2023-06-12

Науковиця університету вдруге обрана координаторкою по зовнішніх комунікаціях при Європейській Раді аспірантів, докторантів та молодих вчених

Кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри германської філології та перекладу Полтавської політехніки, членкиня Експертної ради молодих учених Міністерства освіти і науки України Анна Павельєва вдруге обрана на посаду координаторки по зовнішніх комунікаціях при Eurodoc - Європейській Раді аспірантів, докторантів та молодих вчених. Упродовж 2023/2024 року науковиця відповідатиме за комунікативні стратегії міжнародної організації.

Науковиця університету вдруге обрана координаторкою по зовнішніх комунікаціях при Європейській Раді аспірантів, докторантів та молодих вчених

Упродовж 9-10 червня 2023 року у місті Уппсала (Швеція) у змішаному форматі відбулись Eurodoc’s AGM – Annual General Meeting – щорічні загальні збори Eurodoc – Європейської Ради аспірантів, докторантів та молодих вчених, неурядової організації, що на міжнародному рівні представляє та захищає інтереси більш ніж двох мільйонів молодих вчених Європи. До складу Eurodoc входять 23 національні асоціації з 26 країн Європи. Україна є членом Eurodoc з 2014 року.

Попри складну логістику участь у AGM у Швеції взяла і представниця Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри германської філології та перекладу Анна Павельєва, яка  була вперше обрана на посаду координаторки по зовнішніх комунікаціях (External Communication Coordinator) при Європейській Раді аспірантів, докторантів та молодих вчених у 2022 році.

До обов’язків науковиці входили керівництво комунікаційною командою, організація публікації статей на веб-сайті Eurodoc, публікація у соцмережах Eurodoc, комунікація із національними організаціями та стейкхолдерами, ведення кампаній у соцмережах, допомога Президентові та Віце-президенту організації.

«Минулий рік був насичений на ключові події – представники Eurodoc взяли участь у круглому столі STOA з питань академічної свободи, стартовій зустрічі проекту SECURE та церемоніальній передачі ISE Manifesto єврокомісару Марії Габріель, конференції KRECon 2022, фокус-сесії по проекту Open Research Europe (ORE) у Празі, провели чотири вебінари, присвячені дослідницьким стратегіям, кар’єрним можливостям молодих учених, підходам до академічних цінностей в Угорщині, Польщі, Словенії та Україні та дискусії навколо peer-review process. 

За цей рік ми випустили 47 публікацій, в тому числі 2 інтерв’ю, офіційні заяви Eurodoc стосовно академічної свободи, відставки Марії Габріель, проблем Mothers-in-Science, складного становища дослідників в Ірані, землетрусів в Туреччині та Сирії, повторного запровадження італійським урядом схеми стипендій «Assegni di Ricerca», стосовно висновків Ради ЄС щодо оцінки досліджень та впровадження відкритої науки та разом із іншими ключовими організаціями, що захищають права учених та науковців, написали спільного відкритого листа до єврокомісара Марії Габріель щодо підтримки українських науковців під час та після війни.

З-поміж ключових питань, якими займався Eurodoc у 2022 році/2023 році були питання академічної свободи, проблеми українських аспірантів та науковців під час війни, труднощі, з якими стикаються аспіранти в країнах ЄС, питання визнання внеску жінок-науковиць в світову науку, гендерна рівність в науці та освіті, CoARA, угода про реформування оцінки наукових досліджень, Manifesto for Early Career Researchers та багато іншого.

Це був неймовірний досвід в плані міжнародної комунікації та спілкування із ключовими стейкхолдерами, досвід роботи в великій організації, яка відома на європейському рівні, допоміг мені опанувати нові навички та розширити коло знайомств.

Це також можливість представляти Україну на різних заходах та говорити про наше життя, дослідження, викладання та навчання в часи війни. Не зважаючи на блекаути в осінньо-зимовий період, мені вдалося втілити усі заплановані проєкти, жоден захід чи публікація не були зірвані, що дивувало моїх колег з інших країн. Усі члени Eurodoc надзвичайно дружні, підтримують Україну та прагнуть допомогти, тож, коли цього року мені запропонували знову подавати свою кандидатуру на посаду External Communication Coordinator, я, не вагаючись, погодилась.

Разом із Sebastian Dahle – новим президентом Eurodoc – ми вже обговорили нову комунікаційну стратегію Eurodoc на 2023/2024 рік, запланували декілька великих кампаній, в тому числі одну, присвячену життю та роботі українських науковців під час війни. Маємо багато амбітних планів на найближчий рік», – поділилася Анна Павельєва.

Нагадаємо, науковиці Полтавської політехніки взяли участь у міжнародній конференції «Інтернаціоналізація – шлях до стійкості та відбудови: річниця Twinning».

Раніше науковиці Полтавської політехніки успішно завершили стажування за програмою Erasmus+ на базі румунського університету-партнера.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»