2022-06-10

Формування здорового способу життя: науковці, практики і майбутні фахівці обговорили теорію і практику поширення культури фізвиховання

Протягом 09-10 червня 2022 року на базі факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки відбувся ІІ Міжрегіональний науково-методичний семінар «Формування здорового способу життя в учнівської та студентської молоді засобами фізичної культури та спорту».

Формування здорового способу життя: науковці, практики і майбутні фахівці обговорили теорію і практику поширення культури фізвиховання

Подія проводиться вдруге у змішаному форматі, цьогоріч учасниками стали більше 60 науковців, студентів, фахівців-практиків. Партнером заходу є кафедра фізичної культури, біології та основ здоров’я Ізмаїльського державного гуманітарно-педагогічного університету, адже факультет підтримує системний міжрегіональний обмін досвідом у впровадженні інноваційних технологій у сфері фізичної культури та спорту. Семінар включав теоретичну й практичну складові.

«Долучився до обговорення питань розвитку спортивної інфраструктури для молоді, активізації науково-дослідної роботи студентів, адаптації процесу підготовки майбутніх фахівців спеціальності 017 «Фізична культурі і спорт» до сучасних вимог стейкхолдерів-роботодавців.

Серед учасників був радий вітати керівників і провідних фахівців-практиків ДЮСШ м. Полтави, спортивних установ, зокрема Полтавського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» в Полтавській області, Полтавського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Полтавської обласної ради, Полтавської обласної школи вищої спортивної майстерності. Дуже приємно, що титуловані тренери відзначили перемоги наших студентів на змаганнях національного і міжнародного рівня, а спільнота фахівців високо оцінила спортивну базу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»!

Перемога за здоровою і освіченою нацією!

Запрошуємо на навчання на факультеті, де виховують Чемпіонів і спортивну славу України!» – привітав ректор, керівник керівник ВГО «Спортивна студентська спілка України» та Української федерації учнівського спорту у Полтавській області Володимир Онищенко.

Начальник Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації Марина Трохименко зазначила: «Культура фізичного виховання закладається на рівні сім’ї, із самого малечку, шляхом власного прикладу батьків. Для формування здорової нації з боку держави необхідно надати усі можливості громадянам для занять руховою активністю на майданчиках, у парках, розвивати масовий спорт, залучати дітей до улюблених видів спорту. І тоді в Україні зростатимуть справжні талановиті герої спорту!»

Декан факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко наголосила на важливості інформування студентів (бакалаврів і магістрантів) про роботу з широкими верствами населення: від масового спорту до спорту вищих досягнень – серед спортсменів та спортсменів з інвалідністю.

Директор Полтавського регіонального центру фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт», Заслужений тренер України, Заслужений працівник фізичної культури і спорту України Олександр Верещака презентував огляд розвитку дефлімпійського руху в Полтавській області та Україні

Спорт вищих досягнень заслуговує на окрему увагу в умовах воєнного стану і на цьому акцентував Костянтин Семеняга – директор Полтавської обласної школи вищої спортивної майстерності.

Водночас, необхідне впровадження рухової активності серед широких верств населення на виконання Указу Президента України «Активні парки – локації здорової України». І як зараз реалізована ініцатива представив Дмитро Баклащук – в.о. директора Полтавського обласного центру фізичного здоровя населення «Спорт для всіх». Мешканцям Полтавщини тепер доступний спортивно-видовищний комплекс «Акварена», який став Комунальною установою Полтавської обласної ради «Центр спортивної підготовки», де зараз в.о. директора Дмитро Ніжніченко, кандидат наук з фізичного виховання та спорту.

Статистичні дані змагальної діяльності товариства «Колос» в умовах карантинних обмежень оприлюднив Анатолій Головань, голова Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос»» у Полтавській області, Заслужений працівник фізичної культури та спорту України.

Робота семінару продовжилась на пленарних і секційних засіданнях, майстер-класах тренерів-викладачів з різних видів спорту на спортивних базах полтавських ДЮСШ.

Нещодавно у Полтавському фаховому коледжі нафти і газу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся пресбрифінг координаторів україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я», усіх охочих протестували на вміст цукру в крові та проконсультували лікарі.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»