професійно-орієнтованих та спеціальних дисциплін, що сприяє  іншомовній підготовці майбутнього  фахівця.

Відзначимо, Верховна рада України ухвалила у першому читанні законопроєкт про застосування англійської мови в Україні, яким пропонується закріпити за нею статус однієї з мов міжнародного спілкування в країні. Президентський законопроєкт №9432 підтримали 279 народних депутатів України. Законопроєктом пропонується закріпити, що англійська мова належить до мов міжнародного спілкування в Україні, і держава має сприяти її вивченню громадянами.

Раніше студентка-філолог стала учасницею волонтерської програми від Європейського корпусу солідарності (ESC) в Австрії, а науковці-мовознавці провели міжнародну конференцію присвячену актуальним проблемам іноземної філології та перекладознавства.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»