2023-04-24

Майбутні студенти познайомилися з освітніми можливостями Полтавської політехніки

У Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся День знайомства. Майбутні студенти відвідали сучасні навчально-наукові локації політехніки, ознайомилися з освітніми можливостями закладу та потенціалом для особистісного розвитку, який забезпечує університет.

Майбутні студенти познайомилися з освітніми можливостями Полтавської політехніки

22 квітня у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся важливий захід – День знайомства. Випускники закладів загальної середньої та передвищої фахової освіти Полтавщини, і навіть студенти інших університетів, зокрема ПДАУ познайомилися з унікальними можливостями та сучасними навчальними локаціями Полтавської політехніки.

Модераторами зустрічі були ректор університету, доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко та Президент студентського парламенту, радник ректора з молодіжної політики, студент-магістрант Артем Лоік. Почесним гостем заходу став директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко.

«Скажу чесно – ми дуже на вас чекали. Для мене особисто, та і для кожної людини, головне – це прогресивні зміни, й ми хочемо показати як змінюється наш університет. Коли я знаходжусь тут… для мене Полтавська політехніка – це місце сили. Я сподіваюсь, що якщо ви вступите сюди, Полтавська політехніка й для вас стане місцем сили», – побажав Артем Лоік.

«Сьогодні перед українськими випускниками стоїть надзвичайно важливе завдання – обрати для свого навчання заклад вищої освіти, щоб отримати майбутню професію і успішно реалізуватися у майбутньому.

Другий рік поспіль вступна кампанія відбувається в умовах воєнного стану, який ще триває на території нашої країни, в умовах війни, розв'язаної країною-терористом рф, в умовах, коли Збройні Сили України боронять цілісність та незалежність України.

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» всіляко підтримує патріотичних дітей, налаштованих навчатися в Україні, і дає можливість здобути якісну освіту європейського рівня!

Сподіваюсь наша зустріч і мій крутий співмодератор – Президент Студентського парламенту, радник ректора з молодіжної політики, випускник і знову студент Полтавської політехніки Артем Лоік допомогли багатьом абітурієнтам і їх батькам розібратися у великому спектрі спеціальностей, визначитися з пріоритетами.

Я сподіваюсь, що Полтавська політехніка й для вас стане місцем сили!

Полтавська політехніка – суцільний пункт незламності, місце сили, місце щасливих та сильних людей. Тому я запрошую вас, амбітну молодь, яка бачить себе в Україні, до навчання в одному з кращих університетів країни!

Навчайтеся в Україні! Обирайте найкращі умови і сучасний університет! Ласкаво просимо!», – привітав молодь Володимир Онищенко.

Ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» розповів про 5 причин, чому абітурієнт має обрати саме Полтавську політехніку серед майже 350 провідних університетів України і про переваги вступу до лідера серед полтавських закладів вищої освіти та одного з кращих університетів України.

«По-перше, наш університет є Національним класичним і багатопрофільним. Ми університет з майже 205-річними освітніми традиціями, які тісно переплітаються з сучасністю. Ми один з найстаріших університетів не тільки Полтавської області, а й України, це великий досвід! Водночас в університеті створені сучасні й інноваційні лабораторії для того, щоб наші студенти отримували якісні й сучасні знання.

По-друге, у нас найбільший вибір спеціальностей. В нашому класичному університеті студенти навчаються за 77 актуальними спеціальностями, опановуючи знання у 102 сучасних освітніх програмах з 20 галузей знань.

У Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» 15 факультетів, але по факту 6 структурних підрозділів, які об'єднані в потужні навчально-наукові інститути з метою здійснення, у тому числі ефективної наукової діяльності, яка є прямим підтвердження високої якості надання освітніх послуг.

По-третє – це високі рейтингові показники діяльності і активна міжнародна діяльність, що підтверджує надання якісних освітніх послуг. Наш університет – єдиний університет Полтави у світовому рейтингу ТОП-400 кращих університетів Європи згідно QS WORLD UNIVERSITY RANKING (міжнародний рейтинг якості), у рейтингу українських закладів вищої освіти ТOП-200 входить до 50 кращих університетів України та лідирує у різних міжнародних наукових рейтингах.

