2023-02-11

Артем Лоік презентував ліричну збірку «Моя війна» та провів благодійний культурний вечір

У великій виставковій залі Полтавського художнього музею (галереї мистецтв) імені Миколи Ярошенка відбулась презентація ліричної збірки «Моя війна» керівника Центру культури і студентської творчості Полтавської політехніки, засновника Волонтерського штабу університету Артема Лоіка. Автор подарував публіці свої кращі вірші та пісні й зібрав кошти на потреби ЗСУ.

Артем Лоік презентував ліричну збірку «Моя війна» та провів благодійний культурний вечір

09 лютого у Полтавському художньому музеї (галерея мистецтв) імені Миколи Ярошенка пройшла презентація художньої збірки «Моя війна» випускника Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», керівника Центру культури і студентської творчості університету, зірки талант-шоу Артема Лоіка.

Лірична збірка складається з віршів та пісень, написаних після початку повномасштабної війни, сповнених рефлексії та внутрішніх переживань автора, а також додано фотоальбом з пам’ятними моментами трагічного року. Заклик до спротиву, самоаналіз, пошук справжньої національної ідентичності та свідоме «повернення додому» – основні теми, які розкриває автор. Автором обкладинки збірки став студент ННІ нафти і газу Артем Соснін, а видання вийшло друком у Полтаві.

«Дякую Богу за те, що в мене є вихід – мій вихід тут. Все що зі мною відбувалося я перетворив у вірші, непрості вірші, як і наше сьогодення.

Я знаю що тут багато хто вже знайомий з моєю творчістю. Для мене дуже приємно, що сьогодні на презентацію збірки прийшли мої друзі й рідні, викладачі, вчителі з моєї рідної школи, ректор мого університету. Для мене це дуже цінно. Тут всі мої. Дякую всім вам що прийшли.

Також дякую Збройним силам України, які дали нам сьогодні змогу почути сигнал «відбій повітряної тривоги».

Я часто повторюю, що у кожного є місце своєї сили. Моє місце сили – це мій рідний університет. Там мене вперше підтримали так, як ніколи. Дякую ректору Полтавської політехніки Володимиру Олександровичу, викладачам, декану, дякую за те, що були поряд в той момент, коли це було мені дуже потрібно. У кожного є таке місце сили, його просто треба знайти», – подякував присутнім Артем Лоік.

Захід відбувся з урахуванням всіх безпекових умов, повітряні тривоги не завадили полтавцям відвідати подію. Протягом вечора Артем Лоік запалив серця слухачів своїми патріотичними віршами та разом з учасницею талант-шоу («Голос країни», «Х-фактор») Абіє у дуеті дарували публіці спільний творчий проєкт зі студентами політехніки «Лютує» та інші свої пісні.

«Я пишаюся тим, що у свій час ти обрав для навчання саме Полтавську політехніку. Надзвичайно приємно що через багато років ти називаєш свою Альма-матер місцем сили – це круто. З першого дня війни ми з Артемом разом зробили багато добрих справ. Я бачив ці очі і я пам’ятаю, як Артем прийшов і сказав: «Я хочу бути корисним». Разом ми створили Волонтерський штаб і разом втілили  багато ідей.

Сьогодні я з гордістю констатую факт, що у ректора Полтавської політехніки є радник з молодіжної політики. Зазвичай радники ректора – це сивочолі досвідчені люди. Першим радником був мій батько. Сьогодні радником ректора є Артем Лоік, який зламав усі стереотипи й показав усій молоді як треба вміти змінюватись.

Ти – сильна людина, бо тільки сильні люди вміють відверто говорити про свої зміни й трансформації. Ти є сучасником України, але твоя творчість – це майбутнє. Так, ми пам’ятаємо минуле, але сьогодні все змінюється, і ти змінюєш світ навколо себе. Продовжуй творити, продовжуй читати, продовжуй писати, тому що у твоїх віршах життя, новітня історія України. Віримо в нашу Перемогу. Слава Україні!», – привітав Артема Лоіка ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко.

Нещодавно експерти МКІП презентували у політехніці книги, які надихають на творення нової національної ідеї.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»