2020-06-22

Науковці політехніки вдосконалили навички роботи на платформі Web Of Science

Представники закладів вищої освіти та наукових установ України пройшли вебінари з використання бази даних Web Of Science, анонсовані Міністерством освіти і науки України. Науково-педагогічні працівники ННІ архітектури та будівництва Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» взяли активну участь у навчанні і отримали сертифікати.

Науковці політехніки вдосконалили навички роботи на платформі Web Of Science

З 2 по 5 червня і з 8 по 12 червня науковці вдосконалювали свої навички користування платформою Web Of Science, яка використовується для формальної оцінки результативності наукової діяльності і застосовує певний ряд наукометричних показників.

Зокрема, за даними бази Web of Science можна визначити, яку кількість документів, якого типу опублікували науковець, установа, країна, яку кількість цитувань у яких виданнях зроблено, та автоматично розрахувати h-index (індекс Гірша) та середню цитованість документа. І є набір інструментів, які допомагають визначити, як співвідносяться ці дані з середньосвітовим рівнем, чи краще почали цитуватися роботи, які співробітництва більш успішні, які установи більш продуктивні та ефективні для виконання спільних проєктів, чому певна установа має кращі показники, які практики можна запозичити тощо.

Організатором вебінарів є компанія Clarivate Analytics. Лекторкою стала Ірина Тихонова, експертка з інформаційно-аналітичних ресурсів та навчання компанії. Зареєстровані учасники могли отримали сертифікати тільки виконавши головну умову: проходження 90% лекційного матеріалу.

Онлайн-заняття відбулися за темами:

  • Можливості аналітичного інструменту InCites
  • Що нам готує новий інтерфейс Web of Science Core Collection
  • Критерії та процедура відбору видань до Web of Science Core Collection
  • Профіль установи у Web of Science: створення, корегування, використання
  • Публікації в міжнародних виданнях

Учасниками вебінарів стали науково-педагогічні працівники Навчально-наукового інституту архітектури та будівництва: директор ННІАБ, к.т.н., доцент Олександр Зима, к.т.н., доцент кафедри архітектури та міського будівництва Ірина Усенко, завідуючий кафедри нарисної геометрії та графіки, к.т.н., доцент Олег Воронцов, к.т.н., доцент кафедри залізобетонних і кам’яних конструкцій та опору матеріалів Антон Гасенко, к.т.н., доцент кафедри автомобільних доріг, геодезії, землеустрою та сільських будівель Ліна Гасенко, к.т.н., асистент кафедри конструкцій із металу, дерева і пластмас Сергій Гудзь, старший викладач кафедри нарисної геометрії та графіки Владислав Бойко, к.т.н., доцент кафедри нарисної геометрії та графіки Ольга Кодак, к.т.н., доцент кафедри конструкцій із металу, дерева і пластмас Андрій Дмитренко, к.т.н., доцент кафедри нарисної геометрії та графіки Валерій Усенко, к.т.н., доцент кафедри залізобетонних і кам’яних конструкцій та опору матеріалів Наталія Пінчук, к.т.н., доцент кафедри конструкцій із металу, дерева і пластмас Павло Митрофанов, к.т.н., професор кафедри конструкцій із металу, дерева і пластмас Олександр Шкурупій, к.т.н., доцент кафедри технологій будівництва Расулула Ахмеднабієв, к.т.н., доцент кафедри архітектури та міського будівництва Олена Філоненко, к.т.н., доцент кафедри архітектури та міського будівництва Наталія Магас, к.т.н., доцент кафедри архітектури та міського будівництва Аліна Зигун.

«Під час вебінарів розглядалися питання про важливість публікацій у міжнародних виданнях, підбір журналів за допомогою оновленого сервісу користувачів на платформі Web Of Science та можливості, які отримує науково-педагогічний працівник. Це дуже важливо, оскільки наш університет – лідер за науковою діяльністю в Україні, і наші науково-педагогічні працівники активно працюють над новими розробками та публікаціями», – прокоментував директор ННІ архітектури та будівництва Олександр Зима.

Web of Science – платформа, на якій розміщено бази наукової літератури і патентів, охоплює матеріали з природничих, технічних, біологічних, суспільних, гуманітарних наук і мистецтва. Центральною частиною платформи є наукометрична, реферативна, міжнародна база даних Web of Science Core Collection WoS (CC), яка включає в себе понад 18000 провідних журналів.

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»