2023-05-18

Фахівці ПрАТ «Полтавський алмазний інструмент» поділилися зі студентами ефективними кейсами розвитку бізнесу в контексті міжнародного співробітництва на прикладі власного підприємства

18 травня директор ПрАТ «Полтавський алмазний інструмент», випускник університету Віктор Чеверденко прочитав лекцію для студентів – магістрантів кафедри міжнародних економічних відносин та туризму Полтавської політехніки. Майбутні професіонали спільно зі стейкхолдерами обговорили ефективні кейси розвитку українського бізнесу в контексті міжнародного співробітництва на прикладі даного підприємства.

Фахівці ПрАТ «Полтавський алмазний інструмент» поділилися зі студентами ефективними кейсами розвитку бізнесу в контексті міжнародного співробітництва на прикладі власного підприємства

18 травня 2023 року в рамках діючих угод про науково – освітнє партнерство та у рамках вивчення фахової дисципліни «Дипломатичний та діловий протокол» на базі кафедри міжнародних економічних відносин та туризму Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся змістовний та професійно орієнтований науково – освітній івент – власними практичним досвідом зі студентською молоддю університету поділилися представники топ – менеджменту ПрАТ «Полтавський алмазний інструмент».

Здобувачі вищої освіти другого (магістерського) рівня спеціальності 292 «Міжнародні економічні відносини» та викладачі кафедри міжнародних економічних відносин та туризму Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» спільно з представниками «Poltava Diamond Tools» («Полтавський Алмазний Інструмент») обговорили перспективні напрямки активізації міжнародної торговельної діяльності України, потенціал розвитку українського бізнесу в контексті міжнародного співробітництва та особливості проведення міжнародних ділових переговорів з іноземними партнерами на прикладі даного підприємства.

Корисними професійними кейсами з мотивованою студентською молоддю охоче поділився директор ПрАТ «Полтавський алмазний інструмент», випускник університету Віктор Чеверденко, який має 15- річний досвід роботи у компанії, пройшовши шлях кар'єрного зростання від співробітника управлінського відділу до директора підприємства.

За словами спікера, «Poltava Diamond Tools» – сучасна компанія, що спеціалізується на виробництві широкого асортименту (більше 20 тисяч найменувань) алмазного та CBN інструменту. Алмазний інструмент використовується в різних галузях промисловості, включаючи обробку металів, виробництво скла та кераміки, будівництво, дизайн та багато інших.

Історія підприємства почалася ще 1966 року в якості «Полтавського заводу штучних алмазів і алмазного інструменту», багаторічну історію успішної діяльності «Poltava Diamond Tools» було написано великою командою професіоналів своєї справи. На даний момент компанія має найбільший асортимент продукції у Східній Європі, що виробляється на сучасному обладнанні і відповідає міжнародним стандартам якості.

«Poltava Diamond Tools» активно займається зовнішньоторговельною діяльністю, співпрацює з 10000 компаній у більше, ніж 40 країнах світу. Підприємство утримує високу планку якості своєї продукції, що дозволяє їй гідно конкурувати на світовому ринку виробників алмазного інструменту.

Під час спілкування учасники дізналися як відбувається пошук потенційних покупців у зарубіжних країнах, здійснюється налагодження ділових контактів з іноземними партнерами, організація ділових переговорів, укладання зовнішньоекономічних контрактів. Віктор Чеверденко наголосив, що за 57 років успішної діяльності компанія заробила собі бездоганну ділову репутацію на національному та міжнародному ринку завдяки високій якості продукту та використанню клієнтоорієнтованої стратегії. «Poltava Diamond Tools» об’єднує більше 300 професіоналів своєї справи: від робітників на виробництві до топ-менеджерів.

