2023-06-26

Науковиця – філолог взяла участь у роботі Конференції випускників програм Регіонального офісу з вивчення англійської мови при Посольстві США в Україні

Кандидатка педагогічних наук, доцентка кафедри загального мовознавства та іноземних мов Полтавської політехніки Тетяна Король взяла участь у роботі Конференції випускників Програм Регіонального офісу з вивчення англійської мови при Посольстві США в Україні «Відродження перспектив: медитаційні практики та соціально-емоційне навчання у викладанні англійської мови», що відбулася у місті Кракові (Республіка Польща) за підтримки Фундації WorldLink.

Науковиця – філолог взяла участь у роботі Конференції випускників програм Регіонального офісу з вивчення англійської мови при Посольстві США в Україні

Науково – педагогічні працівники кафедри загального мовознавства та іноземних мов Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» системно підвищують власні професійні компетентності. Науковці – філологи долучаються до масштабних науково – освітніх івентів та проходження навчання за програмами підвищення кваліфікації на базі провідних європейських університетів – партнерів.

Гарант освітньої програми «Середня освіта (англійська мова і друга іноземна мова)», кандидатка педагогічних наук, доцентка Тетяна Король взяла участь у роботі Конференції випускників Програм Регіонального офісу з вивчення англійської мови при Посольстві США в Україні «Відродження перспектив: медитаційні практики та соціально-емоційне навчання у викладанні англійської мови» («Reclaiming Perspectives: Mindfulness & Social Emotional Learning in ELT»), що проводилася упродовж 21 - 25 червня 2023 року у місті Кракові (Республіка Польща) за підтримки Фундації WorldLink. 

Масштабний науково – освітній івент обʼєднав близько 60 провідних вчителів та викладачів англійської мови з усіх куточків України. Учасники відвідали серію майстер-класів з медитаційних практик у вивченні англійської мови та соціально-емоційного навчання в кризові часи під керівництвом досвідчених тренерів: Патріка Козакевича, керівника програми медитаційних практик компанії Kyndryl та Луїса Хавʼєра Пентона Ерери, PhD, професора Економіко-гуманітарної академії в Варшаві.

Здобуті знання та практичні вміння активно використовуватимуться для викладання англійської мови студентам Полтавської політехніки, зокрема сприятимуть підвищенню якості професійної підготовки студентів спеціальності 014 «Середня освіта», майбутніх вчителів англійської, другої іноземної мови та зарубіжної літератури, у контексті сучасних реалій розвитку української мовної освіти. 

Польські партнери заходу Фундація WorldLink на чолі з її засновницею Анною Кшемінською-Качинською влаштували учасникам конференції незабутнє знайомство з польською мовою й культурою: відвідування мюзиклу «Коперник» просто неба у Вавельському Королівському Палаці, екскурсію. Старим містом Кракова, традиційне польське частування. 

Учасниця міжнародного проєкту Тетяна Король висловлює щиру вдячність організаторам івенту та особисту ректору Полтавської політехніки, професору Володимиру Онищенку за створені можливості професійного вдосконалення та розвитку.

Раніше студентка-філолог стала учасницею проєкту мобільності молодіжних працівників Erasmus+ в Туреччині, викладачки та студентка політехніки долучилися до найбільшої події в Європі для жінок у техніці та ІТ.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»