2022-08-29

У політехніці відбувся Чемпіонат Полтавської області з кікбоксингу WAKO

Чемпіонат Полтавської області з кікбоксингу WAKO серед збірних команд ДЮСШ та спортивних клубів Полтавської області за участі спортсменів з Дніпропетровської та Кіровоградської областей, присвячений Дню Незалежності України, відбувся у спортивній залі Полтавської політехніки. Після багатогодинного марафону поєдинків, визначились переможці.

У політехніці відбувся Чемпіонат Полтавської області з кікбоксингу WAKO

Чемпіонат Полтавської області з кікбоксингу проводився на спортивній базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» за підтримки керівника відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської орга нізації «Спортивна студентська спілка України» у Полтавській області, керівника Української федерації учнівського спорту в Полтавській області, ректора Полтавської політехніки, доктора економічних наук, професора Володимира Онищенка, Президента федерації кікбоксингу WAKO у Полтавській області Зураба Абдулаєва та дворазового чемпіона світу з кікбоксингу WAKO Олега Приймачова.

 

 

Більше сотні учасників прибули на чемпіонат – це вихованці спортивних клубів: «Легіон», «Онікс», «Молода гордість», «Гепард» (Полтава), «Евроклуб» (Лубни), «Боєць» (Кременчук), а також КЗ КДЮСШ 4 КМР міста Кропивницький, спортсмени з Апостолового та Олександрії.

Змагання відбувались у двох розділах «Лоу-кік» (12 категорій) та «К1» (12 категорій).

На урочистосте відкриття завітали почесні гості: голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький, голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін, начальник управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації Марина Трохименко, начальник Полтавського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, полковник Олександр Логвиненко, керівник спецпідрозділу територіальної оборони при Президентові України, Генеральний директор комбінату «Прогрес» Андрій Безкоровайний.

Право підняти прапор України надали Михайлу Сердюку, студенту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», кандидату у майстри спорту України з кікбоксингу, чемпіону Кубку світу з кікбоксингу 2021, бронзовому призеру чемпіонату світу з таїландського боксу, 6-разовому чемпіону України з кікбоксингу, 3-разовому чемпіону України з таїландського боксу, переможцю Європейських університетських ігор 2022 з кікбоксингу.

«Для мене контактний вид спорту – дуже серйозний, яким займаються мужні хлопці та дівчата. Дуже приємно, що він розвивається і серед учасників багато молоді, зовсім юних спортсменів – майбутнього України. Дякую за запрошення на турнір ректору Володимиру Олександровичу Онищенку і Олегу Приймачову – це ті люди, які люблять спорт, які вклали в спорт велику частину свого життя. Дякую захисникам, яка зараз на передовій захищають нас від супостата, і бажаю міцного здоров’я та повернутися живими з війни. Наші зусилля і наснага повинні бути зосереджені на тому, що коли нам дають можливість займатися мирними справами, вони грудьми захищають нас від ворога. Всім бажаю перемоги і хай переможе найсильніший!» – побажав голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький,

«Ми пишаємось тим, що у цій залі зібрались активні молоді люди, які, впевнений, зроблять все для перемоги України.

Пишаємось нашими студентами, які увійшли до складу збірної України на Європейських університетських іграх і завдяки їм наш прапор підіймався кілька разів під звучання Гімну. Ми показали всьому світові незламність, показали всій Європі прагнення до Перемоги.

Безумовно ми пишаємось випускниками нашого університету, один з яких – Олег Приймачов, нещодавно нагороджений Президентом України. Я особисто йому дякую за ініціативу та організацію Чемпіонату, а також дякую керівництву області за велику увагу до Полтавської політехніки у розвитку фізичної культури та спорту.

Спільними зусиллями ми робимо свій внесок у майбутнє. Україна б’ється!

Перемагаєте ви – переможе й Україна!» – привітав керівник Спортивної студентської спілки України в Полтавській області, керівник Української федерації учнівського спорту в Полтавській області, ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко і нагородив відзнаками студентів-чемпіонів – Михайла Сердюка та Ентоні Джіркінса, а також випускника Олега Приймачова.

«Маємо бути щиро вдячні тим людям, які боронять нас, нашу країну, допомагають нам в тилу виховувати здорову сильну молодь, достойну заміну тим бійцям, які на передовій віддають своє життя за нашу державу. Особисто хочу подякувати Олександру Логвиненко, який зі своїми бійцями недавно повернувся з передової і також ризикував своїм життям. Кожен маленький учасник – уже переможець, адже коли виходить в ринг, то перемагає себе. Знаю про це на власному досвіді, тому незважаючи на те, переможете ви сьогодні чи ні, всіх вітаю, але хочу закликати всіх зробити максимально для перемоги. Дякую за чудову організацію, Володимире Олександровичу. Ми неодмінно переможемо. Слава Україні!» – надихнув учасників випускник університету п’ятиразовий чемпіон світу та Європи, дворазовий переможець Всесвітніх ігор з таїландського боксу дворазовий чемпіон світу з кікбоксингу WAKO Олег Приймачов.

Начальник Полтавського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, полковник Олександр Логвиненко оголосив Хвилину мовчання для вшанування загиблих захисників.

«Ціль життя, ціль держави, ціль всього – дати можливість нашим дітям спокійно навчатися, тренуватися. Дякую величезне батькам, які поруч зі своїми дітьми дають їм можливість займатися спортом, підтримують, коли вони займаються будь-якою справою. Тому що завдяки вихованню дітей наша держава має право мати майбутнє і має право на життя. Тому дякую батькам, владу, яка підтримує спорт», – подякував полковник.

Керівник спецпідрозділу територіальної оборони при Президентові України Андрій Безкоровайний також подякував тренерам і батькам за те, що діти можуть займатися спортом, ректору Володимиру Онищенку за постійну підтримку спорту, адже, на його думку, Полтавська політехніка – номер один у підтримці спорту.

Кращим бійцем турніру став Станіслав Білоконь (Полтава, СК «Гепард»)

Кращий бій –  Нікіта Тертишний (Олександрія) – Нікіта Лукаш ( Кременчук, СК «Боєць»)

Краща техніка – Андрій Михайленко (Олександрія)

У номінації «Воля до Перемоги» переміг Микита Лукаш (Кременчук, СК «Боєць»), а спеціальний приз від голови Полтавської обласної ради отримав Микита Тертишний (Олександрія).

Нагадаємо, студенти-спортсмени університету та коледжу отримають матеріальну підтримку від Полтавської громади, а Спортивний клуб Полтавської політехніки запрошує до занять у секціях.

Раніше Міністр освіти і науки привітав студентів політехніки – переможців Європейських університетських ігор 2022, а викладачка політехніки нагороджена Подякою міського голови за вагомий внесок у розвиток фізичної культури і спорту Полтави.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»