2021-09-08

NOVA POSHTA HALF MARATHON 2021: студенти політехніки волонтерили і долали дистанції

Студенти Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» стали волонтерами і учасниками щорічного масштабного напівмарафону від «Нової Пошти», що проходив у Полтаві.

NOVA POSHTA HALF MARATHON 2021: студенти політехніки волонтерили і долали дистанції

5 вересня стартував осінній біговий сезон з напівмарафоном від Нової пошти та New Run.

Цьогоріч на площі біля Полтавської обласної державної адміністрації зібралися професійні спортсмени та поціновувачі активних видів спорту з Полтави й інших регіонів. Дистанції напівмарафону у 2021 році залишилися традиційними – 21, 10 км, 5 км, 1 км, командні 5 км, естафета 21 км та дитячі 500 м та 100 м.

15 студентів факультету фізичної культури і спорту, у тому числі першокурсники, та викладачі Полтавської політехніки стали волонтерами NOVA POSHTA HALF MARATHON 2021 та долучилися до популяризації здорового способу життя серед сучасної молоді та полтавців різного віку.

Також студенти факультету фізичної культури та спорту стали учасниками забігів. Студент групи 102-ФС Єгор Пахота біг на дистанції 10 км, студентка група 301-ФР Анастасія Іваненко – на дистанції 5 км, спортсменка Катерина Граб (група 202-ФС) подолала дві дистанції – 5 км та 1 км.

За словами організаторів, загалом зареєструвалося близько 4 тисяч учасників.

«Вже сьомий рік поспіль Полтава приймає у перший тиждень вересня традиційний напівмарафон. Для організаторів це вже 59-й старт серед великих та малих забігів», – прокоментував співзасновник NewRun, марафонець Максим Кривенко.

За словами доктора педагогічних наук, професора, в.о. декана факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Ліни Рибалки, участь у подібних маштабних спортивних заходах та науково-просвітницьких подіях позитивно мотивує сучасну молодь до активних занять спортом і фізичними активностями. Вже не вперше студенти Полтавської політехніки стають волонтерами напівмарафону та пропагують здоровий спосіб життя. У 2019 році студенти університету стали волонтерами проєкту відомого телеведучого і масштабного напівмарафону.

Нагадаємо, вперше подібні змагання у Полтаві відбулись 6 вересня 2015 року. Тоді у забігах загалом взяли участь понад 700 учасників з 43 населених пунктів України. Першим фінішну лінію головної дистанції напівмарафону переступив дніпрянин Артем Казбан.

2020 рік дещо змінив життя кожного, але це не завадило організаторам провести старти у новому форматі та отримати за це рекорд України «Наймасовіший онлайн марафон». За весняний сезон 2020 року пробігло більше 5000 учасників. Завдяки власному підрозділу NewRun Timer в складі команди NewRun, всі учасники отримали точні результати проходження будь-якої дистанції онлайн.

Переможцем головної дистанції у Полтаві у 2021 році став Віталій Шафар з Полтави.

Естафету забігів підхопили Чернігів та Житомир (19 та 26 вересня відповідно). 3 жовтня напівмарафон Нової пошти відбудеться у Києві, 17 – у Вінниці, а завершиться сезон великим марафоном у мальовничому Львові (7 листопада).

Всіх учасників забігів нагороджують медалями нового оригінального дизайну. Минулого року медальний ряд «Нова пошта напівмарафон Полтава 2020» прикрасив портрет Юрія Кондратюка.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»