2020-04-17

На цифровій буровій відбувся вебінар для студентів та працівників нафтогазової галузі

16 квітня відбувся вебінар про важливість підвищення кваліфікації персоналу в області глушіння свердловин для працівників нафтогазової галузі та студентів відповідних спеціальностей

На цифровій буровій відбувся вебінар для студентів та працівників нафтогазової галузі

Вебінар провів на цифровому буровому майданчику інженер-технолог 1 категорії ТОВ «УКРНАФТАГАЗСЕРВІС», фахівець лабораторії Wellsite Digital «Тренінг-центр для навчання та сертифікації фахівців нафтогазової галузі» Національного університету імені Юрія Кондратюка Олександр Кухарець.

У сучасному тренінг-центрі віртуальна реальність відтворює справжні умови роботи буровиків. Можна спробувати попрацювати навіть на морській буровій платформі. Фахівців навчають та сертифікують за стандартами IWCF (Міжнародного форуму свердловинного контролю (International Well Control Forum). Раніше, щоб отримати ці знання, навички і сертифікат, фахівцям довелось би їхати до Шотландії (Абердин), США (Техас) або в ОАЕ.

«Це цікаво і студентам, і людям, які тільки розпочинають свою кар’єру і тим, хто вже давно працює в галузі, тому що стандарти та ринок праці постійно змінюються», – говорить лектор.

Після закінчення карантину та успішного засвоєння теоретичного курсу, слухачі продовжать практику на тренажерах. У лабораторії встановлені бурові симулятори британської компанії Drilling Systems. За їх допомогою, без ризику для життя та здоров’я людей, без екологічних загроз, без значних фінансових втрат, спеціалісти нафтогазових, бурових та нафтогазосервісних компаній відпрацьовують навички роботи на сучасних установках і вчаться правильно діяти у надзвичайних ситуаціях.

Навчання завершиться складанням онлайн-іспиту англійською мовою. Сертифікацію працівників здійснюватиме міжнародна організація IWCF. За умови її успішного завершення студент чи працівник отримує сертифікат IWCF, який, залежно від рівня складності, діє від двох до п’яти років.

Тренінг-центр для навчання та сертифікації фахівців нафтогазового профілю за стандартами IWCF офіційно відкрили у березні 2020 року завдяки співпраці Національного університету імені Юрія Кондратюка з компанією Wellsite Digital. Він оснащений сучасними тренажерами-симуляторами від світового виробника – Drilling Systems.

Директор ТОВ «Велсайт Діджитал» Ігор Вітрик презентував можливості лабораторії з британським обладнанням та стандартами навчання Абердинського центру. Університет обраний партнером не випадково – тут готують кращі кадри галузі і ефективно співпрацюють з бізнесом.

Ректор політехніки Володимир Онищенко наголошує: для університету – це простір для підготовки висококваліфікованих кадрів для галузі, яких не потрібно перенавчати. Для молоді це додаткова можливість повчитися у професіоналів з практичним досвідом, спробувати свої сили в умовах, максимально наближених до реальності, та визначитися з подальшим майбутнім у професії.

Сюжет на Youtube-каналі «Полтавська політехніка»: https://www.youtube.com/watch?v=w9S-_OCSBkg

Медіацентр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»