2022-10-27

У політехніці відбувається Чемпіонат Полтавської області з боксу серед молоді

На спортивній базі Полтавської політехніки проходитиме чемпіонат Полтавської області з боксу серед юнаків, дівчат, юніорів, юніорок, молоді-чоловіків, молоді-жінок. Протягом трьох днів спортсмени з Полтави, Кременчука, Горішніх Плавнів, Миргорода, Кобеляк, Гадяча, Глобино, Решетилівки будуть показувати свою спортивну майстерність та змагатимуться за першість на чемпіонаті.

У політехніці відбувається Чемпіонат Полтавської області з боксу серед молоді

26 жовтня в спортивній залі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулось урочисте відкриття чемпіонату Полтавської області з боксу серед юнаків, дівчат, юніорів, юніорок, молоді-чоловіків, молоді-жінок, який проходитиме на спортивній базі університету.

«Вітаю учасників відкритого чемпіонату з боксу в Полтавській області в Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». В умовах повномасштабного вторгнення з боку країни агресора як ніколи стає актуальним питання формування здорової нації. Тут зібралися сильні духом і тілом молоді люди, які формують основу розвитку нашої країни. Ви є майбутнім нашої країни.

Бажаю, щоб під час змагань учасники показали всю свою майстерність, досягли поставленої мети й здобули перемогу. Бокс загартовує і вчить тримати удар. Перемагаєте ви – переможе Україна!» – зазначив ректор університету, керівник Спортивної студентської спілки України в Полтавській області та Української федерації учнівського спорту в Полтавській області Володимир Онищенко.

У чемпіонаті взяли участь близько 150 боксерів з Полтави, Кременчука, Горішніх Плавнів, Миргорода, Кобеляк, Гадяча, Глобино, Решетилівки. Організатором змагань виступила Полтавська обласна школа вищої спортивної майстерності на чолі з Костянтином Семенягою, Заслуженим тренером України з боксу, Заслуженим працівником фізичної культури та спорту.

На церемонії відкриття були присутні почесні гості: начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін; ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», керівник Спортивної студентської спілки України в Полтавській області та Української федерації учнівського спорту в Полтавській області, доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко; начальник Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації Марина Трохименко; голова Апеляційного суду Полтавської області, кандидат в майстри спорту України з боксу Сергій Гальонкін; президент федерації боксу Полтавської області, Заслужений тренер України з боксу Михайло Мельник; директор Полтавської обласної школи вищої спортивної майстерності, заслужений тренер України з боксу, заслужений працівник фізичної культури та спорту України Костянтин Семеняга; Заслужений тренер України, заслужений працівник фізичної культури та спорту України Олександр Хижняк; срібний призер Олімпійських ігор, чемпіон світу та Європи з боксу, заслужений майстер спорту України з боксу Олександр Хижняк.

«Хочу подякувати Збройним силам України за те, що в нас є можливість проводити подібні заходи. Ви знаєте, що цей чемпіонат – результат всього року тренувань спортсменів. Кожен з вас боєць, кожного дня ви тренуєтесь заради перемоги. Хочу вам всім побажати, щоб ви змогли всі свої якості, які ви здобуваєте на тренуваннях і в спортивних залах, понести далі в життя. Тому що українці – це нація переможців.

Також хочу сказати, що Полтавщина має великі боксерські традиції. Я впевнений, що хтось з вас зможе підняти прапор на міжнародних змаганнях, на чемпіонатах світу та Європи, на олімпійських іграх», – зауважив Дмитро Лунін.

Перед початком змагань присутні вшанували хвилиною мовчання співвітчизників, загиблих внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

«Дуже приємно, що сьогодні саме в нашому місті відбуваються такі змагання в цей нелегкий час для нашої країни. Звичайно, мені дуже приємно зараз знаходитися тут, адже саме з цих змагань колись ми з моїм батьком починали свій боксерський шлях. Можна сказати, що ці змагання дуже важливі. Кожен спортсмен, який сьогодні виходить на ринг – це гордість для нашої області, для нашого міста, нашої країни. Всі ті спортсмени, які стануть кращими в категорії поїдуть на Чемпіонат України для того, щоб гідно представити нашу область й завоювати золоті медалі. Зі свого особистого досвіду можу сказати, що попереду батьків, тренерів, нашого молодого покоління боксерів чекає нелегкий шлях, чекає багато складних випробувань, які вони обов’язково пройдуть й в майбутньому їх чекатимуть золоті медалі Європи й світу, можливо, й олімпійських ігор. Я в це вірю й з впевненістю можу сказати, що вірять й наші спортсмени, адже не дарма вони сьогодні тут зібрались. Всім бажаю гарного настрою, емоцій, миру. Ну і звичайно, хай переможе найсильніший!», – привітав спортсменів срібний призер Олімпійських ігор Олександр Хижняк.

Під час змагань пролунала повітряна тривога. Всі присутні гості, судді, тренери та спортсмени перейшли в безпечні укриття до сигналу відбою.

Співпраця нашого університету з Полтавською обласною школою вищої спортивної майстерності триває близько 5 років. В Полтавській політехніці на факультету фізичної культури та спорту навчаються юні спортсмени ШВСМ, тренери-практики залучаються до освітнього процесу. 

Уже не вперше Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» гостинно зустрічає учасників обласних змагань, зокрема й з боксу.

Раніше у політехніці відбувся Чемпіонат Полтавської області з кікбоксингу WAKO.

Нагадуємо, студент Михайло Сердюк став чемпіоном України з таїландського боксу Муей-тай серед молоді, а першокурсник Павло Коробов виборов чотири золотих нагороди Відкритого чемпіонату міста Полтави з кікбоксингу.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»