2022-10-31

На базі політехніки відбувся Чемпіонат України з військово-спортивних багатоборств

На Чемпіонат з військово-спортивних багатоборств прибуло 235 спортсменів з усієї України. Під час урочистого відкриття Полтавську політехніку відзначили подяками Всеукраїнської федерації військово-спортивних багатоборств, а молоді вручили спортивні посвідчення.

На базі політехніки відбувся Чемпіонат України з військово-спортивних багатоборств

29 жовтня урочисто стартував Чемпіонат України з військово-спортивних багатоборств, який проводить Всеукраїнська федерація військово-спортивних багатоборств на спортивній базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

 

У чемпіонаті взяли участь 235 спортсменів у 6-ти версіях з 12 областей і м. Києва: Київської області, Харківської області, Запорізької області, Полтавської області, Кіровоградської області, Сумської області, Львівської області, Черкаської області, Житомирської області, Вінницької області, Івано-Франківської області, Хмельницької області. Серед учасників змагань були і студенти Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

На урочистостях з нагоди відкриття чемпіонату були присутні почесні гості: президент Всеукраїнської федерації військово-спортивних багатоборств Андрій Ярошевський, ректор Полтавської політехніки, керівник спортивної студентської спілки України в Полтавській області та Української федерації учнівського спорту в Полтавській області, доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко, начальник управління у справах молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації Марина Трохименко, президент громадської спілки «Міжнародна організація військово-спортивних багатоборств» Володимир Левін, голова обласного товариства сприяння обороні України Василь Василенко.

Урочистості почались з вшанування пам’яті усіх загиблих внаслідок збройної агресії  російської федерації.

«Вітаю учасників Чемпіонату України з військово-спортивних багатоборств у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», в якому велика увага приділяється розвитку фізичної культури та спорту. Надзвичайно приємно бачити, що Полтавська політехніка зібрала спортсменів майже з усієї України. Тим самим, ми показуємо єдність, яку демонструє Україна, об’єднавшись проти ворога, і дивує увесь світ. Адже наша сила у єдності. Саме такі сильні духом і тілом молоді люди сьогодні потрібні нашій державі для того, щоб здобути перемогу, в якій ми не сумніваємося. Тому ми щиро дякуємо ЗСУ за можливість проводити спортивні змагання та підтримувати фізичну форму. Віримо в нашу перемогу!», – привітав присутніх ректор університету, керівник Спортивної студентської спілки України в Полтавській області та Української федерації учнівського спорту в Полтавській області Володимир Онищенко.

«Бажаю всім здоров'я – учасникам чемпіонату, тренерам, гостям та господарям сьогоднішньої зали. Завдяки Збройним силам України ми маємо можливість тримати спортивний стиль, тренуватися, змагатися за медалі різного ґатунку.

Сьогодні деякі спортсмени отримають розряди та звання. Бажаю вам не зупинятися на досягнутому та йти до найвищої точки своєї майстерності», – побажала Марина Трохименко.

Президент Всеукраїнської федерації військово-спортивних багатоборств Андрій Ярошевський урочисто вручив подяки:

  • Онищенко Володимиру Олександровичу, ректорові Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»;

  • Трохименко Марині Володимирівні, начальниці управління у справах молоді та спорту Полтавської облдержадміністрації;

  • факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»;

  • військовій кафедрі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»;

  • Полтавській обласній організації товариства сприяння обороні України.

«Шановні почесні гості, учасники змагань, представники команд, судді! Від президії «Всеукраїнської федерації військово-спортивних багатоборств» та від себе особисто хочу виразити велику вдячність тим, хто зміг взяти участь, організувати цей чемпіонат в таких складних умовах. Ми виконуємо важливе завдання по обороні нашої держави, по підготовці молодого покоління до захисту Батьківщини. Дуже приємно, що в залі знаходяться люди, які вже є спортсменами та ті, хто вже захищає та звільняє нашу державу, і тим, хто буде надійно боронити кордони нашої країни. Віримо у перемогу, у Збройні Сили України й інші військові формування. І своїми спортивними досягненнями ми підкреслюємо, що в України є жива воля», – зазначив Андрій Ярошевський.

Під час урочистостей спортсменам вручили посвідчення, які засвідчують їх майстерність і досягнення, у тому числі студентам Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» і вихованцям військової кафедри.

Посвідчення «Майстер спорту України» з військово-спортивних багатоборств отримали:

  • Соловей Нікіта – студент факультету фізичної культури та спорту Національного університету "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка";

  • Ярошенко Максим

Посвідчення «Майстер спорту України міжнародного класу» отримали:

  • Спинжар Марина – вихованка військової кафедри, випускниця 2020 року Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»

  • Скляр Анастасія – вихованка військової кафедри, випускниця факультету фізичної культури та спорту 2020 року Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»;
  • Скляр Олександр – вихованець військової кафедри Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»;

Посвідчення «Майстер спорту України» вручили Румянцеву Олександру.

На цих змаганнях студент групи 401-ФС факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки Нікіта Соловей виборов дві золоті медалі. Нещодавно він став золотим призером Відкритого Чемпіонату з військово-спортивних багатоборств.

Нагадаємо, у Полтавській політехніці пройшов Чемпіонат Полтавської області з боксу серед молоді.

Раніше на базі політехніки відбувся Всеукраїнський інструкторсько-методичний семінар військово-спортивних багатоборств.

 

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»