2023-02-28

Науковиця-мистецтвознавець нагороджена міжнародною премією «Культурна дипломатія»

Завідувачка кафедри образотворчого мистецтва Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», кандидат мистецтвознавства, доцентка Тетяна Зіненко нагороджена міжнародною премією «Культурна дипломатія».

Науковиця-мистецтвознавець нагороджена міжнародною премією «Культурна дипломатія»

Відповідно до рішення про нагородження № 528 від 16 січня 2023 року завідувачка кафедри образотворчого мистецтва Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», кандидат мистецтвознавства, доцентка Тетяна Зіненко нагороджена міжнародною премією «Культурна дипломатія».

Міжнародну премію «Культурна дипломатія» вручають за зміцнення міжнародного авторитету України, за розвиток культури, мистецтва, за інформаційну, дипломатичну, благодійну, гуманітарну та громадську діяльність. Мета культурної дипломатії — побудова довірчих відносин та підтримка довгострокової взаємодії, вплив на рівень та характер контактів із зарубіжними країнами.

Нагорода ініційована спільною експертною радою громадської організації «Грандів, рейтингів та номінацій» та благодійного фонду «Комітет з громадських нагород України».

Мистецтвознавиця політехніки Тетяна Зіненко подякувала за визнання та зазначила, що міжнародні зв’язки у сфері мистецького обміну завжди потрібні, а особливо їх значення зростає у складних умовах сьогодення.

У різний час цією премією нагороджували відомих художників, скульпторів, музикантів, поетів, письменників – галерея лауреатів на сторінці проєкту.

Раніше відкрилася творча виставка кафедри образотворчого мистецтва політехніки «Тут все пронизане любов’ю», а керівник Центру культури і студентської творчості Полтавської політехніки презентував ліричну збірку «Моя війна» та провів благодійний культурний вечір.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»