2023-09-04

Науковці Полтавської політехніки отримали атестати про присвоєння вченого звання і нагороди за успішні захисти дисертацій

Під час зборів трудового колективу ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко вручив науковцям атестати про вчені звання та нагородив наставників молодих вчених, які успішно захистили дисертаційні дослідження.

Науковці Полтавської політехніки отримали атестати про присвоєння вченого звання і нагороди за успішні захисти дисертацій

Атестаційна колегія Міністерства освіти і науки України підтримала попереднє рішення Вченої ради Полтавської політехніки щодо присвоєння вченого звання професора та доцента науковцям університету. Атестати про вчені звання отримали:

  • Олена Філоненко – кандидат технічних наук, професор кафедри будівництва та цивільної інженерії;

  • Тетяна Литвиненко – кандидат технічних наук, професор кафедри автомобільних доріг, геодезії та землеустрою;

  • Анатолій Криворот – кандидат технічних наук, доцент кафедри галузевого машинобудування та мехатроніки.

«Протягом минулого навчального року науковці Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» дуже активно працювали над власним професійним вдосконаленням і підготовкою наукових кадрів.

У 2022 році в університеті було створено 2 спеціалізовані вчені ради для захисту докторських дисертацій за 4-ма науковими спеціальностями та 8 разових спеціалізованих вчених рад.

Захисти здобувачів PhD і докторантів відбувались навіть під час блекаутів! Це неодмінно увійде в нашу новітню історію, а нині захисники нам подарували можливість відзначити нові досягнення наших колег у науці і успішні результати діяльності потужних наукових шкіл одного з кращих класичних університетів!» – привітав науковців ректор.

Подякою ректора Полтавської політехніки нагороджені:

  • Антон Гасенко, доктор технічних наук, доцент кафедри будівельних конструкцій – за вагомий особистий внесок у розвиток науки, за ефективний та своєчасний захист дисертації на здобуття наукового ступеня доктора наук;

  • Олександр Семко, доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри будівництва та цивільної інженерії – за вагомий особистий внесок у розвиток науки, підготовку науково-педагогічних кадрів вищої кваліфікації;

  • Назар Педченко, доктор філософії, асистент кафедри нафтогазової інженерії та технологій – за вагомий особистий внесок у розвиток науки, за ефективний та своєчасний захист дисертації на здобуття наукового ступеня доктора філософії; 
  • Іван Зезекало, доктор технічних наук, професор, професор кафедри нафтогазової інженерії та технологій – за вагомий особистий внесок у розвиток науки, підготовку науково-педагогічних кадрів вищої кваліфікації.

Нагадаємо, новий навчальний рік почався з розширеного засідання Конференції трудового колективу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – ректор представив більше 20 основних досягнень університету.

Ректор також вручив персональні нагороди топ-менеджерам університету, відомчі нагороди – шістнадцять співробітників університету та коледжу нафти і газу нагороджені відзнаками Міністерства освіти і науки України, і відзнаки органів місцевого самоврядування.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»