2023-11-30

Чеський університет NEWTON University запрошує 2 студентів взяти участь у грантовій програмі академічної мобільності Erasmus+

Чеський університет NEWTON University запрошує 2 студентів II-IV курсів Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Полтавської політехніки взяти участь у грантовій програмі академічної мобільності Erasmus+ KA171 у весняному семестрі 2023/2024 навчального року. Дедлайн подання заявок – 15 грудня 2023 року.

Чеський університет NEWTON University запрошує 2 студентів взяти участь у грантовій програмі академічної мобільності Erasmus+

Партнер  Національного університету «Полтавська  політехніка імені Юрія Кондратюка» – NEWTON University запрошує 2 студентів II-IV курсів Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права взяти участь у грантовій програмі академічної мобільності Erasmus+ KA171 у весняному семестрі 2023/2024 навчального року.

Мова навчання – англійська (рівень B2/C1).

Студенти, які бажають взяти участь у програмі і які відповідають нижче викладеним  вимогам, можуть подавати заявки на участь у конкурсі до відділу міжнародних зав’язків Полтавської політехніки.

Дедлайн – 15 грудня 2023 року.

Список необхідних документів

  • Motivation Letter (.docx)
  • CV (.docx)
  • Passport photo (.jpg) 

Кандидати, які прагнуть взяти участь у програмі, повинні успішно скласти тест та пройти співбесіду з англійської мови. Крім цього, потрібно підготувати вищезазначений пакет документів, який необхідно буде включити до аплікаційної заявки. Мотиваційний лист (motivation letter) та автобіографія (CV) подаються англійською мовою.

Бажаючі взяти участь у програмі обміну можуть ознайомитись зі змістом запропонованих програм (див. «Summer Semester»). Перш ніж подавати заявку до відділу міжнародних зав’язків Полтавської політехніки, студентам рекомендується проконсультуватись із викладачами своєї випускової кафедри стосовно відповідності курсів, запропонованих університетом NEWTON, предметам освітньої програми, за якою навчається студент.

Учасники програми мобільності упродовж  5 місяців отримуватимуть стипендію у розмірі 1050 EUR.

Брати участь у програмі обміну можуть лише повнолітні студенти/студентки, які мають діючий (як мінімум по серпень 2024 року) закордонний паспорт, високі показники академічної успішності і які володіють англійською  мовою на рівні B2/C1.

До участі у конкурсу допускаються як студенти, що знаходяться в Україні, так і ті студенти політехніки, що наразі перебувають за кордоном.

За вимогами програми Erasmus+ та згідно угоди між університетами, при відборі кандидатів, за умови однакових показників академічної успішності та рівня знань англійської мови, перевага надаватиметься студентам із малозабезпечених сімей; студентам, які мають малих дітей; студентам з обмеженими фізичними можливостями; студентам, які були всиновлені; студентам із хронічними хворобами чи іншими особливими потребами, пов’язаними із здоров’ям.

При відборі кандидатів також враховуватимуться будь-які соціальні, волонтерські, освітні, наукові ініціативи, програми, проєкти, у яких брав/брала участь кандидат/кандидатка.

Страхування: усі відібрані студенти-учасники програми обміну зобов’язані після відбору і отримання листа-запрошення від університету Newton, самостійно купити медичне страхування на весь період навчання в Чехії. Кошти, витрачені на страхування, не відшкодовуються.

Орієнтаційний тиждень для студентів-іноземців зазвичай починається за тиждень до початку семестру з метою допомогти студентам познайомитися з кампусом та містом, а також системою навчання, матеріально-технічною базою та електронною системою університету. Усім студентам, які беруть участь у академічних програмам обміну, наполегливо рекомендується взяти участь у орієнтаційному тижні.

Університет NEWTON залишає за собою право провести співбесіду у дистанційному режимі з усіма кандидатами, що подали заявки на участь, або запросити додаткову інформацію чи документи.

При відборі учасників програми остаточне рішення приймається університетом NEWTON.

Важливо! Університет NEWTON не має власних гуртожитків, Міжнародний відділ разом з NEWTON University Club допомагає знайти житло студентам-еразмусівцям для оренди. Середня вартість за ліжко-місце або одномісну кімнату варіюється від 350 до 650 євро. Також при заселенні необхідно буде внести заставу (deposit) за житло, який буде повернутий студентам після виїзду з житла за умови, що житло не було пошкоджено. Середня вартість застави в Чехії – 500-600 EUR.

За детальнішою інформацією звертатись до відділу міжнародних зв’язків (каб.320-Ф, interoffice@nupp.edu.ua) або до координатора програми – к.філол.н., доцентки кафедри германської філології та перекладу Павельєвої Анни Костянтинівни (ауд.310-ц, email: kunsite.zi@gmail.com, телефон: +3-8-(095)-91-08-192).

Раніше науковиця політехніки прочитала студентам румунського університету гостьову лекцію, присвячену транснаціональним корпораціям,  студентка-філолог стала учасницею волонтерської програми від Європейського корпусу солідарності (ESC) в Австрії.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»