2021-08-28

Випускник політехніки виграв п’яте «золото» для України на Паралімпійських іграх

Плавець Євгеній Богодайко, випускник спеціальності 017 «Фізична культура і спорт», виборов золоту медаль, повернувши українську команду до топ-10 команд у медальному заліку Паралімпійських ігор у Токіо.

Випускник політехніки виграв п’яте «золото» для України на Паралімпійських іграх

28 серпня Євгеній Богодайко першим проплив фінальний заплив у чоловіків брасом на дистанції 100 метрів у класі SВ6, стартувавши у трійці фаворитів змагань. Він випередив суперника – колумбійця Кріспіна Корзо на 0.06 сек. та взяв реванш за поразку на чемпіонаті світу.

«Щирі вітання зірці українського спорту, нашому випускникові Євгенію Богодайку із заслуженою перемогою і сьомим золотом Паралімпіад в кар’єрі! Це один із найдосвідченіших плавців у складі збірної України. У 2012 та 2016 роках він ставав чемпіоном саме на дистанції 100 метрів брасом.

Заслужений майстер спорту України з плавання, двічі нагороджений Орденом «За заслуги» ІІ ступеня, шестиразовий Чемпіон та семиразовий Призер Літніх Паралімпійських ігор будував успішну спортивну кар’єру ще під час навчання у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» за спеціальністю 017 «Фізична культура і спорт».

Він був активним студентом, який цікавився різними видами спорту. У 2018 році ми з великою гордістю привітали Євгена з досягненнями і успішним завершенням навчання, щиро бажаючи йому нових звершень. Тож його приклад має надихати, особливо тих, хто прагне підкорити вершини у спорті високих досягнень. Бажаю нових перемог і успіхів!» – привітав керівник відокремленого підрозділу ВГО «Спортивна студентська спілка України» у Полтавській області, ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко.

Срібну медаль у скарбничку збірної України приніс Олексій Вірченко, студент 2 курсу факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»