2023-05-26

Представниця ТОВ «Українська енергетична біржа» поділилася зі студентами ефективними кейсами антикризового управління у сфері енергетичного ринку

25 травня начальниця Департаменту торгів ТОВ «Українська енергетична біржа», випускниця університету Оксана Петренко прочитала лекцію для магістрантів кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Полтавської політехніки. Майбутні фахівці розглянули роль енергетичної біржі та застосовувані практичні інструменти у сфері антикризового управління на енергоринку.

Представниця ТОВ «Українська енергетична біржа» поділилася зі студентами ефективними кейсами антикризового управління у сфері енергетичного ринку

25 травня у рамках вивчення фахової дисципліни «Управління фінансовою санацією підприємств» для студентів-магістрантів кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» лекцію про роль енергетичної біржі та застосовувані практичні інструменти у сфері антикризового управління на енергоринку прочитала начальниця департаменту торгів ТОВ «Українська енергетична біржа», випускниця університету Оксана Петренко.

Науково-педагогічні працівники кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування і здобувачі вищої освіти другого (магістерського) рівня спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» Полтавської політехніки дізналися як відбувається організація та проведення біржових торгів (у тому числі реєстрації біржових угод), здійснюється контроль за здійсненням розрахунків за біржовими угодами, організація проведення розрахунків за угодами через рахунок біржі, яка виступає гарантом здійснення таких розрахунків, клірингові послуги з визначення зобов’язань, комплаєнс діяльності, адже компанія заробила собі бездоганну ділову репутацію завдяки високій якості продуктів та використанню клієнтоорієнтованої стратегії. Спільно з лекторкою майбутні професіонали у сфері фінансів та банківської справи обговорили перспективні напрямки антикризового управління енергетичним сектором України в контексті ведення бойових дій та руйнування енергетичної інфраструктури і втрат енергопотенціалу. Майбутні фінансисти спільно зі стейкхолдером також проаналізували ефективні кейси розвитку українського бізнесу в контексті енергетичної кризи.

Начальниця Департаменту торгів ТОВ «Українська енергетична біржа», випускниця університету Оксана Петренко, висококваліфікований фахівець з багаторічним практичним досвідом, охоче поділилася корисними професійними кейсами з професійно вмотивованою студентською молоддю Полтавської політехніки.

За словами спікерки, ТОВ «Українська енергетична біржа» - це сучасна компанія, перша ліцензована товарна біржа, яка на сьогодні залишається безумовним лідером серед бірж України. Учасники ринків електроенергії, природного газу, нафтопродуктів, скрапленого газу, нафти і газового конденсату, а також необробленої деревини здійснюють закупівлю та реалізацію ресурсу через електронні біржові торги ТОВ «Українська енергетична біржа».

В даний час через «Українську енергетичну біржу» торговельні операції здійснюють понад 5 тисяч компаній. Зазвичай у біржових торгах беруть участь як невеликі учасники фінансового ринку, так і компанії міжнародного рівня. ТОВ «Українська енергетична біржа» допомагає державним і приватним компаніям мінімізувати власні фінансові та виробничі ризики, пов’язані з придбанням чи реалізацією енергоресурсів. Компанія залучає кращі світові технології та практики на український ринок, щоб зробити його прозорим, конкурентним та ефективним. А біржова ціна виступає індикатором для вітчизняного ринку та іноземних інвесторів.

Під час виступу спікерка розповіла як на підприємстві відбувається навчання персоналу, що сприє їх професійному та кар’єрному розвитку, підкреслила, що Біржа відкрита для молодих та амбітних фахівців. Оксана Олександрівна запросила здобувачів та випускників спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» Полтавської політехніки спробувати реалізувати себе в якості фахівця біржового ринку, подавши резюме до ТОВ «Українська енергетична біржа».

По завершенні лекції студенти, викладачі та стейкхолдери обговорили отриману інформацію та поспілкувалися у форматі «питання – відповідь».

Науково-педагогічні працівник та студенти кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» висловлюють слова щирої вдячності начальниці Департаменту торгів ТОВ «Українська енергетична біржа» Оксані Олександрівні Петренко за цікаву та корисну професійну зустріч та висловлюють сподівання на подальше плідне науково – освітнє партнерство.

Раніше очільниця відділу врегулювання проблемної заборгованості АБ «Укргазбанк» прочитала студентам лекцію, присвячену аудиту кредитного портфеля банку, майбутні професіонали вдосконалили навички роботи з обліковою звітністю на базі Центру обслуговування платників Державної податкової інспекції у місті Полтаві, фахівець з форексних операцій відомої компанії-експортера прочитала відкриту лекцію про інновації фінансового менеджменту.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»