2020-10-21

На засіданні штабу з епідеміологічного нагляду обговорили проведені превентивні заходи, ризики та небезпеки пандемії

У Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулося засідання штабу епідеміологічного нагляду, де керівники структурних підрозділів обговорили уже виконані превентивні заходи та визначили новий порядок робочого і навчального процесу у навчальних корпусах університету, а також проживання у студентському містечку.

На засіданні штабу з епідеміологічного нагляду обговорили проведені превентивні заходи, ризики та небезпеки пандемії

Адміністрація та науково-педагогічний колектив Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» здійснюють цілу низку превентивних заходів у навчальних корпусах та гуртожитках студентського містечка відповідно до рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України, розпорядження Кабінету Міністрів України №93-р від 03.02.2020 р. «Про заходи щодо запобігання занесенню і поширенню на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV» та на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 №211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» .

На засіданні штабу з епідеміологічного нагляду, створеного ще в березні, спланували роботу в очікуванні другої хвилі пандемії.

«З 19 жовтня на Полтавщині діє нове карантинне зонування. Усі райони області віднесені до «помаранчевої» зони, а Полтава перебуває у «червоній» зоні. Діють посилені карантинні заходи, тому проведення засідань ректорату, Вчених рад університету, нарад, робочих зустрічей і, відповідно, навчальний процес, переведені у вже звичний для нас онлайн-формат. Адміністрація університету, керівництво Департаменту правової та кадрової роботи, Департаменту безпеки університету розробили систему протиепідемічних заходів з метою недопущення поширення коронавірусної інфекції серед науково-педагогічних працівників, співробітників та студентів університету. Наше завдання – бути пильними та діяти на упередження, зайвий раз не нехтуючи елементарними правилами безпеки.

Закликаю колег дбати про власне здоров’я, при першій появі симптомів захворювання звертатися до сімейного лікаря, діяти спокійно та виважено», – прокоментував ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко.

За словами проректорки з науково-педагогічної роботи та економічного розвитку Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Олени Філонич, в університеті вже діє система заходів для зведення до мінімуму контактів науково-педагогічних працівників, працівників бухгалтерії та договірного відділу з відвідувачми – визначені контактні особи, а більшість питань можна вирішити у телефонному режимі і в електронному листуванні. Всі служби університету будуть функціонувати згідно складених їхніми керівниками гнучких графіків роботи.

«Ми обмежили допуск сторонніх осіб до приміщень та навчальних корпусів університету згідно рекомендацій МОЗ України та внутрішнього статуту університету. Працівники, що забезпечують функціонування та життєдіяльність окремих структурних підрозділів та служб університету допускаються за окремими списками. На вході здійснюється температурний скриніг, за наявності високої температури та перших симптомів застудних захворювань рекомендуємо звертатися до сімейного лікаря. Не варто недооцінювати масштаби і ризики пандемії», – зазначив директор Департаменту безпеки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Андрій Замахін.

«Хочу наголосити на тому, що всі заплановані наукові заходи, міжнародні проєкти продовжують реалізуватися в онлайн-режимі, окрім скасованих Міністерством освіти і науки України інтелектуальних, творчих конкурсів та олімпіад з фахових дисциплін. Робочий темп не сповільнюємо, упродовж жовтня-грудня планується проведення чималої кількості Всеукраїнських та міжнародних науково-практичних конференцій. Враховуючи досвід міжнародних партнерів – провідних європейських університетів, що також на сьогодні перебувають у «червоній» зоні, максимально використовуємо дистанційний формат спілкування для поглиблення освітньо-наукової співпраці та пошуку нових зарубіжних партнерів, роботи над публікаціями у авторитетних міжнародних наукових виданнях», – підкреслила проректорка з наукової та міжнародної роботи Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Світлана Сівіцька.

Освітні послуги студентам надаються у повному обсязі. Заняття відбуваються за розкладом, працює онлайн-платформа дистанційної освіти, де кожен студент має свій особистий електронний кабінет, може переглянути завантажені дистанційні курси зі своєї спеціальності, поставити питання викладачу, отримати кваліфіковану консультацію. Директори Навчально-наукових інститутів, декани факультетів, завідувачі кафедр, науково-педагогічні працівники університету несуть персональну відповідальність за своєчасне забезпечення та організацію навчального процесу у дистанційному форматі. Також у онлайн-форматі продовжується робота з обдарованою молоддю – відбуваються засідання наукових гуртків.

Медіа – центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»