Сьогодні понад 40 менеджерів з продажів працюють над розширенням міжнародних ринків збуту та іноземної клієнтської бази підприємства. Вони закріплюються за різними регіонами світу. Обов’язковою вимогою до менеджерів з продажів є вільне володіння іноземними мовами, оскільки вони безпосередньо ведуть ділові переговори з іноземними клієнтами, організовують співпрацю та укладають зовнішньоекономічні договори з покупцями продукції.

Під час виступу спікер також підкреслив, що при виборі нового персоналу він особисто надає перевагу саме випускникам Полтавської політехніки як висококваліфікованим фахівцям. Стейкхолдер запросив здобувачів та випускників спеціальності 292 «Міжнародні економічні відносини» Полтавської політехніки спробувати реалізувати себе як професіоналів, отримати колосальний досвід у торгівельній діяльності на зарубіжних ринках, вдосконалити професійні компетенції, навички володіння діловою іноземною мовою на базі підприємства «Poltava Diamond Tools».

До обговорення найактуальніших професійних кейсів долучилися заступниця директора з персоналу Юлія Коваленко та менеджерка з персоналу Христина Ярич, які розповіли як на підприємстві відбувається навчання менеджерів з продажу, сприяння їхньому професійному та кар’єрному розвитку.

«У нашій команді однодумців високо цінується активна ініціативна позиція, організаційна гнучкість та новаторський підхід. Ми постійно навчаємо та всебічно сприяємо розвитку своїх менеджерів» – підкреслила Христина Ярич.

Особливий інтерес у слухачів викликав виступ магістра спеціальності 292 «Міжнародні економічні відносини» Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Віталія Коршенка, який наразі працює у «Poltava Diamond Tools» на посаді менеджера з продажів і координує напрямок країн Близького Сходу.

Фахівець розповів про переваги та можливості, зокрема популярність професії, досить високий рівень оплати праці, розвиток професійних навичок, наголосивши на різноманітності поставлених завдань - пошук нових клієнтів, проведення ділових переговорів, розробка стратегій продажу. «У цій сфері важливо володіти навичками комунікації, проведення ділових переговорів, знання ділового протоколу та етикету, управління відносинами з клієнтами» – підкреслив професіонал.

По завершенні науково – освітнього івенту учасники жваво обговорили отриману інформацію, поспілкувалися зі спікерами. Зокрема, здобувачі вищої освіти зацікавилися можливістю проходження виробничої практики та навчання за спеціальною, використовуваною компанією програмою.

Науково – педагогічні працівники та студенти кафедри міжнародних економічних відносин та туризму Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» висловлюють слова щирої вдячності директору ПрАТ «Полтавський алмазний інструмент» Віктору Чеверденку та усім працівникам підприємства за цікаву і корисну зустріч та сподіваються на подальше плідне співробітництво.

Нагадаємо, студентки політехніки вивчають діяльність європейських бізнес-брендів, навчаючись за програмою академічного обміну в румунському університеті, а учасники довгострокової програми академічної мобільності в Гренландії поділилися враженнями від навчання та знайомства з культурним колоритом країн.

Нещодавно студентки політехніки стали учасницями другої Міжнародної віртуальної школи на базі провідного польського університету-партнера, студенти-фінансисти ознайомилися з актуальними напрямами організації банківського бізнесу на базі відділень АТ «Sense Bank», науковці, студенти та фахівці-практики обмінялися корисними кейсами у сфері публічного управління на базі Відділення Національної служби посередництва і примирення в Полтавській області, а майбутні професіонали дізналися про міжнародні аудиторські практики, опанувавши онлайн-курс від мережі незалежних аудиторських та консалтингових компаній Nexia DK.

Раніше майбутні професіонали дізналися як подолати бар’єри у спілкуванні з роботодавцями, майбутні публічні управлінці та логісти поглибили знання у сфері надання адміністративних послуг на базі Центру обслуговування платників Державної податкової інспекції у місті Полтаві, а очільниця відділу врегулювання проблемної заборгованості АБ «Укргазбанк» прочитала студентам лекцію, присвячену аудиту кредитного портфеля банку.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»