2021-09-30

Науковці і студенти політехніки представили наукові дослідження у сфері експлуатації та реконструкції будівель і споруд

9-11 вересня 2021 року у Одеській державній академії будівництва та архітектури відбулась IV Міжнародна науково-практична конференція «Експлуатація та реконструкція будівель і споруд». Науковці Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою і Навчально-наукового інституту нафти і газу представили наукові школи Полтавської політехніки і розкрили широкий спектр наукових проблем у сфері експлуатації та реконструкції будівель та споруд.

Науковці і студенти політехніки представили наукові дослідження у сфері експлуатації та реконструкції будівель і споруд

IV Міжнародна науково-практична конференція «Експлуатація та реконструкція будівель і споруд» відбулась за підтримки Міністерства освіти і науки України, ДП «Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій», Академії будівництва України, University North (Хорватія) та Одеської міської ради з метою сприяння вченим і спеціалістам в обміні науково-технічною інформацією з проблем експлуатації та реконструкції будівель і споруд. У рамках конференції також відбувались виставки та презентації досягнень навчальних, науково-дослідних та проєктних, виробничих і комерційних організацій.

До складу оргкомітету конференції увійшли завідувач кафедри будівельних конструкцій доктор технічних наук, професор Андрій Павліков та завідувач кафедри будівництва та цивільної інженерії, доктор технічних наук, професор Олександр Семко.

Науковці Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою і Навчально-наукового інституту нафти і газу потужно представили Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» і взяли участь у науковій події у змішаному форматі – онлайн і офлайн.

На пленарному засіданні науковці представили дві доповіді: онлайн – «Виведення несучих конструкцій будівель і споруд із аварійного стану» (кандидат технічних наук, професор Оксана Довженко,  кандидат технічних наук, доцент кафедри будівельних конструкцій Володимир Погрібний, магістр Шитова О.М.) і наживо – «Експериментальні дослідження використання несучої здатності сталевими профільованими листами сталезалізобетонних перекриттів» (доктор технічних наук, професор Олександр Семко, доцент, докторант кафедри будівництва та цивільної інженерії Антон Гасенко).

 

У секції «Проблеми експлуатації будівельних конструкцій будівель і споруд» вчені представили 5 доповідей:

«Cтатистичний аналіз аварій у будівництві» (доктор технічних наук, професор Сергій Пічугін, PhD-студентка Клочко Л.А.)

«Shear strength resource of RC elements without stirrups» (кандидат технічних наук, доцент В.П. Митрофанов (Центр передових методів розрахунку залізобетонних конструкцій), кандидат технічних наук, доцент Павло  Митрофанов (Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»)

«Аналіз температурного режиму шарів покриття на автомобільних дорогах України» (кандидат технічних наук, доцент Алла Карюк, кандидат технічних наук, доцент Володимир Ільченко, кандидат технічних наук, доцент Роман Міщенко)

«Експлуатація залізобетонних конструкцій в умовах агресивного середовища» (кандидат технічних наук, старший науковий співробітник Володимир Погрібний, кандидат технічних наук, професор Оксана Довженко, магістрант Т.О. Совенко)

«Принципи розрахунку плоских перекриттів каркасних конструктивних систем будівель» (доктор технічних наук, професор Андрій Павліков, кандидат технічних наук, доцент Ольга Гарькава  і PhD-студент Мухаммад Газалі Сані)

 

У секції «Ресурс будівель і споруд» кандидат технічних наук, доцент Павло  Митрофанов представив доповідь «Operation the cracks spreading length in the RC bending elements».

 

У секції «Проблеми експлуатації основ та фундаментів» доктор технічних наук, професор Микола Зоценко, доктор технічних наук, професор Юрій Винников, кандидат технічних наук, доцент Максим Харченко і кандидат технічних наук Сергій Манжалій представили доповідь «Сучасні геотехнічні аспекти реконструкції будівель і споруд»

Виклад основних положень доповідей, виголошених на пленарному та секційних засіданнях IV Міжнародної конференції «Експлуатація та реконструкція будівель і споруд», увійшов до збірника тез доповідей, який розрахований на студентів, освітян, науковців та всіх, хто цікавиться актуальними проблемами реконструкції.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»