2022-02-11

Викладачі пройшли навчання у рамках проєкту «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України»

У рамках Меморандуму про взаєморозуміння у рамках участі в Проєкті USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» викладачі кафедри комп’ютерних та інформаційних технологій і систем ННІ інформаційних технологій та робототехніки пройшли курси підвищення кваліфікації за чотирма спеціалізованими курсами та отримали сертифікати міжнародного і державного зразків.

Викладачі пройшли навчання у  рамках проєкту «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України»

Науковці кафедри комп’ютерних та інформаційних технологій і систем – Олександр Руденко, Олена Гайтан, Ілона Черницька успішно пройшли навчання за фаховими курсами: «Безпека кіберфізичних систем», «Цифрова криміналістика», «Безпека Web-додатків» та «Аудит та управління ризиками».

Підвищення кваліфікації та навчання для викладачів розпочалося в липні 2021 року та тривало 6 місяців.

Викладачі зможуть навчати студентів за новими методиками та підходами. Отримані знання активно використовуються в освітньому процесі, зокрема в дисциплінах «Технології захисту інформації» та «Захист інформації в комп’ютерних системах та кібербезпека».

Нагадаємо, Полтавська політехніка – один з 14 провідних університетів, відібраних до програми покращення вищої освіти в галузі кібербезпеки, і має спеціальну відзнаку. 24 травня Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» офіційно підписав меморандум про взаєморозуміння у рамках участі в Проєкті USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України».

Окрім того, університет підписав Меморандум про співпрацю та партнерство з Департаментом кіберполіції Національної поліції України, у рамках якого студенти, викладачі і співробітники університету вдосконалюють практичні навички та залучаються до протидії кіберзлочинам.

Проєкт USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» – це 4-річний проєкт, який спрямований на зміцнення кіберготовності та кіберстійкості України шляхом системних реформ, формування кадрового потенціалу України у сфері кібербезпеки, партнерства з приватним сектором.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»