2023-05-09

Студенти-фінансисти ознайомилися з актуальними напрямами організації банківського бізнесу на базі відділень АТ «Sense Bank»

Упродовж 2-5 травня студенти ННІ фінансів, економіки, управління та права Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відвідали серію виїзних занять на базі відділень АТ «Sense Bank». Фахівці обговорили зі студентами та викладачами кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування університету актуальні напрями організації банківського бізнесу в сучасних умовах, а майбутні професіонали дізналися про особливості дотримання ділової етики в банківських установах.

Студенти-фінансисти ознайомилися з актуальними напрямами організації банківського бізнесу на базі відділень АТ «Sense Bank»

У рамках науково – освітнього співробітництва кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» зі стейкхолдером університету АТ «Sense Bank» здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів відвідали серію виїзних занять на базі відділень АТ «Sense Bank». Тематика виїзних занять продиктована сучасними професійними викликами для майбутніх випускників на їхньому першому робочому місці, необхідністю постійно підвищувати власну кваліфікацію та обмінюватися вже набутим практичним досвідом.

Професійно вмотивована студентська молодь Полтавської політехніки спільно з директором відділення Полтавське АТ «Sense Bank» Олегом Бондаренком, директоркою Полтавського відділення №3, випускницею університету Оксаною Левчук та викладачами кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування – кандидаткою економічних наук, доценткою Юлією Худолій, кандидаткою економічних наук, доценткою Оксаною Вовченко та керівницею навчально – наукової лабораторії «Навчальний банк» Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Мариною Турченко ознайомилися зі специфікою роботи банківських відділень.

Зокрема, 2 травня провели виїзне заняття «Практики фінансового моніторингу в банку» для студентів третього курсу спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» та «Банківський бізнес». Директорка Полтавського відділення №3 АТ «Sense Bank» Оксана Левчук обговорила зі студентами та викладачами основи побудови дієвої системи управління ризиками відмивання коштів та фінансування тероризму в умовах війни, принципи належної перевірки клієнтів, особливості встановлення кінцевих бенефіціарних власників та актуальні схеми відмивання коштів в сучасних умовах.

4 травня під час виїзного заняття студенти – магістранти освітніх програм «Фінанси, банківська справа та страхування» та «Управління фінансово-економічною безпекою» разом з директором відділення Полтавське АТ «Sense Bank» Олегом Бондаренком та викладачами кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування ознайомилися з особливостями касового обслуговування та самообслуговування фізичних та юридичних осіб, роботи з vip-клієнтами банку, нюансами ведення зарплатно-карткових проєктів, обслуговування рахунків корпоративних клієнтів та унікальність бренду банку. Майбутні професіонали також цікавилися питаннями захисту банківської таємниці та персональних даних клієнтів.

У рамках заходів, 5 травня, для студентів першого курсу спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» провели виїзне практичне заняття з дисципліни «Ділові комунікації та етика банківського бізнесу» на тему «Корпоративна соціальна відповідальність. Діловий етикет у банку». Заняття пройшло у формі конструктивного діалогу з директором відділення Полтавське АТ «Sense Bank» Олегом Бондаренком, під час якого молодь отримала висококваліфіковані відповіді з конкретних питань щодо актуальних напрямів організації банківського бізнесу в сучасних умовах та розширити спектр наявних знань щодо особливостей ділової етики в банку.

Зокрема, здобувачі вищої освіти детальніше дізналися про бренд «Sense Bank» – одного з найбільших українських банків із міжнародним капіталом, обговорили механізм самообслуговування клієнтів, процес супроводу зарплатно-карткових проєктів, основи фінансового моніторингу. Першокурсники з захопленням ознайомилися з принципами соціальної відповідальності, яка являє собою чітко вибудувану систему, що охоплює увесь шлях підтримки: від надходження запиту на будь-який елемент екіпірування та спорядження через закупівлі та логістику до отримання з рук в руки й документування кожної витраченої гривні.

За словами кандидатки економічних наук, доцентки кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Юлії Худолій, систематичні візити до фінансової установи є можливістю для майбутніх фахівців ознайомитися із потенційним місцем роботи, зрозуміти практичні аспекти роботи працівника банку та розширити власний практичний досвід.

«Плануючи різноманітні форми проведення навчальних занять прагнемо, щоб майбутні випускники фінансових спеціальностей постійно розширювали інтегральні та фахові компетентності в умовах реальної банківської діяльності, орієнтуючись на практичні аспекти обраної ними галузі навчання.

Викладачі та студенти кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Полтавської політехніки висловлюють щиру вдячність професіоналам своєї справи Олегу Бондаренку та Оксані Левчук за пізнавальне та цікаве спілкування.  Окрему подяку висловлюємо регіональному керівнику роздрібного бізнесу Слобожанської дирекції АТ "Sense Bank" Наталії Борковій, яка забезпечила можливість студентам відвідувати практико орієнтовані заняття у відділеннях установи.Сподіваємося на майбутню тісну співпрацю!», – відзначила науковиця.

Нагадаємо, студентки політехніки вивчають діяльність європейських бізнес-брендів, навчаючись за програмою академічного обміну в румунському університеті.

Раніше науковці, студенти та фахівці-практики обмінялися корисними кейсами у сфері публічного управління на базі Відділення Національної служби посередництва і примирення в Полтавській областімайбутні публічні управлінці та логісти поглибили знання у сфері надання адміністративних послуг на базі Центру обслуговування платників Державної податкової інспекції у місті Полтаві, професор Антон Столітній поділився зі студентами-фінансистами ефективними кейсами антикорупційної діяльності, фахівець з форексних операцій відомої компанії-експортера прочитала відкриту лекцію про інновації фінансового менеджменту, а майбутні професіонали вдосконалили навички роботи з обліковою звітністю на базі Центру обслуговування платників Державної податкової інспекції у місті Полтаві.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»