2020-09-17

Науковці ННІАтаБ взяли участь у міжнародному симпозіумі з цивільної інженерії

Науковці ННІ архітектури та будівництва Національного університету імені Юрія Кондратюка взяли участь у 13-му Міжнародному PhD-симпозіумі з Цивільної інженерії.

Науковці ННІАтаБ взяли участь у міжнародному симпозіумі з цивільної інженерії

Науковий захід було започатковано 1996 року почесним Президентом FIB (International Federation for Structural Concrete Міжнародна федерація конструкцій бетону), професором Георгієм Балазом (György Balázs) у Будапешті для підтримки молодих науковців. Відтоді відбулося дванадцять симпозіумів із залученням міжнародних експертів.

Цьогорічний fib-Симпозіум відбувся онлайн за підтримки Французької асоціації цивільного будівництва (AFGC – представник національної fib-групи) та Асоціації цивільної Інженерії (AUGC), організаторами PhD-симпозіуму стали дві установи: The University Gustave Eiffel (Університет Гюстава Ейфеля) та École normale supérieure Paris-Saclay (Звичайна школа Париж-Сакла).

Серед 200 учасників із 40 країн світу була делегація Навчально-наукового інституту архітектури та будівництва: аспіранти спеціальності 192 «Будівництво та цивільна інженерія» та їх керівники на чолі з в.о. директора Навчально-наукового інституту архітектури та будівництва, лауреатом премії Президента України для молодих вчених Олександром Зимою. Керівники аспірантів: доктор технічних наук, завідувач кафедри залізобетонних і кам’яних конструкцій та опору матеріалів, професор Андрій Павліков, кандитат технічних наук, доцент, професор Оксана Довженко та кандидати технічних наук, доценти кафедри – Ольга Гарькава, Володимир Погрібний та Антон Гасенко взяли участь у симпозиумі у ролі експертів.

Минулого року Ольга Гарькава презентувала на симпозіумі  в Інституті будівельних наук імені Едуардо Торрохи в Мадриді результати наукової роботи колективу авторів – співробітників кафедри.

«Дворічний інтервал між науковими форумами дозволяє ретельно їх підготувати й отримати достатню кількість нової інформації. 13-й fib симпозіум мав відбутися в Парижі. Але, через пандемію, організатори вирішили розділити його на дві частини і цей захід відбувся онлайн. 40 попередньо відібраних наукових робіт були розділені за чотирма темами для усних доповідей: «Інновації в матеріалах і конструкціях», «Оцінювання довговічності і терміну експлуатації», «Структурний аналіз і проектування», «Моніторинг і структурна оцінка». На кожну презентацію відводилося тридцять хвилин, у межах яких відбувалося активне обговорення матеріалу. Участь у таких наукових заходах дозволяє аспірантам дізнатися сучасні тенденції розвитку бетону і залізобетону, отримати об’єктивну оцінку своїх досліджень, встановити нові наукові контакти з молодими науковцями з різних країн світу», – прокоментувала учасниця симпозіуму кандидат технічних наук, доцент, професор Оксана Довженко.

 

Аспіранти кафедри залізобетонних і кам’яних конструкцій та опору матеріалів – Дмитро Усенко, Юлія Приходько та Ірина Кузнєцова представили результати  своїх наукових досліджень щодо підсилення цегляної кладки при сумісній дії вертикальних і горизонтальних навантажень, роботи залізобетонних конструкцій в умовах складних деформацій та фібробетону при місцевому стисненні.

За результатами роботи 13-го Міжнародного PhD-симпозіуму з Цивільної інженерії видано збірник наукових праць, який буде індексовано у   міжнародній наукометричній базі даних Scopus.

 

Наступний традиційний симпозіум запланований у 2021 році: з 21 по 23 липня у Парижі.

 

Публікацію підготували: Оксана Довженко (ННІАтаБ), медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»