2024-06-13

«ECSITE 2024»: проректорка Полтавської політехніки презентувала досягнення університету на Європейській конференції наукових центрів і музеїв науки

Проректорка з наукової та міжнародної роботи Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор технічних наук, професор Олена Степова презентувала досягнення університету на Європейській конференції наукових центрів і музеїв «ECSITE 2024» у Словенії.

 «ECSITE 2024»: проректорка Полтавської політехніки презентувала досягнення університету на Європейській конференції наукових центрів і музеїв науки

До складу української делегації, яку очолив президент Національного центру «Мала академія наук України», академік Станіслав Довгий, увійшли представники НЦ «Мала академія наук України», Першого державного музею наук МАН України та Львів OpenLab, які всебічно використовують міжнародну комунікацію для інформування світової громадськості про розвиток української освіти та науки в умовах повномасштабного вторгнення.

Делегацію з України представляли заступниця директора з операційної діяльності НЦ МАНУ Олена Квачевська, заступник директора НЦ МАНУ з розвитку центрів науки та міжнародних стратегічних проєктів Василь Дунець, директорка Музею науки Марія Дуброва, операційна менеджерка Макарова Анна, менеджери напрямків та інтерпретатори Музею науки та проректорка з наукової та міжнародної роботи Полтавської політехніки, доктор технічних наук, професор Олена Степова.

Науково-освітні досягнення Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» на міжнародному рівні у рамках Європейській конференції наукових центрів і музеїв «ECSITE 2024» (Словенія) було презентовано проректоркою з наукової та міжнародної роботи університету Оленою Степовою.

У рамках конференції представники української делегації презентували учасникам та організаторам заходу комплексну програму «Формуємо краще майбутнє разом» (Shaping a Better Future Together) Малої академії наук України, яка передбачає запуск інтерактивних виставкових просторів із залученням навчальних лабораторій у західних та центральних областях України.

Участь представників України викликала великий професійний інтерес учасників та організаторів заходу, про що яскраво свідчить велика увага відвідувачів до українського стенду.

Учасники конференції поділились власним досвідом наукової роботи у надзвичайно важких умовах повномасштабної російської агресії, а також поділилися проєктами у науково-освітній сфері, які можуть бути цікавими для зарубіжних партнерів.

Під час роботи конференції проректорка з наукової та міжнародної роботи Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор технічних наук, професор Олена Степова відвідала низку воркшопів, де спільно з зарубіжними науковцями обговорила приклади впровадження дискусійних ігор в освітньому процесі та діяльності інтерактивних Музеїв науки, зупинившись на ефективних практичних кейсах роботи Музею науки НЦ «Мала академія наук України» у Полтавській політехніці.

«Щиро вдячна за безцінний практичний досвід у сфері впровадження найсучасніших трендів до інноваційної діяльності Музею науки Національного центру «Мала академія наук України» у Полтавській політехніці, що діє завдяки всебічній підтримці президента Національного центру «Мала академія наук України», академіка Станіслава Довгого та президента Полтавського територіального відділення Малої академії науки України, професора Володимира Онищенка. Відкриті до плідної науково-освітньої співпраці та конструктивного діалогу з європейськими колегами, високо цінуємо їхню авторитетну думку про динамічний розвиток нашого університету», - прокоментувала Олена Степова.

Загалом на події, організованій Інститутом Керснікової, який опікується культурними та неурядовими комунікаціями, задля обміну колосальним практичним досвідом та власними напрацюваннями з європейськими колегами зібралося близько 1000 учасників з понад 50 країн світу. Під час цілої низки зустрічей та івентів фахівці активно опановують найсучасніші освітні та наукові практики та налагоджують конструктивний діалог між представниками наукової академічної спільноти, вченими потужних освітніх закладів, профільних установ різних країн світу.

На Європейській конференції наукових центрів і музеїв «ECSITE 2024» працювало понад 75 сесій, у рамках яких демонстрували широкі можливості задля розвитку штучного інтелекту, працювали пересувні виставки, інтерактивні проєкти.

Нещодавно політехніка взяла участь у всеукраїнському форумі, присвяченому майбутньому української освіти, науковці політехніки стали переможцями фестивалю інноваторів Полтавщини «Poltava Innovation Day», а проректорка Полтавської політехніки взяла участь у нараді МОН України щодо комплексної трансформації вищої освіти.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»