2023-06-23

Студентка-філолог стала учасницею проєкту мобільності молодіжних працівників Erasmus+ в Туреччині

Студентка факультету філології, психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Діана Аббасова взяла участь у 9-денному проєкті мобільності молодіжних працівників Erasmus+ «Feel the difference», що проходив у Туреччині. Учасники з України, Румунії, Франції, Латвії, Литви, Італії та Туреччини опановували набір ключових компетенцій для ведення активного життя в умовах сучасних реалій в турецькому місті Бурса.

Студентка-філолог стала учасницею проєкту мобільності молодіжних працівників Erasmus+ в Туреччині

Упродовж 13-22 червня 2023 року Студентка групи 401-ГФ спеціальності 035 «Філологія» факультету філології, психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Діана Аббасова взяла участь у 9-денному проєкті «Feel the difference» за програмою Erasmus+.

Проєкт мав на меті допомогти 60 учасникам набути ключових компетенцій для ведення активного життя в умовах сучасних реалій політичної нестабільності, особлива увага приділялась молоді з обмеженими економічними та соціальними можливостями.

«Упродовж усього проєкту ми використовували неформальні методи навчання, які включали в себе практичні вправи та можливості для навчання на власному досвіді. Методика передбачала використання інтерактивних презентацій, відкритих дискусій, рольових ігор та різноманітних творчих семінарів, що містили індивідуальну та групову роботу. Та, звісно ж, ми змогли побачити красу Туреччини у не дуже туристичному, проте надзвичайно гарному місті Бурса», - прокоментувала учасниця проєкту.

Після завершення навчального курсу молодь з різних куточків світу мала змогу втілити власні ідеї в реальність та організувати різнопланові заходи для активної молоді з метою поширення у місцевих громадах.

«Висловлюю свою вдячність команді української громадської організації «Development and Initiative» і особисто координаторці проєкту - Катерині Пряжниковій за можливість поглиблювати власні знання та вдосконалювати практичні навички в рамках молодіжних обмінів та проєктів мобільності молодіжних працівників Erasmus+. Це унікальна нагода навчатися та розвиватися задля набуття нових освітніх і професійних компетентностей.

Вже не вперше беру участь у молодіжних проєктах в рамках програми Erasmus+. Однак цей проєкт вважаю одним з найкращих практичних кейсів неформальної освіти, яким можу поділитися з будь-ким, хто бажає покращити свої навички та знання у різних темах і галузях. Крім того, подібні проєкти проводяться в чудових містах різних країн Європи та навіть за її межами, що надає прекрасну можливість відвідати нові чудові місця. Я хотіла би щиро подякувати моїй викладачці – кандидатці філологічних наук, доцентці кафедри германської філології та перекладу Полтавської політехніки Анні Павельєвій за суттєву допомогу у підготовці до цього проєкту» - розповіла учасниця програми Діана Аббасова.

Раніше студентка Полтавської політехніки стала учасницею грантової програми «Study Tours to Poland», cтудентка-філолог стала учасницею присвяченого інклюзії молодіжного обміну в Румуніїстудентки політехніки взяли участь у молодіжному обміні, присвяченому дискримінації та гендерній нерівності,вивчали збереження природних ресурсів та економічного зростання молодих людей за допомогою здорового способу життястудентка-перекладачка стала учасницею молодіжного проєкту проти дискримінації, ксенофобії та булінгустудентки політехніки взяли участь у проєкті Ерасмус+, присвяченому розвитку екологічної свідомості європейців, та провели благодійний аукціонстуденти-філологи опановували практичні навички у сфері екології та захисту навколишнього середовища розглядали проблему алкогольної залежності та методи боротьби із неюпідвищували рівень обізнаності щодо культурної різноманітностівивчали проблему переселенців/мігрантів та внутрішньо переміщених осіб.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»