2022-03-25

Паралімпійський чемпіон-випускник політехніки продає золоту медаль з аукціону для підтримки ЗСУ

Випускник факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки, Паралімпійський чемпіон Євгеній Богодайко долучиться до допомоги ЗСУ та продасть золоту медаль з аукціону для забезпечення потреб української армії.

Паралімпійський  чемпіон-випускник політехніки продає золоту медаль з аукціону для підтримки ЗСУ

Випускник  спеціальності 017 «Фізична  культура та спорту» факультету фізичної культури та спорту  Національного університету «Полтавська  політехніка імені Юрія Кондратюка», 27-річний паралімпійський чемпіон та призер з плавання Євгеній Богодайко хоче продати свою золоту медаль для допомоги Збройних Сил України.  Про це повідомляє видання VOGUE.

За словами титулованого чемпіона, спортсмени мають стати надійним тилом для українців. У своєму інтерв’ю для vogue.ua у межах проєкту «Без Обмежень»  Євгеній  Богодайко  розповів, що йому подобається тренуватися в Україні, хоча він має з чим порівнювати. Він вірить, що країна рухається семимильними кроками до того, щоб людям з інвалідністю жилося краще й комфортніше. 

«Держава нині робить усе — і навіть більше», – прокоментував спортсмен. Сьогодні колишній світ зруйнований; знищено багато басейнів і спортивних комплексів; втрачено безліч людських життів». 

Євгеній говорить, що хоче бути максимально корисним. Спортсмен уже активно  допомагає Полтавській територіальній обороні, волонтерить – збирає медикаменти, продукти тривалого зберігання, речі першої потреби, доставляє  гуманітарну допомогу. 

Щоб стати максимально корисним власній країні чемпіон  хоче продати свою золоту медаль з Паралімпіади-2020 в Токіо, а отримані кошти передати на потреби ЗСУ України.

Нагадаємо, Євгеній Богодайко – триразовий Паралімпійський чемпіон та дворазовий срібний призер Літніх Паралімпійських ігор 2012 року та Літніх Паралімпійських ігор 2016 року, Чемпіон та бронзовий призер Літніх Паралімпійських ігор 2020 року.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»