2023-06-14

Perspektywy Women in Tech Summit: викладачки та студентка політехніки долучилися до найбільшої події в Європі для жінок у техніці та ІТ

Викладачки кафедри комп'ютерних технологій та інформаційних систем Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Аліна Янко, Олена Гайтан та студентка 4 курсу Елькамель Каутар взяли участь у п’ятій міжнародній конференції «Perspektywy Women in Tech Summit» – найбільшій події в Європі для жінок у техніці та ІТ. У результаті плідної міжнародної роботи науковиця Аліна Янко стала лауреатом програми по реалізації стартапів Shesnnovation Academy 2023-2024.

Perspektywy Women in Tech Summit: викладачки та студентка політехніки долучилися до найбільшої події в Європі для жінок у техніці та ІТ

Упродовж 13-14 червня 2023 року у Варшаві пройшла п’ята міжнародна конференція «Perspektywy Women in Tech Summit», що зібрала у столиці Польщі понад 10 тисяч учасників з 84 країн світу.

«Perspectives Women in Tech Summit» – найбільша подія в Європі для жінок у техніці та ІТ, джерело ідей та натхнення, бачень технологічного майбутнього світу, в якому жінкам є що сказати. Варшавський саміт став майданчиком для конструктивного міжнародного діалогу фахівців у різних сферах життєдіяльності людини. Дискусійні панелі охопили актуальні питання сьогодення: інформаційні технології, телекомунікації, механотроніка, робототехніка, електроніка, нанотехнології тощо.

Кандидатка технічних наук, доцентка кафедри комп'ютерних технологій та інформаційних систем Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Аліна Янко є постійним членом делегації українських науковців Perspektywy Women in Tech Summit і вже вп’яте стає учасницею потужного міжнародного івенту.

Партнери саміту, колегія польських університетів і міжнародні освітні організації, підтримали ініціативу і посприяли online - участі в заході старшого викладача кафедри комп'ютерних технологій та інформаційних систем Полтавської політехніки Олени Гайтан та студентки 4 курсу спеціальності 123 «Комп’ютерна інженерія» Елькамель Каутар

«Perspektywy Women in Tech Summit 2023» об’єднав понад 7000 учасниць для ознайомлення з понад 200 технічними тематиками від 500 спікерів. Найвпливовіші жінки-лідери сучасного світу ІТ поділилися своїми історіями, професійними та науковими досягненнями, бізнес-досвідом і баченням технологічного майбутнього.

Крім доповідей спікерів було доступно понад 50 спеціалізованих воркшопів на різні технічні теми, на яких ІТ-спеціалісти з різних галузей поділилися практичними навичками та перспективами розвитку. На саміті було представлено понад 100 стендів найбільш інноваційних світових компаній.

Представники 85 технічних компаній організували ярмарки вакансій, тому даний захід є чудовою платформою не лише для отримання безцінного досвіду, обміну знань, а ще й відмінною нагодою зустрітися з експертами та обговорити з ними своє резюме, дізнатися про здійснювані процедури найму, отримати цінні поради та можливість знайти роботу своєї мрії в найбільших та найуспішніших корпораціях світу. Партнерами саміту стали: Intel, Cisco, Siemens, Ericsson, Dropbox, 3M, Bosch, Nestle, Tomtom, Amazon, Orange, Google, Facebook, Netflix, Fulbright, Govtech nf syis.

У результаті плідної роботи з польськими партнерами Аліна Янко стала лауреатом міжнародної програми по реалізації стартапів Shesnnovation Academy 2023-2024. У перспективі даного проєкту - проведення низки вебінарів, семінарів та лекцій міжнародних тренерів, директорів провідних компаній.

Нещодавно науковиці Полтавської політехніки взяли участь у міжнародній конференції «Інтернаціоналізація – шлях до стійкості та відбудови: річниця Twinning».

Раніше студенти університету опановують ефективні кейси сучасного бізнесу та практичний курс від компанії-розробника програмного забезпечення «Дебет Плюс».

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»