Водночас перед нашими студентами відкриті широкі можливості відвідати різні країни світу – кількість стратегічних міжнародних партнерів університету неймовірна. На цей весняний семестр наш університет відправляє десятки своїх студентів в рамках програми академічної мобільності Erasmus+ на навчання в європейські університети. Під час навчання студенти мають можливість познайомитись з культурами народів Європи й світу, мандрувати, що також важливо, особливо для ефективної відбудови нашої країни. Потрібно вивчати й застосовувати найкращі європейські й світові практики.

По-четверте, в нашому університеті велика увага приділяється співпраці з бізнесом і стейкхолдерами – організаціями та підприємствами, які беруть на роботу наших випускників. Це багаторічна співпраця – бізнес інвестує в розвиток лабораторної та матеріально-технічної бази університету, долучається до вдосконалення освітніх програм, а це означає, що бізнес розуміє: щоб отримати висококваліфікованого фахівця, необхідно створити умови для практичної підготовки для майбутніх працівників.

І по-п'яте, надзвичайно важливий аргумент – в університеті молода команда менеджерів! Викладають молоді вчені університету, які щороку мають визнання на рівні держави (днями ще четверо молодих вчених отримали свідоцтва лауреатів премії Президента України для молодих вчених), викладачі вже не читають нудних диктантів. Інтерактивні лекції, заняття, і найголовніше – спілкування, діалог зі студентом для того, щоб навчити використовувати теоретичні й практичні знання, здобуті в нашому університеті в реальному житті», – наголосив ректор Володимир Онищенко.

Кожен, хто вирішив познайомитись з Національним університетом імені Юрія Кондратюка, мав змогу відвідати віртуальний кампус-тур і порівняти побачене з реальністю – далеко не кожен університет має стільки нових комп'ютерів відомих брендів і відремонтованих аудиторій.

Вступники відвідали інноваційні та сучасні локації політехніки, ознайомилися з матеріально-технічною базою університету, завітавши до лабораторій, створених спільно зі стейкхолдерами закладу – «Siemens», тренінг-центр з навчання та сертифікації фахівців нафтогазової галузі «Wellsite Digital», Навчальний банк, перший в Україні унікальний Центр освіти і піклування про дітей дошкільного віку Mr.Leader, створені власними силами університету – лабораторію будівельних конструкцій, лабораторію психодіагностики та корекційно-розвивальної роботи, «CyberRoboLab», «HP», «Lenovo», «Asus», «Dell», спортивні локації Полтавської політехніки, мовні центри, а також переглянути виставку студентських робіт в Центрі сучасного мистецтва університету (Полтавська політехніка – єдиний ЗВО Полтавщини, де майбутні митці мають власний виставковий простір).

Під час зустрічей з провідними вченими, директорами та деканами структурних підрозділів Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», науково-педагогічними працівниками майбутні здобувачі вищої освіти отримали відповіді на всі свої запитання щодо вступу, переваг спеціальностей та навчання в університеті.

Директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко розповів як з мінімальним стресом і максимальним результатом провести ці хвилюючі 180 хвилин свого життя – рівно стільки триватиме НМТ.

Кожного цікавили особливості складання цьогорічного НМТ і поради для успішного складання тесту. Тож «головний тестувальник» нашого регіону підказав корисні лайфхаки, наприклад: якщо вражені можливостями Полтавської політехніки вирішили змінити спеціальність і, відповідно, предмет на вибір, то це ще можна зробити до 3 травня.

Пункт реєстрації на НМТ у Полтавській політехніці працює без вихідних!

Особисту консультацію та допомогу в реєстрації на участь в НМТ можна отримати за адресою: проспект Першотравневий, 24, аудиторія 123-Ц, з 08:00 до 20:00.

Нещодавно четверо науковців Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» отримали премії Президента України для молодих вчених, політехніка підписала Меморандум про співробітництво з Харківським ІТ-кластером, а також в університеті відкрили кафедру хореографії і танцювальних видів спорту.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»