2024-09-22

Очільниця кафедри образотворчого мистецтва взяла участь в серії заходів від Міжнародної академіі кераміки (ІСА)

Завідувачка кафедри образотворчого мистецтва Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», кандидатка мистецтвознавства, доцентка Тетяна Зіненко взяла участь в 51-му Конгресі та Генеральній Асамблеї Міжнародної академіі кераміки (ІСА), що відбувалися у Португалії під егідою ЮНЕСКО.

Очільниця кафедри образотворчого мистецтва взяла участь в серії заходів від Міжнародної академіі кераміки (ІСА)

У період з 16 по 20 вересня у мальовничих португальських містечках з багатою керамічною мистецькою історією і яскравим керамотворчим сьогоденням Алкобаса та Калдаш да Раінья відбулися 51-й Конгрес та Генеральна Асамблея Міжнародної академіі кераміки (ІСА).

У важливому для світу мистецтва заході під егідою ЮНЕСКО, учасниками якого стали понад 300 художників, музейників, галеристів, кураторів з багатьох країн світу, вже вдруге взяла участь науковця Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» - завідувачка кафедри образотворчого мистецтва, кандидатка мистецтвознавства, доцентка Тетяна Зіненко.

Серед ключових тем цьогорічного міжнародного заходу - «Кераміка в середземноморському світі: від античності до сучасності». Захід, організований в країні з багатими керамічними традиціями, став масштабною платформою для детального обговорення історії кераміки регіону та її важливої ролі в сучасному суспільстві 

За словами науковиці Тетяни Зіненко, участь у заходах такого рівня дозволяє зосередити увагу світу на подіях в Україні, оскільки академія і Конгрес проявляють зацікавленість в підтримці творчості украінських художників і України.

Нещодавно науковиця університету взяла участь у масштабному заході EAIE в Тулузі, а проректорка Полтавської політехніки презентувала досягнення університету на Європейській конференції наукових центрів і музеїв науки.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»