2021-09-11

Паралімпійські чемпіони стали Почесними магістрами університету

10 вересня у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня фізичної культури і спорту України та зустріч з випускниками і студентами-чемпіонами Паралімпійських ігор в Токіо 2020. Університет нагородив випускників титулами Почесних магістрів, а студентів відзначено подяками і подарунками.

Паралімпійські чемпіони стали Почесними магістрами університету

У Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» щороку, у вересні відзначається День фізичної культури і спорту України, вітають як досвідчених спортсменів, так і тих, хто робить перші, проте впевнені кроки на спортивному Олімпі, заохочують вагомі досягнення талановитої молоді, випускників, тренерів та викладачів університету.

На урочистості завітали ректор університету, керівник Всеукраїнської громадської організації «Спортивна студентська спілка України», громадського об’єднання «Українська федерація учнівського спорту», професор Володимир Онищенко, начальник Управління у справах фізичної культури та спорту Полтавської міської ради Ігор Кислов, голова відокремленого структурного підрозділу в Полтавській області «Союзу гирьовиків України» Микола Ткаченко, студенти та випускники- паралімпійці, які власними досягненнями прославляють університет та Україну на найвищому, міжнародному рівні.

«Святкова та історична подія – зустріч з призерами Паралімпіади в Токіо 2020!

Студенти та випускники факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», а також відокремленого структурного підрозділу університету – Полтавського фахового коледжу нафти і газу, стали тріумфаторами та поповнили скарбничку золотих, срібних та бронзових нагород збірної України!

Наші спортивні герої України!

Переповнений приємними емоціями, гордістю за ваші спортивні подвиги, досягнення та блискучі перемоги!

Троє чемпіонів – випускники факультету фізичної культури і спорту.

За рішенням Вченої ради університету нагородили дипломами Почесного магістра Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та преміями у розмірі академічної стипендії. Нехай подарунки, оплески і тепло наших побажань завжди нагадує вам про Альма-матер.

Дякую, що своїм прикладом мотивуєте молодь займатись спортом та досягати омріяної мети.

Імена чемпіонів внесені до книги пошани Полтавської політехніки «Гордість Університету»!» – привітав ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», керівник Всеукраїнської громадської організації «Спортивна студентська спілка України», громадського об’єднання «Українська федерація учнівського спорту», професор Володимир Онищенко. Разом з в.о. декана факультету фізичної культури та спорту, доктором педагогічних наук, професором Ліною Рибалко вручив атрибути Почесних магістрів.

Новий титул і мантії магістрів тепер належать:

Євгену Богодайку, Заслуженому майстру спорту України з плавання, семиразовому чемпіону і призеру Літніх Паралімпійських ігор;

Юрію Божинському, майстру спорту України міжнародного класу з плавання, багаторазовому призеру Паралімпійських ігор, бронзовому призеру Літніх Паралімпійських ігор 2020 у Токіо, багаторазовому чемпіону світу та Європи, багаторазовому чемпіону та призеру Чемпіонатів та Кубків України з плавання;

Івану Маю, майстру спорту України міжнародного класу з настільного тенісу, бронзовому призеру з настільного тенісу Літніх Паралімпійських ігор 2020 у Токіо, срібному призеру Чемпіонату світу-2017 у командному розряді, багаторазовому чемпіону Європи, срібному призеру Чемпіонату України.

Подяки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», фірмові університетські сувеніри та премії у розмірі 1500 гривень отримали студенти-чемпіони:

Денис Остапченко (Полтавський фаховий коледж нафти і газу), майстер спорту України міжнародного класу з плавання, дворазовий чемпіон Європи, триразовий призер Чемпіонату світу, чемпіон, золотий, срібний та бронзовий призер Паралімпійських ігор 2020 у Токіо;

Олексій Вірченко (факультет фізичної культури та спорту), майстер спорту України міжнародного класу з плавання, дворазовий бронзовий призер Чемпіонату світу та Чемпіонату Європи, срібний призер Літніх Паралімпійських ігор 2020 у Токіо.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»