2023-06-05

Студенти університету опановують ефективні кейси сучасного бізнесу

Студенти кафедри економіки, підприємництва та маркетингу Полтавської політехніки стали учасниками низки зустрічей з фахівцями ІТ-компанії DIGICODE, де поспілкувалися щодо драйверів цивілізаційної трансформації, сучасних загроз і викликів штучного інтелекту та подальших векторів розвитку суспільства.

Студенти університету опановують ефективні кейси сучасного бізнесу

Триває систематична взаємодія кафедри економіки, підприємництва та маркетингу зі стейкхолдерами, тому студенти кафедри економіки, підприємництва та маркетингу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» стали учасниками низки зустрічей з фахівцями ІТ-компанії Digicode, де поспілкувалися з Ігорем Шейко (Customer Success Executive компанії) та Анною Левік (People Partner компанії).

DIGICODE – потужна і успішна ІТ-компанія, що починала бізнес в Полтаві, а наразі є міжнародною і має свої представництва (окрім міст Полтави та Києва) у Сполучених Штатах Америки, Коста-Риці та Словаччині. Компанія здійснює широкий спектр ІТ - робіт і послуг (від розробки до інтеграції та супроводу), а також пропонує цифрові рішення практично для усіх сфер бізнесу: для виробництва, нерухомості, логістики, комерції, в фінансах, на транспорті, в харчуванні, туризмі, фармацевтиці, тощо. Достатньо сказати, що в портфоліо клієнтів та постійних партнерів DIGICODE є такі «акули капіталу» як: Microsoft, Google, Daimler, Bosch, BlaBlaCar, Cisco, Domino’s та багато інших всесвітньо відомих брендів.

Спільно зі стейкхолдерами молоді люди обговорили як виглядає сучасне бізнес-середовище в умовах цифровізації, його майбутні перспективи. Особливий інтерес у присутніх викликали відповіді на питання – які гнучкі навички та компетенції потрібні, щоб бути конкурентоздатним, успішним та затребуваним.

Студенти освітніх програм «Економіка бізнесу», «Маркетинг», «Економічна кібернетика та аналітична економіка» Полтавської політехніки прослухали цікаві науково-професійні лекції щодо драйверів цивілізаційної трансформації, сучасних загроз і викликів штучного інтелекту, подальших векторів розвитку суспільства, яку провів Ігор Шейко. Таким чином, разом зі здобувачами вищої освіти було відзначено, що вищевказані фактори суттєво впливають на зміну економічного середовища. На основі цього були наведені вимоги до майбутніх фахівців, їхньої фахової підготовки, здібностей формувати та розвивати компетентності, безпосередньо пов’язані з фахом («hard skills»), та ті, які можуть знадобитися в будь-якій галузі («soft skills»).

Анна Левік продемонструвала як реалізуються на практиці організація роботи персоналу компанії, професійне кар’єрне зростання та особистісний розвиток, технологічний процес, взаємодія між підрозділами та клієнтами, соціальна відповідальність бізнесу, волонтерство і підтримка захисників України, а також інші аспекти діяльності компанії. А ще студенти переконались:

- щоб бути успішним – люби свою професію і працюй на результат;

- справжній професіонал – досконало знає свою справу і «не економить» на якості;

- навчання впродовж життя – норма сьогодення і без цього професійна кар’єра зупиняється;

- англійська (та й в цілому іноземні) – одна із робочих мов будь якої успішної компанії, це просто «must have»!

Науково – педагогічні працівники та студенти кафедри економіки, підприємництва та маркетингу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» висловлюють слова щирої вдячності фахівцям Ігорю Шейку, Анні Левік та компанії DIGICODE за плідну співпрацю і рекомендують  майбутнім професіоналам навчатися на найкращих практиках сучасного бізнесу.

Раніше представниця ТОВ «Українська енергетична біржа» поділилася зі студентами ефективними кейсами антикризового управління у сфері енергетичного ринку, фахівець СП «Полтавська газонафтова компанія» прочитала майбутнім екологам лекцію, присвячену технологіям відновлення відходів, а фахівці ПрАТ «Полтавський алмазний інструмент» поділилися зі студентами ефективними кейсами розвитку бізнесу в контексті міжнародного співробітництва на прикладі власного підприємства.

 

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»