2023-04-21

Майбутні публічні управлінці та логісти поглибили знання у сфері надання адміністративних послуг на базі Центру обслуговування платників Державної податкової інспекції у місті Полтаві

Студенти-першокурсники освітньо-професійних програм «Публічне управління та адміністрування» та «Логістика» Полтавської політехніки провели виїзне заняття «Правове регулювання надання адміністративних послуг» на базі Центру обслуговування платників Державної податкової інспекції у місті Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області. Майбутні професіонали отримали ефективні поради стосовно створення електронного підпису та дізналися як повернути частину коштів за оплату за навчання.

Майбутні публічні управлінці та логісти поглибили знання у сфері надання адміністративних послуг на базі Центру обслуговування платників Державної податкової інспекції у місті Полтаві

20 квітня 2023 року студенти перших курсів освітньо-професійних програм «Публічне управління та адміністрування» та «Логістика» Навчально – наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» спільно з асистенткою кафедри публічного управління, адміністрування та права Валерією Шульгою провели виїзне заняття «Правове регулювання надання адміністративних послуг» на базі Центру обслуговування платників Державної податкової інспекції у місті Полтаві Головного управління Державної податкової служби у Полтавській області. Професійно та особистісно вмотивована студентська молодь Полтавської політехніки ознайомилася з порядком реєстрації платників податків в органах державної податкової служби, завданнями та особливостями роботи Центру обслуговування платників податків, порядком надання податкових консультацій і використанням сучасних технологій під час роботи з обліковою звітністю.

Майбутніх фахівців у сфері державного управління та логістики вже традиційно привітала заступниця начальника Державної податкової інспекції у місті Полтаві Світлана Лактіонова, яка розповіла присутнім про структуру та напрями діяльності Головного управління Державної податкової служби у Полтавській області. У форматі «питання – відповідь» студенти конструктивно поспілкувалися з фахівцями, які поділилися з майбутніми випускниками власним практичним досвідом у сфері оподаткування.

Під час екскурсії майбутні професіонали ознайомились з повсякденною роботою кожного підрозділу Державної податкової інспекції у місті Полтаві та широким спектром надаваних її працівниками адміністративних послуг, звернувши увагу на функціонування безкоштовного зручного сервісу Державної податкової служби – Електронного кабінету платника, що дає можливість віддалено працювати в приватній частині Електронного кабінету. Здобувачі вищої освіти отримали ефективні поради фахівців Центру обслуговування платників податків, закріпивши на практиці знання правових аспектів щодо створення кваліфікованого електронного підпису.

Працівники Центру обслуговування платників Державної податкової інспекції у місті Полтаві Головного управління Державної податкової служби у Полтавській області також розповіли студентській молоді про особливості реєстрації фізичних осіб-підприємців платниками єдиного податку, роботу касових апаратів, РНОКПП, а особливий інтерес у студентської молоді викликали питання надання податкової знижки на навчання.

Один інформативно насичений день з фахівцями – практиками дав нагоду студентам політехніки пересвідчитися у тому незаперечному факті, що уся злагоджена командна робота працівників Центру обслуговування платників Державної податкової інспекції у місті Полтаві Головного управління Державної податкової служби у Полтавській області системно спрямована на забезпечення сприятливих умов для отримання адміністративних послуг та якісне і оперативне обслуговування платників.

По завершенні зустрічі студенти отримали буклети з актуальною інформацією, в тому числі і щодо кампанії декларування громадянами доходів, отриманих у 2022 році.

Учасники науково – освітньої зустрічі сфотографувалися на згадку, домовившись про пріоритетні напрямки подальшої науково-освітньої співпраці з Державною податковою інспекцією.

Раніше професор Антон Столітній поділився зі студентами-фінансистами ефективними кейсами антикорупційної діяльності,  студенти-майбутні публічні управлінці ознайомилися з роботою Полтавської РВА, майбутні правники поглибили знання податкового законодавства, ознайомившись з роботою Центру обслуговування платників Державної податкової інспекції у місті Полтаві, фахівець з форексних операцій відомої компанії-експортера прочитала відкриту лекцію про інновації фінансового менеджменту, а майбутні професіонали вдосконалили навички роботи з обліковою звітністю на базі Центру обслуговування платників Державної податкової інспекції у місті Полтаві.

Нещодавно майбутні студенти познайомилися з освітніми можливостями Полтавської політехніки, Народний музей історії університету поповнився виданням з нарисом про лікаря Інституту шляхетних дівчат, у НАН України вручили нагороди лауреатам Премії Президента України для молодих учених, випускник політехніки подарував кафедрі образотворчого мистецтва підбірку іноземних видань з мистецтвознавства та історії мистецтва, Українська бібліотечна асоціація подарувала науково-технічній бібліотеці університету документальне видання «Пилип Орлик і мазепинці. Джерела», а в університеті відкрився виставковий проєкт про перших політичних емігрантів та поборників незалежності України.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»