2024-07-16

Науковиця університету взяла участь у національному форумі «Українська Державність від Хрещення Київської Руси-України»

Заступниця декана факультету філології, психології та педагогіки Полтавської політехніки, кандидатка філологічних наук, доцентка Наталія Бондар взяла участь в урочистому національному форумі «Українська Державність від Хрещення Київської Руси-України», що відбувся з нагоди Дня Української державності. Учасники обговорили питання якісної підготовки фахівців у системі вищої та післядипломної освіти шляхом ефективного використання науково-педагогічного та методичного потенціалу провідних ЗВО.

Науковиця університету взяла участь у національному форумі «Українська Державність від Хрещення Київської Руси-України»

Упродовж 15-16 липня 2024 року в місті Києві в Національному центрі «Український Дім» із нагоди Дня Української державності та за ініціативи Швейцарської неурядової організації «Міжнародні проєкти» відбувся національний форум «Українська Державність від Хрещення Київської Руси-України».

Масштабна науково-освітня подія об’єднала керівників закладів вищої освіти-членів громадської організації «Спілка ректорів закладів вищої освіти України», науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти, психологів, капеланів, військовослужбовців, ветеранів війни.

До проведення низки заходів було також залучено найкращих експертів з усього світу, зокрема доктора Роберта Зондереґґера, відомого психолога та автора книг, доктора Даніеля Борера, керівника програми та викладача в університеті RMIT у Хошиміні, Генрі Міндера, засновника і президента Швейцарської неурядової організації «Міжнародні проєкти», а також представників уряду Швейцарії.

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» на всеукраїнському зібранні представляла заступниця декана факультету філології, психології та педагогіки, кандидатка філологічних наук, доцентка Наталія Бондар. Науковиця багатопрофільного класичного університету взяла активну участь в обговоренні подальшої плідної співпраці з представниками Швейцарської неурядової організації «Міжнародні проєкти» в Україні з метою сприяння у забезпеченні високої якості підготовки фахівців у системі вищої та післядипломної освіти на рівні державних вимог шляхом ефективного використання наукового, педагогічного та методичного потенціалу провідних закладів вищої освіти та впровадження інноваційних освітніх технологій.

Захід модерував доктор історичних наук, професор, академік Української академії історичних наук Михайло Журба, який розповів про особливості гібридної війни рф проти України. У рамках заходу з цікавими доповідями виступили дійсний член Національної академії педагогічних наук України, доктор психологічних наук, професор, директор Інституту проблем виховання НАПН України Іван Бех («Особистість у сфері духовності»), кандидатка педагогічних наук, доцентка кафедри церковно-прикладних дисциплін Київської православної богословської академії Тамара Бабка та директор Українського НМЦ практичної психології і соціальної роботи НАПН України, доктор психологічних наук, професор Віталій Панок. А співробітник музею Юрій Могильний провів для присутніх цікавий екскурс сторінками історії становлення української державності.

«Родзинкою» заходу стала презентація доктора Роберта Зондереггера з питань реабілітації після травми, психологічної підтримки та адаптації, спрямованої на запобігання психічним розладам, підтримку, збереження та відновлення духовного, психічного та фізичного здоров'я, збільшення продуктивного довголіття, зменшення впливу травматичного досвіду на якість життя для різних вікових груп і працівників різних професійних сфер.

Спікер презентував інноваційну онлайн-програму «Загартовані», розроблену для зміцнення та піднесення особистого та професійного життя співгромадян. Відзначимо, що ця програма стартує у серпні 2024 року, тому наразі організатори запрошують до участі психологів - волонтерів з різних закладів вищої освіти.

За словами учасників, презентовані програми «Загартовані», «Зростаючі герої» актуальні як ніколи, адже основними завданнями їхньої реалізації є розвиток емоційної стійкості, посилення особистісного потенціалу, сприяння відновленню після травматичних життєвих подій.

У рамках національного форуму учасники та експерти поділилися власними думками щодо зростання продуктивної тривалості життя, формування ментальної стійкості та збереження духовного, фізичного і психічного здоров’я народу України, а також розробки програми успішної відбудови України під час війни та у післявоєнний період.

За словами заступниці декана факультету філології, психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», кандидатки філологічних наук, доцентки Наталії Бондар, такі заходи сприяють активному обміну досвідом, власними напрацюваннями із залученням найкращих експертів з різних куточків нашої країни та світу. Незважаючи на запровадження воєнного стану та непрості виклики сучасності, українська наука динамічно розвивається, запозичуючи кращі європейські та світові практики.

Нещодавно у період літніх канікул Музей науки продовжує дивувати відвідувачів взаємодією з інтерактивними експонатами та світом винаходів людства, майбутні викладачі поділилися враженнями від проходження практики на базі Green Language School, а проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи взяв участь у Всеукраїнському форумі «Колективні стійкість, зцілення та зростання».

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»