2021-07-21

Naftogaz Supplier’s Day-2021: науковці політехніки долучилися до обговорення актуальних проблем нафтогазової галузі

Науковці кафедри нафтогазової інженерії та технологій і Навчально-виробничого центру Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» долучилися до участі в Naftogaz Supplier’s Day. Масштабна подія об’єднала навколо себе українських та міжнародних постачальників газу та нафти, споживачів послуг, пропонованих Групою Нафтогаз.

Naftogaz Supplier’s Day-2021: науковці політехніки долучилися до обговорення актуальних проблем нафтогазової галузі

Для стабілізації видобутку вуглеводнів та пошуку нових родовищ українського газу компанії групи Нафтогаз застосовують провідні технології, найсучасніше обладнання та залучає фахових експертів. У рамках політики прозорості та відкритості виробничі плани лідерів нафтогазової галузі презентуються під час щорічної масштабної нафтогазової події – Naftogaz Supplier’s Day. Учасники з різних куточків країни обговорили механізми потенційної співпраці з групою Нафтогаз за напрямом прямих закупівель сировини, геологію та розробку, буріння та сервісні послуги, переробку нафтопродуктів та комерційну діяльність.

Учасниками дискусії та обговорення стали викладачі кафедри нафтогазової інженерії та технологій Навчально-наукового інституту нафти і газу та співробітники Навчально-виробничого центру Полтавської політехніки, які отримали вичерпну інформацію від організаторів заходу та подискутували над професійними планами і перспективами розвитку Групи Нафтогаз.

«Навчально-виробничий центр є осередком науково-освітньої діяльності Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та надає перелік послуг по забезпеченню виробничих потреб нафттогазосервісних компаній регіону. Використовуючи відмінну матеріально-технічну базу Полтавської політехніки, маємо унікальний шанс долучитися до всеукраїнських тенденцій та вирішення проблем нафтогазової галузі в контексті досягнення енергонезалежності нашої держави.

Наші науковці відкриті до співпраці та завжди готові підтримувати перспективні освітні напрямки та бізнес-ініціативи, адже Полтавська політехніка справедливо посідає лідерські позиції серед провідних українських університетів та є незмінним лідером висококваліфікованих кадрів нафтогазової галузі України та надійним партнером представникам українського бізнесу!» – прокоментував інженер Навчально-виробничого центру Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Дмитро Ключка.

Науковці поділилися практичними кейсами співпраці Полтавської політехніки з бізнесом та подискутували з представниками нафтогазового бізнесу над актуальними питання видобутку та інтенсифікації вуглеводнів, пошуку нових нафтогазових родовищ.

Дискусія та презентація найсучаснішого обладнання, виробничих потужностей компаній та підприємств нафтогазового комплексу відбувалася у чотирьох сесіях:

  • Стратегія Нафтогазу з розвідки та видобування вуглеводнів;
  • Трансформація системи закупівель. Участь у тендерних процедурах компанії;
  • Виробничі програми та потреби в послугах і обладнанні за напрямами «Геологія та розробка», «Буріння та сервісні послуги», «Видобування, інфраструктура і транспортування», «Переробка нафтопродуктів і комерційна діяльність»;
  • Особливості закупівель у системі ProZorro.

Долучитися до події мали можливість усі бажаючі, обравши зручний для себе формат:

  • офлайн – у розрахунку не більше двох осіб від однієї компанії, що викликано дотриманням карантинних обмежень, спричинених всесвітньою пандемією COVID-19;
  • онлайн – з можливістю прямого включення під час сесії запитань – відповідей.

Раніше викладачі та аспіранти кафедри нафтогазової інженерії та технологій Полтавської політехніки успішно презентували власні наукові кейси на унікальному науково-популярному онлайн-заході «Ніч молодіжної науки», а іноземний професор Бранімір Цвєткович поділився науково-освітніми здобутками університету на престижній Міжнародній конференції JEM 2021, що проходила у Бразилії.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»